Columns

Il Separatio

Il Separatio

Niciodată?

Nu va zice nimic, n-o să aibă nici un fel de pretenţii – nici măcar nu o să-ţi dai seama că ceva e în neregulă.

Crezi că persoana care te iubeşte nu ar putea într-o bună zi pur şi simplu să plece?! Poate! Crede-mă! Poate!

O va face mai devreme sau mai târziu, conştientizând că relaţia cu tine nu-i aduce împlinire şi fericire. Că dăruindu-se complet şi jertfind practic totul, nu primeste nimic in schimb. Că dezamageşti atunci când persoana iubită te-a înălţat pe piedestal, nu ai întins mâna să o ridici şi pe ea acolo, alături de tine. Fiindcă nu ţi-ai dorit niciodată s-o ajuţi să privească lumea ta de la aceeaşi înălţime şi să vedeţi la fel de departe calea spre fericirea comună. Pe când anume graţie ei ai ajuns pe acest piedestal.

Ea ştie că nu eşti obligat să dai nimic în schimb, că nu trebuie să te implici în grijile ei, că nu trebuie să rişti şi să jerfeşti cu nimic, deaceea o asemenea relatie devine insuportabilă. Fiindcă nu poţi niciodată pretinde că persoana de alături este cu adevărat a ta, decât atunci când ea, absolut necondiţionat, mai mult sau mai puţin subtil, încearca să-ţi facă traiul mai bun, mai uşor. Iar dacă  e nevoie, să-ţi mai şi îndeplinească mici capricii, chiar dacă pentru asta va fi nevoie să-şi încalce anumite principii sau tabieturi.

O să te părăsească când va conştientiza că înseamnă pentru tine mai puţin decât tu pentru ea. Nu va zice nimic, n-o să aibă nici un fel de pretenţii – nici măcar nu o să-ţi dai seama că ceva e în neregulă.

Fiindcă să ceri reciprocitate, dragoste şi înţelegere e stupid, umilitor şi lipsit de sens. Poţi să te umileşti la muncă când nu-ţi reuşeşti ceva, poţi să te umileşti la mănastire în faţa eternităţii, în faţa oceanului când eşti copleşit de puterea valului, dar nu în dragoste. Aici vrei să fii mereu demn, să fii cel mai iubit dintre pământeni!  

Va pleca în linişte, fără un cuvânt şi, cel mai straşnic – instantaneu!

Dar şi mai straşnic este că asemenea oameni niciodată nu se întorc!

Еще Columns