Люди

Nicollette: Despre pașii mici, dar siguri

Nicollette: Dacă muncești mult apar și rezultatele, iar dacă stai acasă în fotoliu nu se va întîmpla nimic

S-a lansat solo cu piesa "Desert". Deşi, de cîteva săptămîni această piesă bucură urechile ascultătorilor, puţini dintre aceştia cunosc că este interpetată de o moldoveancă. Noi vă propunem să o cunoaşteţi pe Nicollette şi să vă convingeţi că talentul şi perseverenţa ei dau rezultate.

De cînd muzica s-a făcut regină în casa ta?

De cînd mă ştiu, îmi place să cînt. Improvizam de mică din diferite obiecte microfoane la care cîntam  şi îmi imaginam mereu că am în faţa mea un public mare. Primii mei spectatori desigur că au fost părinţii, iar mai apoi colegii de clasă.

Mă uitam la televizor şi vedeam cum artiştii cîntau şi  adunau florile din sală şi asa îmi imaginam că fac şi eu. Mai tîrziu, pe la vîrsta de 17 ani, am descoperit-o pe Lara Fabian şi m-am îndrăgostit de stilul ei.

În timp ce am învăţat la şcoala muzicală am făcut parte dintr-un cor. În anii de liceu am descoperit şi scena,  datorită faptului că din iniţiativa dirigintei clasei montam spectacole de teatru. Această experienţă m-a învaţat să fiu mai liberă şi să tînjesc după scenă. Totodată, am participat şi la cîteva proiecte muzicale din ţară.

Ai absolvit şcoala de muzică, dar niciodată nu ai făcut ore de canto, ce ai studiat?

Am studiat vioara 7 ani şi încă un an, obţional. Canto nu am făcut. Am cîntat doar în cor în timpul anilor de liceu. În această perioadă  nu mi-am propus niciodată să-mi dezvolt aptitudinile vocale. Cîntam aşa cum ştiam eu, pînă cînd cineva m-a întrebat dacă pot şi altfel. Aceasta m-a motivat să caut un profesor de canto.

Cum ai reuşit să convingi unul dintre cei mai cotaţi profesori de canto de la noi să te "antreneze"?

Fac lecţii cu unul din cei mai buni profesori de canto - ValeriuVdovicenco. M-am dus într-o zi la Academia de Muzica, Teatru şi Arte Plastice să caut un profesor de canto, care ar dori să facă ore cu mine. Cutreerînd sălile de curs, am dat de acest minunat profesor. După prima audiere mi-a zis că am potenţial şi că avem de muncit. Aşa a început colaborarea noastră. Probabil, a văzut cevaîn persoana mea, din acest motiv nu m-a refuzat.

A fost dificil să îţi găseşti un nume de scenă?

Din Nicoleta am devenit Nicollette pe piaţa muzicală. Prima mea colaborare  a fost cu trupa Apocalipsa. Am înregistrat o piesă împreună, iar unuia din solistii acestei trupe i-a venit ideea de a mă promova cu acest nume de scenă. Îmi place şi mie!

Este prima ta piesă solo, cum e să îmbraci haina de artist?

Fac paşi mici dar siguri pe acest drum al muzicii. Am înţeles că nu se cumpără totul, aşa cum cred alţii. Dacă munceşti mult apar şi rezultatele, iar dacă stai acasă în fotoliu nu se va întîmpla nimic.

Singură am umblat pe la radiouri, am bătut pe la uşi şi am cerut ca piesa să fie difuzată. Reacţiile nu s-au lăsat aşteptate. Piesa este îndrăgită.

De cînd eşti în atenţia mass-media cum s-a schimbat viaţa ta?

Acest lucru nu are o influenţă prea mare asupra vieţii mele. Este important ca ceea ce fac să fac bine, iar comentariile răutăcioase nu mă prea ating. Este un punct de vedere străin, de care nu-mi pasă.  În ceea ce ţine de stilul vestimentar, nu am făcut schimbări mari. Însă, dacă pînă acum îmi permiteam să ies nemachiată sau să îmbrac hainele fără a le selecta cu migală, acum mă strădui să fac aceste lucruri.

Ce surprize muzicale ne pregăteşte interpreta Nicollette pentru viitor?

Ne propunem, împreună cu autorul piesei "Desert" - Adoriany,  să muncim şi la alte proiecte muzicale. Dacă va decurge totul conform planului, vom realiza şi un videoclip în viitor.

Maria Eşanu

allfun

Еще Люди