Columns

Armonizare

Armonizare

Am o prietenă cu o carieră de invidiat, care era veşnic preocupată de găsirea dragostei, a partenerului ideal şi observasem, o vreme, că acest subiect a devenit deja o obsesie pentru ea.

Câţiva ani în urmă, în una din seri, eram mai mulţi prieteni la onomastica unui coleg şi, la un moment dat, ea m-a tras de o parte cu o expresie foarte îngrijorată pe chip. Avea ochii tulburi după câteva pahare de şampanie, iar limba i se împleticea:

- Da tu de ce încă nu eşti însurat?!
- A, păi încă nu a fost servit desertul, dar cred că mâine vremea vă fi mai bună, i-am încercat eu capacitatea de a gândi logic.
- Tu-ţi baţi joc de mine?! Eu nu-s beată!
- Ştiu dragă, doar că este cam lipsită de sens întrebarea ta! Ne cunoaştem de prea mult timp ca să încep să-ţi lămuresc din nou de ce nu sunt însurat.

Ea afirmă cu înţelegere, dar nu s-a lăsat:

- Tu ştii ce vor femeile de la un bărbat ?
- Nu ştiu şi nici nu vreau să ştiu!, am încercat eu s-o opresc din filosofie, ştiind că dacă o apucă o va ţine o vreme.
- Femeile vor în primul rând armonie!!!
- Da nu mai spune?!! Serios?!!, am căscat eu ochii, dar cu un ton sarcastic.
- Da, armonie, în comunicare, în pat, la shopping, în toate!
- Draga mea, armonia în toate este ceva ce caută orice om, indiferent de gen, ocupaţie, statut familial, social şi oricare altul.

Fata căzu puţin pe gânduri, dar repede continuă:

- Bine, dar tu? Tu ce cauţi la o potenţială iubită?
- Nimic!, am zis eu pe un ton absolut calm.
- Cum asta nimic?, a întrebat ea uimită, încât i se limpezise ochii pentru o clipă.
- Păi uite aşa – nimic, am continuat eu în aceiaş manieră. Fiecare om are diferită capacitate şi criterii de evaluare ale aceloraşi trăsături. Respectiv, în momentul în care noi căutăm, avem aşteptări foarte înalte, maxim aproapiate de cele ideale, fără să luăm în calcul propria noastră corespundere acestor aşteptări.  
- Păi şi ce este rău în asta?
- Absolut nimic, doar că dezamăgirile în cei apropiaţi apar anume atunci când noi îi idealizăm, pe când, de fapt, sunt şi ei oameni. Deaceea şi am renunţat la o căutare activă şi, mai ales, la formarea unui anumit ideal de femeie. Sunt absolut deschis comunicării şi comunic cu mai multe fete. Respectiv, momentul în care voi simţi o posibilitate de armonizare cu cineva, va fi pentru mine un semnal clar că e timpul să pornesc şi creerii.

Intenţionat folosisem o formulare mai sofisticată, în speranţa că ea va ceda şi va renunţa la subiect, însă se pare că ea digerase foarte repede cele spuse de mine. A scos telefonul şi-mi arătase poza unui coleg de-al ei, pe care-l cunoşteam şi care arată ca visul oricărei femei: înalt, atletic, cu bani, cu zestre bună şi un nume oarecum cunoscut, cu ceva minte şi simţ al umorului.

- Ok, şi?!
- Cum să fac să-l cuceresc?!, m-a întrebat ea total înmuiată.
- Draga mea, posibil că şi el arată acum poza ta cuiva şi întreabă acelaşi lucru, doar că nu vei afla niciodată care vă sunt şansele de a fi împreună până nu manifeşti o iniţiativă concretă.
- Aşa e! Dar cum?!!!!
- În ordine descrecătoare, există trei criterii de bază pentru armonia între parteneri: statutul financiar, aspectul fizic şi statutul spiritual. Iar voi, la toate trei capitole staţi cam pe aceiaşi treaptă, o minţeam eu, păstrând un ton absolut calm.

Ea mă privea uşor suspectă, însă i-a plăcut atât de mult ideea că asta ar fi adevărat, încât chipul i se însenină de bucurie.

A doua zi, plină de încredere, ea se apucă de "armonizare".

Sunt căsătoriţi de doi ani şi acum aşteaptă primul copil, care a promis că-l va numi Il Separatio (glumesc, bineânţeles )))).

Este bine cunoscut, însă am insistat să demonstrez încă o dată că frumuseţea adevărată vine din interior. Aşa că, în primul rând, iubiţi-mă pe mine! Oi, vroiam să spun pe voi înşivă, dar cu măsură ))   

Еще Columns