Люди

Geta Bagheta şi Otalia despre ceea ce le face să simtă

Geta Bagheta şi Otalia despre ceea ce le face să simtă

În sentimente se ascunde cheia spre viaţă, iar în ceea ce ne face să simţim – cheia spre natura proprie. Mecanismul emotiv poate fi pornit spontan de o secvenţă de melodie, sau poate rămâne indiferent chiar în faţa unei explozii atomice. Cert este că fiecare om simte diferit şi din motive diferite. Astăzi, fotograful Geta Bagheta şi video maker-ul Otalia ne vor povesti despre ceea ce le trezeşte emoţiile din somnul vieţii cotidiene.Geta Bagheta

Am fost mereu o persoană emotivă şi luam aproape de suflet tot ce se întâmpla în jurul meu, inclusiv părerile altor oameni. Am avut noroc de mama, care mă învăţa la început să lupt cu emoţiile, până am învăţat să le controlez chiar eu. E mult de lucru, uneori durează ani de zile, uneori o viaţă. Cred că cele mai puternice emoţii pe care nu le putem controla, în mare parte, sunt cele provocate de persoana pe care o iubim orbeşte. Atunci suntem capablili de unele acţiuni ce nu pot fi explicate din punct de vedere logic: ameninţări, vorbe urâte, sunete, mesaje, provocări, scandal. Am avut parte de o grămadă de emoţii negative, fiind provocată intenţionat. Prima dată, din păcate, emoţiile au fost mai puternice şi m-am lăsat "dusă de val", asta fiind o greşeală, care nu a făcut decât să înrăutăţească situaţia. După ce am conştientizat acest lucru, imediat am preluat controlul emoţiilor mele, ignorând cu forţă tot negativismul din jurul meu, şi am apăsat pedala emoţiilor pozitive cu toată puterea. Am învăţat că dacă vrei să te lepezi de tot rahatul care te trage în jos, trebuie să pleci cât mai departe de el, să-l ignori până când acesta dispare. Nu vă lăsaţi provocaţi de oamenii din jurul vostru. Un om cu o gândire coerentă nu are nevoie să demonstreze cuiva că are dreptate. Doar un om josnic va lătra ca un câine turbat la stânga şi la dreapta, cu vorbe urâte, fără să îşi dea seama că de fapt tot ce spune despre alţii, spune despre propria persoană.

Acum, că nu mai am probleme cu emoţiile negative, le caut non-stop pe cele pozitive, care îmi dau viaţă, adică – cât mai multă adrenalină. Îmi place mult viteza, chiar dacă ştiu că e periculoasă, primesc emoţii de nedescris când merg cu viteză mare. Am avut parte de un caz pe cât de amuzant, pe atât de periculos. Mergeam pe un traseu după ieşirea din Chişinău, cu o viteză prea mare pentru drumurile noastre la ora 1 noaptea şi am observat pe marginea dreapta a drumului trei oameni, iar pe partea stângă un cal. La un moment dat, calul a început să traverseze strada. Am simţit brusc o fierbinţeală puternică ce a pornit din inimă şi s-a întins cu rapiditate prin tot corpul, fiindcă mi-am dat seama că dacă frânez oricum ne oprim direct în cal. Prietenul ce stătea pe scaunul din dreapta mea a apucat şi el de volan în acel moment, şi l-a mai tras spre dreapta, ieşind astfel cu jumătate de metru de pe trasă, pe când eu am apăsat mai tare pe acceleraţie ca să putem evita calul, care deja ajunsese la jumătatea drumului. Ne-am uitat cu ochii mari unul la altul şi cred că am tăcut vreo 15 minute, conştientizând cum am scăpat ca prin urechile acului.

La sfârşitul lunii iunie am încercat ceva nou – zborul cu parapanta. Un zbor uşor – LIBERTATE. E un sentiment puternic ce nu poate fi descris, atunci când vezi sub picioarele tale cum zboară un şoim. Următorul punct pe listă e saltul cu paraşuta, care cu siguranţă va mări doza de emoţii.

Otalia

A trebuit să consult DEX-ul pentru a citi întreaga noţiune a cuvântul "emoţie". Eu, de fapt, şi acum am emoţii.

În ultimul timp, cele mai puternice emoţii le simt când primesc complimente la filmuleţele video, pe care le fac. Mă emoţionez mult, când cineva mă laudă, simt o stare de împlinire totală. De fiecare dată când salvez un video proaspăt montat, de-abia aştept să-l postez, ca să îl vadă şi alţii. În momentul când văd cifra 99%, sunt la culmea entuziasmului, toate sentimentele sunt atât de puternice, încât nu sunt sigură dacă sunt normale. Abia aştept să apăs Play ca să intru iar în val-vârtejul ăsta emotiv de la lucrul făcut de mine.

Am emoţii, când vorbesc cu cineva interesant, cu care am multe în comun.
Am emoţii, când mă uit la Luna de pe cer, ador tot ce ţine de astronomie.
Am emoţii, când dau de un cântec nou, pe care îl îndrăgesc din prima secundă şi de la care primesc aceeaşi plăcere, chiar dacă îl ascult de 100 ori.
Am emoţii de nerăbdare, când văd un trailer de film bun şi abia aştept să-l privesc.
Am emoţii, pur şi simplu, când merg pe stradă şi observ pe cineva neordinar, care începe să-mi placă.

Mi se pare destul de ok să te emoţionezi de la cât de multe lucruri posibile. Cu cât mai mult simţi, cu atât eşti mai viu, cu atât mai mult radiezi. Sentimentele nu prea pot fi gândite, aşa că nu întotdeauna ele pot fi redate sau explicate. Mai ales în cazul meu, eu simt extrem de multe, unde să mai încapă şi în cuvinte! Emoţionaţi-vă cât mai des, asta e chiar plăcut!

allfun

Еще Люди