Люди

Lilu: Relaţia de cuplu se schimbă după apariţia copilului

Lilu: Relaţia de cuplu se schimbă după apariţia copilului

În viaţa ei totul decurge aşa cum şi-ar fi dorit mulţi: a finisat cu succes studiile, a obţinut un post la televiziune şi a devenit vedetă chiar la ea acasă, apoi a jucat o nuntă de invidiat...iar de câteva luni încoace e şi mamă. E supraîncărcată şi spune că tot timpul îl petrece cu fetiţa sa, dar în puţinele minute pe care ni le-a acordat părea fericită şi împlinită.

Lilu, a trecut puţin timp după naşterea fetiţei tale, Amelie, dar deja te vedem pe micile ecrane în calitate de prezentatoare a emisiunii Paparazzi. Cum ţi-ai recăpătat energia şi ce te-a motivat să te întorci atât de rapid la servici?

Eu nici nu am plecat. În perioada cînd emisiunea era în concediu şi se pregătea de o nouă apariţie…eu aduceam pe lume o nouă viaţă. O sincronizare mai bună nici că se putea. Paparazzi e o emisiune înregistrată şi despărţirea mea de Amelie nu durează mult. Îi ofer 2 ore de intimitate cu tata în fiecare zi de sîmbătă.

Ştim cu toţii că şi înainte aveai un orar foarte încărcat. Ce s-a schimbat după naştere şi cum arată acum o zi din viaţa lui Lilu?

Acum nu mai e zi sau noapte, un somn pe saturate înseamnă 3 ore fără întrerupere, de scaune la bucătărie nu mai am nevoie pentru că mănînc din picioare şi pe schimburi. E o viaţă nouă în care nu e loc de egoism, în care priorităţile s-au schimbat, în care ador să fac cumpărături, dar nu pentru mine.

Cred că mulţi sunt nerăbdători să îţi vadă fetiţa, iar unii se dau cu presupusul, spunînd că-ţi seamănă leit. Tu ce ne spui despre ea? Ce valori şi principii de viaţă ai dori să capete Amelie?

E un copil fericit, iar fericirea are trăsături frumoase. Papă bine şi are corp frumos. E o fiinţă pură, neîntinată de principiile şi etichetele societăţii. Asta şi vreau să îi ofer - o viaţă în care ea să aleagă în ce să creadă, ce să înveţe, cum să se îmbrace şi ce să devină. Într-un cuvânt - aş vrea să-i ofer libertatea alegerii. Nu vom proiecta în ea dorinţele neîmplinite ale copiilor din noi, ea va avea drumul ei şi sigur va fi unul frumos. Primele cuvinte pe care i le-am spus atunci cînd am văzut ochii ei adînci veniţi din spaţiul păcii au fost: „Bine ai venit pe lume, îţi doresc să fii fericită şi să fii un Om Bun.” Asta vreau să cresc, un om care să preţuiască tot ce îl înconjoară şi să mulţumească cum va putea pentru asta. Atunci, probabil, voi fi şi eu la rîndul meu fericită, scopul vieţii mele a fost atins.

Se spune că relaţia de cuplu se schimbă mult după apariţia primului copil. Tu ce părere ai vis-a-vis de această afirmaţie?

E adevărat. Se schimbă… e mai multă dragoste, ai mai puţin timp de lenevit în pat, mai multă răbdare, mai puţine certuri. E un alt nivel, şi dacă nu eşti pregătit moral şi spiritual poate fi fatal pentru un cuplu. E important să se discute mult chiar dacă timp pentru doi e mai puţin.

Când te vedem la Deşteptarea şi ce planuri ai pentru următorul an?

Voi reveni în cîteva luni. Factorul de decizie e în mîinile…de fapt în burtica Ameliei. Atunci cînd vom depăşi perioada colicilor şi când vom avea un regim bine pus la punct o voi lăsa pentru 4 ore în braţele tatălui şi voi merge să deştept ţara. Mă bucur că fetiţa mă va vedea şi mă va auzi chiar dacă fizic nu voi fi lîngă ea. Planuri…nu am, doar să trăiesc fiecare clipă alături de oameni pe care îi iubesc, să mă bucur de fiecare zîmbet al fetiţei şi de fiecare sărut ghimpos al lui Călinaş.

Diana Mocanu

allfun

Еще Люди