Люди

Alexandru Podolski: Noi vom face Moldova sa calatoreasca

Alexandru Podolski: Noi vom face Moldova sa calatoreasca

Acest interviu este dedicat tuturor celor interesaţi de călătorii, şi anume călătoriile în locurile mai puţin obişnuite.  Alexandru ne vorbeşte despre proiectul, creat în exclusivitate pentru ţara noastră, care va întruni tinerii dornici de a călători.

Ce importanţă au călătoriile în viaţa fiecărui om?

Călătoria este una  din cele mai vechi ocupaţii ale omului. Anume dorinţa de a afla răspuns la întrebarea "ce-i acolo după orizont?" a dus spre aşa mari descoperiri ca Australia, America, Africa, absolut a tot ce avem pe harta geografică a globului pământesc. Astăzi în sec XXI, când deja totul e descoperit, fiecărui îi este interesant să călătorească pentru a descoperi ultimul lucru nedezvăluit - pe sine însăşi!

Povesteşte-mi despre ţările pe care le-ai vizitat şi scopurile pe care le-ai urmărit pentru a merge în aceste locuri.

Ultimele ţări vizitate au fost Belgia, Olanda, Germania, Luxemburg, Franţa şi Turcia. Din toate ţările, cel mai aproape de inima îmi este Olanda. Mulţi acum s-au gândit că e din cauza legalizării drogurilor şi a prostituţiei, dar nu. E ţara cu natură perfectă, oameni educaţi şi o cultură nemaipomenită, infrastructură ideală, ţară care nu mi-a lăsat nici o impresie negativă. Scopuri? Nu am un scop anumit pentru fiecare călătorie în parte, am un scop general de ce o fac, scop care s-a transformat într-un sens al vieţii.

Care ţări au fost cele care te-au decepţionat şi care, din contra, te-au fascinat şi te-au motivat să mai vrei să mergi într-acolo?

Franţa - unica ţară în care m-am dezamăgit. Deşi ca monumente, construcţii istorice, natură, infrastructură e înaintea multor ţări din topul meu, oamenii - ei strică totul. Poate mă greşesc, dar asta e impresia care mi-a lăsat-o această ţară, şi apropo, nu doar mie. Dar oricum merită vizitată măcar o dată. Pe primul loc mereu o să plasez Sri Lanka, ţara care mi-a schimbat viziunile, ţara în care am simţit gustul călătoriei libere, ţara care a implantat în mine un al 3-lea plămân cu care pot respira doar călătorind.

Ce prezintă asociaţia WE GO şi cine sunt fondatorii acesteia?

Asociaţia WE GO e un rezultat al călătoriilor noastre. Tripurile în India în 2011 şi Sri Lanka în 2012,  însoţite fiecare cu câte un film, au strâns sute de mii de vizualizări, feedback-uri de la mulţi concetăţeni şi din toate colţurile lumii. Aici şi a apărut ideea de a crea ceva, ca să putem oferi oamenilor posibilitatea să simtă ce-i asta călătorie liberă. WE GO - noi vom fi cei care vom uni doritorii de astfel de călătorii şi vom cutreiera lumea împreună. Fondatorii, sunt toţi cei care au fost în India şi Sri Lanka presupun, dar acum în dezvoltarea proiectului sunt implicat eu şi prietenul meu - Max Lupaşcu.

La ce etapă se află WE GO în acest moment?

La etapa înfiinţării şi dezvoltării. Ideea de a crea asociţia a apărut acum 2 luni, iar pagina noastră pe facebook a fost lansată acum, nici 2 săptămâni în urmă.

Cine sunt cei care pot adera la proiectul vostru?

Toţi doritorii de a călători liber, oamenii pozitivi şi energici, dornici de a descoperi lumea, de a face cunoştinte noi, cei deschişi noilor oportunităţi şi aventuri.

De ce beneficii pot profita cei ce călătoresc cu WE GO?

Beneficii sunt extrem de multe, dar le voi enumera pe cele mai importante:

1) Noi vom călători acolo, unde restul oamenilor nici nu-şi imaginau că pot ajunge;
2) Noi mărim graniţele zonei de confort;
3) Dezvoltarea capacităţilor de gândire rapidă şi luarea imediată a deciziilor;
4) Noi vom veni mai obosiţi din calatorii decât am plecat, pentru că mergem nu la odihnă, cum o fac majoritatea, stând o saptamână la un hotel şi o plaja, dar noi vom cutreiera ţara destinaţie în lung şi în lat;
5) Noi căutam noi emoţii. Oamenii fac schimb de experienţe, comunică, fac cunostinţă. Necunoscând uneori limba noi ne înţelegem perfect , căci simţurile sunt exacerbate. Noi pur şi simplu trăim, respirăm, calatorim!

Pentru a călători trebuie să dispui şi de un buget oarecare. Care ar fi soluţia de economisire a banilor  în timpul călătoriilor de așa gen ?

Zicala renumita - "No money, no honey", evident că pentru a călători e nevoie de bani. În principiu, e nevoie de bani pentru absolut tot şi, în primul rând, pentru a supravieţui. Problema e că oamenii nu pot folosi raţional banii, cheltuindui pe lucruri materiale, pe lucruri ce nu au valoare, lucruri care le pot pierde oricând, pe când amintirile din călătorii nimeni nu le fură niciodată! Călătoria în zilele noastre e unicul fapt ce-i mai poate ajuta pe oameni să-şi găsească armonia între suflet şi raţiune.

Dacă e să vorbim de economisire a banilor, călătorind cu WE GO, e nevoie de mai puţini bani decat toți îşi imaginează, pentru că călătorind în grup, multe cheltuieli se împart la numărul de persoane care merg, cum ar fi închirierea transportului, traiul ş.a.m.d. Personal, în Sri Lanka pe 17 zile nu am cheltuit mai mult de 300 euro pe mâncare, transport şi trai, şi asta nu pentru că ţara e ieftină, dar datorită faptului că am mers în grup.

Care este desinaţia următoare în cadrul proiectului WE GO?

Avem deja 2 călătorii organizate, în luna iulie mergem 10 oameni pe insula Mallorca, si în luna august 7 oameni mergem în Cipru. Pentru sfârşitul lui septembrie - începutul lui octombrie planificăm o tură pe Insulele Canare şi mai avem câteva proiecte interesante.

La ce nivel vezi acest proiect pe viitor?

Sunt sigur că acest proiect va fi mai mult decât  îmi pot imagina acum. Să zic că-l văd pe plan internaţional, nu pot, pentru că în afara hotarelor țării noastre, acest gen de turism deja e bine dezvoltat, dar oricum, de noi v-a auzi o lume întreagă, WE GO va fi un brand și un etalon al călătoriilor! După apariţia clipuleţului din Sri Lanka pe youtube, nu a trecut nici o săptămână când el deja atinsese cifra de 100.000 vizualizări. De el s-au interesat agenți din Marea Britanie și Korea pentru a-l folosi ca promo video a călătoriilor, iar mulți Sri Lankeji plecați peste hotare scriau în comentarii pe youtube că după vizionarea clipulețului şi-au cumpărat bilete spre casă. Deasemenea, clipuleţul a fost prezentat la televiziunea lor locală şi despre noi au scris ziarele Sri Lankeze, ceea ce noi nici nu gândeam că poate fi. De aceea şi spun, la moment nu pot zice unde vom ajunge, dar te asigur - departe!

Pagina noastra pe Facebook>>

Filmuletele din India si Sri Lanka:

Vica Gavrilenco

allfun

Еще Люди