Люди

Vladislava Coroleac: Fata cu "fluturi" şi bentiţe

Vladislava Coroleac: Fata cu "fluturi" şi bentiţe

Vladislava Coroleac este elevă în clasa a XII-a la LT "Petru Rareş" din capitală. Aşa cum e bine pentru orice fată să arate trendy şi să fie la curent cu noutăţile modei, Vladislava a încercat chiar ea să aducă unele elemente noi, în materie de accesorii şi haine, destinate fetelor. Ea confecţionează papioane, bentiţe. Mai nou, a creat chiar şi o mini colecţie de fuste! Care este sursa de inspiraţie şi creaţie a Vladislavei, puteţi citi în materialul de mai jos!

Primul papion a apărut din plictiseală şi relativ întâmplător. Eram în vacanţa de vară la bunici şi am găsit nişte rămăşiţe de stofă cu un aspect vintage. Mi-am propus să cos câteva papioane pe care să le port în noul an şcolar.

Această pasiune vine de la simpla dorinţă de a mă evidenţia din mulţime şi de a-mi crea accesorii sau piese vestimentare. Recunosc că o parte din merit o are şi mama mea, care este croitoreasă cu stagiu de aproape 20 ani şi mă îndrumă în unele momente.

Se întâmplă des ca inspiraţia să mă "lovească" spontan. Indiferent de timpul şi locul în care mă aflu, dacă mi-a venit vreo idee (ce ar părea genială) îmi fac notiţe imediat şi tind spre realizarea ei. Nu exclud că o parte din inspiraţie e acumulată de pe site-urile internaţionale, cum ar fi  lookbook, weheartit, tumblr.

Îmi place să exeperimentez: papioane croşetate, din piele, dantelă, denim, cu cuie metalice sau elemente etno. Cred că la acest capitol am încerat de toate. Nu există o limită oarecare în alegerea materialelor, am văzut chiar papioane din plastic, lemn sau blană. Până ce, nu am primit asemenea solicitări.

Recent, am lansat o aşa-numită "Colecţie de fuste" (primăvara-vara 2013) constituită din 5 fustiţe. A fost mai mult o încercare de a-mi pune în valoare propriile puteri. Le-am cusut după propriul design, majoritatea fiind free-size. După aceasta am început să primesc comenzi particulare. O altă „obsesie" a mea sunt bentiţele. Accesorii de păr colorate ce se fixează cu sîrmuliţă (ceea ce le face foarte practice, nu cad şi nu creează discomfort. Primele le-am confecţionat pentru mine, după care au mai apărut doritoare să-şi achiziţioneze o bentiţă.

Observ că în ultima vreme popularitatea papioanelor scade considerabil. Nu mă miră acest fapt, era şi de aşteptat. După ce anul trecut "febra papioanelor" a cuprins întreaga ţară, le purtau toţi: elevi, chelneri, hipsteri, fashioniste, bebeluşi, oameni de afaceri, etc. a venit timpul ca respectivul  accesoriu să devină plictisitor pentru unii. Sunt însă optimistă că va mai fi în tendinţe mult timp.

Iuliana Mamaliga

allfun

Еще Люди