Люди

Londra lui Nicon Caraman

Londra lui Nicon Caraman

Îşi reinventează visele în obiective şi le cucereşte. De ceva timp este stabilit la Londra, ca să se mai lipească de el nişte experienţe. Ce mai face şi cum îi reuşeşte să combine serviciul de barmen cu cel de actor şi model, citiţi mai jos.

Îmi place să-mi urmez visele. Aceasta m-a motivat să ajung aici, la Londra. Unul din visele mele realizate deja  este participarea în cadrul proiectului "Fabrica de Staruri", altul ar fi că am reuşit să devin prezentator la Jurnal TV.  Au fost cele mai mari experienţe trăite acasă. Ele mi-au oferit multă încredere în sine şi m-au făcut să înţeleg, că dacă vrei să obţii ceva trebuie să ai extrem de multă răbdare şi perseverenţă,  să munceşti mult  pentru a obţine rezultate.

Nu voi uita niciodată experienţa de la Fabrica de Staruri. Le mulţumesc celor care au realizat proiectul. Cu toate că a avut o conotaţie comercială, ca şi oricare alt reality show, a descoperit talente şi a educat o nouă generaţie de artişti. Mi-aş dori ca aceştea să îşi adune speranţele şi să avanseze la nivel de piese şi show.

Activitatea de la Jurnal TV mă face să-i spun un mare mulţumesc Natei Albot, care a avut încrede în mine şi mi-a oferit şansa să vin la un casting pentru rolul de reporter la emisiunea matinală "Deşteptarea". După jumătate de an am fost selectat în calitate de prezentator la "Deşteptarea de Weekend",  alături de scumpa şi draga colegă Dorina Cojocaru. Acea perioadă îmi provoacă amintiri frumoase. Atunci am căpătat multe cunoştinţe valoroase din domeniul TV.

Adevărul este că şi "Fabrica de Staruri" şi "Jurnal TV" au fost doar o şcoală, ce a avut menirea să mă trezească la realitate. Aveam nevoia să plec în lumea mare, pentru a-mi urma visul mai departe, iar mai apoi şi meseria de actor de film.

Întotdeauna am vrut să fac cinema, iar pentru aceasta am avut nevoie din nou de şcoală. Înainte de succesul obţinut în urma celor 2 experienţe importante din viaţa mea,am fost admis la specialitatea actorie, Facultatea de Arte Frumoase, USM. Aceasta se întâmpla în 2009, în timp ce îmi făceam studiile la facultatea de Drept Internaţional.

La actorie mi-a predat profesoru Octavian Grigoriu. Îi sunt foarte recunoscător pentru că nu i-a fost milă de mine şi mă motiva să învăţ pagini întregi, pentru că mă distribuia în rolurile principale. Asupra mea era o presiune  mare. Ea totuşi mi-a dat forţe să trecut cu brio de toate spectacolele şi am învăţat foarte multe tehnici importante.

La Londra e dur ca şi oriunde în altă parte, dacă eşti venetic. E o lume diferită de ceea ce avem acasă, mult mai complicată, foarte scumpă şi mult mai nefericită.

Chiar dacă am experienţă în televiziune, reality show sau şcoală de actorie, aici mă simt încă un student. Când nu fac actorie şi nu am filmări, lucrez în calitate de barmen, chelner la evenimente mondene sau promoter pentru revista "The Times".

Am semnat câteva contracte cu agenţii de modelling şi film. Atunci când se iveşte vreun job - eşti anunţat. Mergi la casting,  în caz că  regizorul este binedispus, atunci te poţi considera un norocos. În cazul în care nu am vreun răspuns afirmativ de la casting, aştept urmatorul. Între timp îmi perfecţionez engleza.

Sunt o persoană optimistă şi nu vreau să mă plâng că e greu sau e imposibil să obţin ceea ce vreau sau că e costisitoare viaţa în strainătate. Aşa şi este, îmi pare rău să-i dezamăgesc pe cei care văd viaţa doar în roz.

Am participat într-un proiect realizat de o şcoală de film din Londra. Ca  deobicei,  m-au invitat la casting pentru că mă ştiau drept un vorbitor de rusă.  Din fericire,  le-am plăcut şi aşa a trebuit să joc rolul unui vameş corupt. Sincer, mi-a fost uşor, dat fiind faptul că în vama de la noi nu ai ocazia doar o singură dată să întâlneşti indivizi asemeni lui Dumitru, personajul jucat în film, care  caută mii de motive doar ca să ia mită.

Încă o experinţă recentă: la Londra au avut loc filmările pentru un videoclip al trupei "The 1975", la piesa "The City". Este prima piesă din primul lor album. La moment este în topul vânzărilor în Marea Britanie. A fost un pic complicat, deoarece trebuia să ne luptăm pe bune. Regizorul dorea acţiune reală şi emoţii vii. Am rupt două cămăşi pe platoul de filmare şi m-am ales cu semne pe corp, dar din fericire nasul a rămas întreg!

În scurtmetrajul "Londra lui Dan", unde am jucat rolul principal, m-am regăsit totalmente. Alături de Alexandru Luchiţa am încercat să creăm imaginea  eroului  principal, aşa cum ar fi el în viaţa de zi cu zi, la Londra. Credeţi-mă, este exact aşa.  Ne-au spus mulţi că le-a plăcut filmuleţul. Este atât de real, încât pare a fi un documentar. Nu am realizat un final dramatic, pentru că e prea multă tristeţe în lume. Ne-am dorit ca scurtmetrajul să rămână o sursă de inspiraţie pentru cei care se regasesc în personajul lui Dan.

Îmi place să mă refugiez la bibliotecă, e un moment de refugiu, dar şi o parte din rutina zilnică pentru perfecţionarea limbii engleze. Deseori rătăcesc prin oraş cu aparatul foto şi încerc să captez momente interesante din viaţa nebunatică a oraşului. În timpul liber îmi dau întâlniri cu prietenii de acasă, mutaţi şi ei la Londra. Adorăm să ieşim la o bere, o cafea, să ne socializăm şi să facem ochi dulci fetelor frumoase.

Mi-aş dori să revin acasă, cu cea mai mare plăcere la un eventual casting, marca Moldova Film,  sau oricare altă companie de film, ce-şi deschide uşile pentru actori talentaţi. Nicăieri în lume nu e mai bine decât acasa. Mhh da! Și aici apare întrebarea: "De ce ai plecat, totuşi?". Eu răspund: "Pentru că îmi iubesc ţara şi o promovez peste hotarele ei, prin capacităţile pe care le am şi prin succesele pe care le obţin. Cineva trebuie să o facă, nu?"

Eu sunt si voi fi un ambasador al Republicii Moldova oriunde m-aş afla. De fiecare dată le povestesc, cu mult entuziasm, englezilor despre Moldova.  Atunci când trebuie să le vorbesc despre lucruri mai puţin frumoase,  încep cu o introducere pozitivă. Mă pot declara un adevarat iubitor de Patrie, în acest sens.

În urmatoarele 2 luni mă voi filma alături de: Brad Bitt, Shia LaBeouf, Michael Pena şi alţi actori de top. Filmul se numeşte "FURY". Am fost ales să joc după 2 etape de casting şi training într-un lagăr militar. Am fost ales pentru un rol secundar, al  unui prizonier de război al armatei germane. E un film despre cel de-al doilea război mondial şi îl vei găsi pe IMDB.

Cristina Evtodii

allfun

Еще Люди