Columns

Iuliana Mamaliga

Iuliana Mamaliga

Lecţiile mele, succesul meu

Mă doare capul să caut sau să inventez o definiţie a succesului. Voi singuri ştiţi. Voi singuri aveţi succese, noi toţi le avem. Mici sau mari, importante sau mai puţin.

Să vă spun nişte lucruri elementare: pentru a ajunge la aceste reuşite, aţi făcut anumiţi paşi, aţi muncit, aţi sacrificat, aţi avut anumite trăiri, anumite exeperienţe etc.

Dar ce faceţi când nu aveţi nicio idee pentru a ajunge la momentul de glorie al visului pe care-l aveți? Nu, nu îmi propun acum să vă spun reţeta succesului, ea nu există, părerea mea. Nu sunt reţete ale fericirii, nici ale succesului. Sunt doar nişte legi nescrise ale naturii, pe care unii le aplică pentru a trăi bine, altora le sunt incompatibile.

Nu am o experienţă titanică de viaţă. Sunt încă la vârsta când abia stau în pragul uşii destinului, dar am deja mici lecţii, mici trăiri  pe care le-am adunat atunci când am obţinut aşa numitul succes.

Am învăţat multe lucruri. De exemplu, nu în zadar se spune că dorinţa nu trebuie destăinuită, dacă vrei să devină realitate. Eu cred în taina ei.  Dacă ai un vis, îl păstrezi pentru tine, lucrează pentru el cu maximă discreţie şi ai grijă. Au fost momente când trâmbiţam în stânga şi în dreapta despre faptul că urmează să am succesul vieţii mele, ca la final să mă aleg cu o cenuşă de iluzii. Lumea e diferită, nu toţi se bucură pentru tine, iar energia negativă există, din păcate.


Nu vă fie ruşine să vorbiţi cu oamenii realizaţi din domeniul dorinţei, mergeţi pe principiul "Încercarea vină nu are". Internetul oferă un număr infinit de posibilităţi pentru dezvoltare. E culmea acum să spui că nu găseşti ceva.

Totul începe de la noi. Promovează-te. Pagina de Facebook sau o altă reţea de socializare, un blog sau orice altă resursă on line, îţi oferă şansa de a te face auzit, de a atrage mulţi prieteni noi care nici nu ştii, cum ar putea ei să te ajute.

Recomand să te abonezi la diverse “alerte” pe mail, de unde poţi găsi diverse oportunităţi, evenimente, la care poţi uşor să aplici pentru învăţa mai multe, a cunoaşte lume nouă şi, de ce nu, să le foloseşti ca o piatră la temelia succesului tău.

Nu uita să citeşti. Cărţile au rezistat intemperiilor vremii, ele sunt unica sursa inepuizabilă de cunoştinţe, taine şi sfaturi pentru viaţă, pentru suflet. Nelson Mandela a spus: “Educaţia este cea mai puternică armă pe care o poţi folosi pentru a schimba lumea”. Deci, dacă poţi schimba o lume întreagă, cum să nu îţi schimbi propriul univers, propriul destin? Totul începe de la cărţi, de la educaţie.

Fă voluntariat. Mereu am apreciat tinerii care se implică în activităţi similare. Poţi călători la preţ redus sau chiar gratis, în funcţie de programul de voluntariat pe care îl alegi. Mulţi angajatori apreciază potenţialii angajaţi care au fost activi la universitate, care s-au implicat în diverse proiecte civice. Nu sunt oare aceste momente nişte paşi pentru un job de success?

Am învăţat că reuşitele pornesc de la noi, că noi decidem mersul lucrurilor în viaţa noastră. Noi ne asumăm riscurile şi paşii pentru reuşitele noastre. Nimeni nu ne va spune exact pe puncte, ce trebuie să facem pentru a ajunge la success. Suntem entităţi diferite la suflet, la minte, la acţiuni. Fiecare îşi făureşte destinul după bunul plac, în funcţie de o mulţime de factori. E totul relativ.

Un singur lucru pe care pot să îl afirm cu certitudine: pentru a ajunge la success, trebuie să munceşti şi să înveţi, să nu fii leneș. Nu în zadar am menţionat mai sus citatul lui Mandela.

Fă un top al priorităţilor tale, iubeşte ceea ce lucrezi, fă ceea ce poţi, cu ceea ce ai, acolo unde eşti. Totul e în mâinele noastre. Trebuie doar să avem forţa, curajul şi speranţa că totul se va realiza conform gândurilor noastre.

Vă doresc success!

Еще Columns