Люди

Sasha Lopez: Vom reveni acasă!

Sasha Lopez: Vom reveni acasă!

Sasha Lopez, numele care a spart topurile internaţionale cu hiturile sale, a călătorit prin toată lumea, adunând zeci de mii de fani la concertele sale. Fostul membru al formaţiei Studio One, este acum în pielea lui Sasha Lopez, alături de vocalista Ale Blake şi Broono. Despre cuceririle "geografice" din lumea muzicii ne va povesti în cele ce urmează.

Cum este Sasha Lopez acum, spre deosebire de Serge Istrati din ex-formaţia Studio one? Mai ţii legătura cu Tatiana Cerga?

Sasha Lopez este acelaşi Serge care a şi fost, doar că munceşte mult mai mult ca să ţină pasul cu tot ce se întâmplă în industria muzicală. Nu a fost nici un motiv, eu am plecat la Bucureşti şi din start am zis că vreau să merg mult mai departe decât cu Studio One, să dau un update la tot ce făceam până acum, plus la toate Tania era semnată deja la o altă casă de discuri şi nu mai puteam continua colaborarea, am rămas în relaţii foarte bune

Cine este Alexandra Blake şi cum aţi început colaborarea? Mai ştim că e soţia ta din 2011, povesteşte-ne cum v-aţi cunoscut.

Pe Ale Blake prima oară am văzut-o la Antena 1, la "Neaţa! cu Răzvan şi Dani". Câştigase preselecţia pentru noua vocalistă a lui Tom Boxer, deoarece  Antonia plecase din proiectul lui. A cântat cu Tom Boxer un an de zile după care i-am propus să cânte cu mine. A acceptat şi aşa totul a pornit.

Sunteţi extrem de solicitaţi peste tot în lume. Urmăream postările tale pe o reţea de socializare, cu concertele pe care le susţineţi şi puteai contura o hartă a lumii., unind ţările în care sunteţi invitaţi. Cine vă susţine şi vă promovează?

Ne promovează casa noastră de discuri, care la rândul lor semnează alte contracte cu alte case de discuri worldwide şi cam aşa se mişcă lucrurile. Eu sunt managerul nostru, fac treaba pentru doi.

Sunteţi cunoscuţi datorită hiturilor "All my people", "Everybody feels alright", "Weekend", "Lucky Star" şi, mai nou, "Groove for your heart".  Cine compune muzica, textul? Vă pregătiţi de lansarea unui album?

Suntem o echipă întreagă, BANG BANG PRODUCTION, alături de Vanote şi Ivan Caragia. Noi compunem toate piesele. Albumul se va lansa la sfârşitul anului, deocamdată piesele se vând digital foarte bine, în special Canada şi Japonia, unde am luat şi DISCUL DE AUR.

Ai părăsit Republica Moldova şi ai descoperit o lume nouă. De 4 ani, oficial nu mai stai la Chişinău, deşi mereu ai avut conexiune cu piaţa muzicală din România. După acest salt mare, călătorind peste tot în lume, unde simţi că eşti mai apreciat şi primit cu braţele deschise? Care este casa ta şi unde este publicul tău?

Moldova mereu va rămâne în sufletul meu. Casa mea acum se împarte între România şi Republica Moldova, însă, cu siguranţă, Bucureşti devine din ce în ce mai aproape de cuvântul "home". Suntem cel mai mult apreciaţi în afara ţării: din Japonia până în America Latina. Nimeni nici nu ştie că venim din România, dar nu mă deranjează: facem muzică, nu politică.

Popularitatea are şi un preţ: nopţi nedormite, distanţe mari de parcurs, repetiţii epuizante. Cum reuşiţi să faceţi faţă? Care sunt momentele cele mai neplăcute ale succesului vostru?

Momentele neplăcute… Nu ne ajunge timp, de fapt, pentru tot ce dorim să realizăm. Multe deplasări şi nopţi nedormite, într-adevăr, dar, când ieşi pe scenă şi 10.000 de oameni cântă cu tine, oboseala trece şi te menţine în priză, îţi dă puteri de a continua munca.

Cum este să împarţi scena şi casa cu jumătatea ta? Vă place să petreceţi mult timp împreună, reuşiţi să delimitaţi viaţa personală de cea profesională?

Munca e muncă şi viaţa personală e altceva. În show-uri, Ale este tratată ca vocalista mea, primeşte salariu şi munceşte ca toţi. Acasă însă ea conduce şi aşa totul e perfect.

Care sunt planurile voastre pentru anul ce a venit?

Surprize, desigur, pregătim. Scoatem un nou single cu doi artişti internaţionali, multe piese şi, în formula obişnuită, un album, precum şi noi clipuri.

Aţi susţinut un concert în unul dintre cele mai tari cluburi din Chişinău. Cum aţi fost primiţi? Veţi mai accepta invitaţii de la Chişinău? Pregătiţi un concert pentru fanii de aici?

Cu siguranţă, mai dorim să venim la Chişinău, deja depinde de voi. Ne-am simţit foarte bine! M-am aşteptat la mai rău şi mă bucură faptul că suntem apreciaţi şi acasă. Nu noi trebuie să pregătim concerte la Chişinău. Venim la invitaţia celor care ne vor. Posibil, cândva vom reveni!

Adriana Zbigli

allfun

Еще Люди