Columns

Il Separatio

Il Separatio

Cu gândul veşnic în trecut

Sfatul meu e să vă păstraţi trecutul amoros pentru voi, undeva foarte adânc, nesesizabil pentru alţii şi să fiţi foarte concentraţi asupra prezentului şi viitorului.

 • Să ştii că-mi place foarte mult această culoare a unghiilor, îţi stă foarte bine.
 • Mulţumesc, îmi place şi mie mult, e un cadou de la fostul iubit, mi-a adus-o din Franţa.
 • Da, se pricep francezii cu siguranţă la cosmetice. Demult nu am fost la Paris, trebuie să fie foarte frumos acolo în această perioadă a anului.
 • Chiar este! Am fost anul trecut acolo, făcusem doi ani de când eram cu Andrei şi a fost foarte frumos. Am mai avut şi noroc de un hotel foarte bun, mai că nu ne venea să ieşim din cameră!

Da, am exagerat puţin cu dialogul, însă cu siguranţă aţi întâlnit şi voi oameni care fac marea greşala de a povesti la întâlniri despre foştii parteneri. Vorbind de aventurile din trecut, mai că nu aruncă ochii peste cap, de parcă ar retrăi un orgasm. Şi culmea, li se pare că sunt mega incitanți în acel moment.

Sau mai ştiţi faza, când se găseşte câte una care nu are ce povesti despre viaţa ei şi începe a se lăuda despre cât de importanţi sunt bărbaţii cu care a fost. Fetelor, vă asigur: statutul bărbaţilor, care v-au folosit pentru o seară sau două, nu vă adaugă plusvaloare! Nu există nici un bărbat normal la cap care ar dori intenţionat să-i cunoască pe toţi bărbaţii cu care aţi fost anterior! Ştiţi ca-n zicala aceea americană: „Dacă am chef de un hamburger, nu vreau să văd vaca din care e făcut”.

Nu mă înţelegeţi greşit, după o anumită vârstă nimeni nu se aşteaptă şi nici măcar nu mai speră să dea de o virgină, dar ţine deja de discreţia şi priceperea fetei să-l facă să creadă pe partener că înaintea lui au fost maxim unul-doi, şi acei au plecat să locuiască pentru totdeauna la Polul Nord.

Cred că nu trebuie să explic cuiva cât de frustrantă este ideea când intri într-un local cu iubita(ul) şi o întâlniţi acolo pe fosta(ul), care arată foarte bine şi îi zâmbeşte oarecum enigmatic partenerei(ului). Unora li se pare amuzant, alţii se străduiesc să pară absolut indiferenţi, însă ştim cu toţii că asemenea situaţii, mai pe seară, când rămâneţi singuri, nu au cum să nu degenereze în discuţii gen:

 • Da ce mă rog îţi tot zâmbea aceea toată seara?
 • Care aceea?
 • Acum mă mai faci şi proastă? Crezi că n-am observat eu cum vă aruncaţi mesaje din priviri?
 • Ei, ţi s-a părut, ce e rău în faptul că a fost politicoasă şi s-a salutat?
 • Auzi, da nu vrei poate să te întorci şi s-o mai saluţi de vreo două ori?

Unii se liniştesc şi se calmează, pe unii îi ţine o săptămână în certuri fără sens, iar alţii în general rup relaţiile. Oare nu ar fi mult mai acceptabil scenariul în care partenera(ul) nu ar şti că aceea era fosta(ul)?!:

 • Drăguţă fata aceea, cine e?
 • O fostă colegă din liceu. E căsătorită de mulţi ani cu un barbat foarte cumsecade (care l-aş strangula cu mâinile goale))).

În fine, nu este o regulă, dar sfatul meu e să vă păstraţi trecutul amoros pentru voi, undeva foarte adânc, nesesizabil pentru alţii şi să fiţi foarte concentraţi asupra prezentului şi viitorului, căci asta contează cu adevărat.   

Еще Columns