Люди

Veronica Ghimp: Între viaţa de pe micul ecran şi muzică

Veronica Ghimp: Între viaţa de pe micul ecran şi muzică

Veronica Ghimp este prezentatoare la postul de televiziune Publika TV. Pe lângă faptul că este un om din mass-media, tânara mai are şi alte activităţi,  mai puţin cunoscute publicului larg. Fiind absolventă a Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, Veronica este o fiică a muzicii, a cântecului. Ea a demonstrat că poate împăca de minune cele două mari pasiuni din viaţa sa – lumea micului ecran şi cea a unui artist. Recent a susţinut un recital în unul din localurile din capitală, iar colegii şi prietenii i-au fost alături, aplaudînd şi fredonînd melodiile interpretate de ea.

Noi am întrebat-o pe Veronica Ghimp despre cum e să fii  pe două "fronturi", oarecum opuse, iar ea și-a împărtăşit secretul, pe care îl dezvăluim special pentru voi!

Veronica, lumea te cunoaşte mai mult ca pe un om al televiziunii. Mai puţini ştiu însă de faptul că eşti o fire artistică! Despre ce este vorba?

Întâi de toate, confirm: sunt o fire artistică! Mi-am făcut studiile muzicale la Colegiul de Muzică "Ştefan Neaga",  apoi la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, specialitatea muzicologie. Televiziunea a apărut oarecum întâmplător, dar treptat a ocupat tot mai mult loc în viaţa mea şi s-a transformat într-o pasiune foarte serioasă, în munca mea, în activitate, în domeniul în care vreau să perseverez şi să cresc. Acum aş vrea să echilibrez aceste două laturi şi să combin, dacă se poate, televiziunea şi muzica.

Când ai debutat în lumea muzicii?

Cântam încă de mică, împreună cu sora mea, dar niciodată nu am mers prea departe în acest domeniu. Aşa că, nu pot vorbi de un debut serios în scenă. Cât despre cunoştinţa mea cu muzica, s-a întâmplat prin clasa a doua,  când am început să studiez vioara la Liceul cu profil muzical "Ion Creangă". Iată că primii paşi, primele lecţii s-au transformat mai târziu în studii aprofundate în domeniu.

Activităţile de la AMTAP şi cele din mass-media  s-au intersectat vreodată în cariera ta?

Da, atunci când am scris teza de licenţă la AMTAP am încercat să combin studiile cu activitatea mea de atunci. Şi, la general vorbind, când e vorba despre orice subiect cultural, reacţionez imediat şi cred că mass-media se poate implica foarte interesant şi cu folos în viaţa culturală de la noi.

Ce stiluri de muzică preferi?

Practic,  nu am preferințe, indiferent de ce domeniu este vorba. Cred că viaţa este atât de diversă şi ne plac diferite lucruri la diferite etape. La fel şi în muzică. Ascult deopotrivă muzică academică, rock, pop şi chiar folclor, care în opinia mea este foarte bogat şi foarte frumos. Pentru voce mi se potriveşte cel mai bine jazz-ul, blues-ul, dar nu înseamnă că doar asta cânt.

Recent ai absolvit şi masterul la Jurnalism, USM. Cum a fost această experienţă?

Interesantă şi importantă, în mare parte datorită unor profesori pe care i-am avut. De fapt, profesorii au fost cei care m-au marcat mereu, nu instituţia şi nu specialitatea, e şi normal, după părerea mea. Deci, a fost o experienţă bună pentru mine şi am învăţat ceea ce nu ştiam încă. Urmează să mai învăţ, dar asta o fac zi de zi la Publika, ceea ce ţine de jurnalism.

Că tot vorbim de jurnalism, cînd ai început să "cochetezi" cu acest domeniu?

Eram anul II sau III la colegiu, deci pe la 18 ani. Absolut întîmplător, am mers la un casting, la Postul Naţional de Televiziune, am fost selectată, am început să prezint o emisiune, apoi două, apoi am venit la Publika şi am început să învăţ totul de la capăt! Şi aici am început cu prognoza meteo, apoi cu o emisiune, apoi cu două (rîde) şi tot aşa, iar pe zi ce trece îmi pare totul din ce în ce mai interesant!

Ai avut vreun recital?

 Da, chiar recent am susţinut unul. A fost mai bine-zis o bună ocazie în care am vrut să-mi văd colegii şi prietenii. L-am organizat în timp record, am pregătit repertoriul în timp record. Totul a fost făcut  foarte spontan, dar a ieşit ceva nemaipomenit şi asta în mare parte datorită colegilor şi prietenilor mei, care au dat curs învitaţiei şi care au creat o atmosferă minuată, caldă, numai bună de cântat! Iar reacţia lor de a doua zi m-a încurajat şi mai mult. Repet, poate nici nu mi-am dat seama cât de minunaţi sunt oamenii care mă înconjoară!

Cum totuşi îţi împarţi timpul între muzică şi TV?

Foarte uşor, dacă mă organizez bine. Important e să mă concentrez şi atunci când fac fie muzică, fie televiziune, pun în mişcare creierul, vocea, dicţia, tot! E important să ştii să îţi foloseşti cu cap aptitudinile. Deocamdată, nu e nimic complicat! Ba din contra, atît muzica,  dar şi televiziunea, se transformă în plăcere!

allfun

Еще Люди