Люди

Un proiect cu gust de sănătate de la Carolina Dogaru

Carolina Dogaru

Carolina Dogaru este o tânără activă, care de curând a intrat în rândul celor care-și fac studiile la Drept, dar nu a uitat şi de activităţile pe care le-a avut înainte de a deveni studentă! Împreună cu alte trei prietene a lansat un proiect inedit, "Sănătatea are gust", destinat tuturor celor cărora le pasă de modul sănătos de viață, format din sport şi alimentaţie echilibrată. Chiar dacă este la a şaptea ediţie, proiectul are planuri mari de dezvoltare şi de promovare! Dar, să începem cu istoria acestei idei, povestită chiar de Carolina!


Cum a apărut proiectul "Sanatatea are Gust"?

Îmi place mult să vorbesc despre începutul proiectului, pentru că-mi trezeşte amintiri frumoase şi emotii plăcute. Totul a luat naştere în cadrul proiectului LeaderSHE. La unul dintre traininguri am avut o sarcină să creăm propriul nostru proiect. Domeniul sănătăţii mă pasionează de ceva timp. Astfel, împreună cu alte 3 participante LeaderSHE (Zuza Irina, Tumanov Elena, Cazacu Catalina) am decis să aducem ceva nou pentru Moldova, care ar promova sănătatea. Am făcut un brainstorming despre obiectivele pe care ni le propunem, am realizat un plan de idei şi, astfel a luat naştere "Sănătatea are gust" – într-o zi frumoasă de februarie.


De ce anume v-aţi axat pe sănătate?

Cum se spune în popor – sănătatea niciodată nu e destulă. Obişnuim să o apreciem doar atunci când o pierdem. Din acest motiv am decis să creăm o comunitatea unde oamenii se adună pentru a afla mai multe despre tot ce-i interesează din domeniul sănătăţii. Astfel, prin evenimentele pe care le organizăm, oferim tuturor doritorilor posibilitatea de a interacţiona direct cu specialişti din domeniul sănătăţii – medici, antrenori de sport, bucătari.


Care au fost tematicile intâlnirilor?

Până în prezent am realizat 2 tipuri de evenimente – informative şi aplicative. Cele informative se bazează pe întâlniri cu specialişti, iar cele aplicative se focusează pe master classuri de gătit sănătos. În perioada postului am invitat-o pe medicul nutriţionist, Luminiţa Suveică. Ea ne-a vorbit despre alimentaţia potrivită pentru cei care ţin post. Maria Marian a fost invitată la început de primavară pentru a ne vorbi despre asteniile din acest sezon. Mulţi alţi invitaţi ne-au inspirat să adoptăm un stil de viaţă corect şi sănătos.


Cum alegeţi subiectele pentru întâlniri?

În mare parte, ne focusăm pe ceea ce îşi doresc oamenii. Deseori alegem subiectele în funcţie de perioada în care ne aflăm. Primăvara am discutat despre post, astenii şi cum să ne revigorăm organismul după o iarnă grea. Vara ne-am focusat pe ediţii aplicative, din motiv că oamenii sunt mai predispuşi să încerce lucruri noi şi au mai mult timp liber.

Ce subiecte o să mai abordaţi la "Sănătatea are Gust"?

Reîncepem activitatea acum din toamnă. Mai exact, ne propunem ca urmatoarea ediţie să aibă loc pe data de 20 septembrie. Vom discuta despre importanţa sportului, dând exemple concrete. Vom face acest lucru cu ajutorul unor invitaţi deosebiţi, care au ce povesti din experienţa lor. Avem surprize frumoase pentru cei care vor fi prezenţi la evenimente. Sper să vă surprindem frumos şi vă aşteptăm la cea de-a 8-a ediţie "Sănătatea are Gust"!

Iuliana Mamaliga

allfun

Еще Люди