Люди

Emoţii pe tricouri de la Tatiana Arnaut

Emoţii pe tricouri de le Tatiana Arnaut

Îşi face studiile la Universitatea Tehnică şi, în paralel, şi-a creat un mic atelier în care pictează pe maiouri. Ideile îi vin de la sine, trebuie doar să se încadreze în parametrii tricoului. Despre culori, desene şi deadline-uri vorbim cu Tatiana Arnaut, un artist noncomformist, care vine cu o altfel de abordare a picturii clasice.

Emoţiile au trezit pictorul din mine. Oamenii pe care i-am cunoscut pe parcursul vieţii, experienţele trăite şi situaţiile, ce m-au făcut să văd lumea altfel, au fost un imbold pentru a începe să creez.  Primul tricou a primit "ordinul răbdării"  pentru timpul în care a stat cuminte pe raft, aşteptîndu-şi rîndul. Aceeaşi distincţie a primit-o şi vopseaua textilă. Într-un final,  primul desen mi-a deschis ochii sper o nouă ocupaţie, spre o altă viziune a picturii, cea clasică, unde un tabloul stă atîrnat pe perete.

Astăzi fiecare tinde să iasă din tipare, cineva mai mult, alţii mai puţin. De regulă, industria uşoară vine cu o gamă largă de produse. Cu toate astea, în toată multitudinea de haine se regăsesc elemente comune. Din dorinţa de a fi altfel, eu vin cu ideea de a dizolva rutina în elemente avangardiste.

Ultima lucrare a fost ispirată din măştile triburilor Maya. Baza desenului o constituie craniul uman, decorat cu ornamente etnice, caracteristice acestei culturi. Din punct de vedere tehnic, avînd la bază culoarea neagră, culorile deschise trebuie aplicate de mai multe ori. Această procedură trebuie efectuată atent - pentru a evita crapăturile pe viitor.

Idei sunt multe, mai întîi de toate schiţa apare pe hîrtie. Desenul are de suferit multe schimbări în procesul de realizare. În momentul în care se conturează rezultatul final, doar atunci îl pot arăta clientului. Ulterior, discutăm pe marginea acestuia şi ajungem la un numitor comun. Au fost multe cazuri cînd începeam cu o simplă inscripţie în stil graffiti, ca într-un final să ajungem la imaginea abstractă a muzicii.

Deadline-urile sunt cea mai mare bătaie de cap, chiar le urăsc. Pentru un om de creaţie, astfel de noţiuni cum ar fi "termen limită" sînt un fel de "non grata",  dar din păcate ele trebuie respectate. Oricum le urăsc!

Îmi place să citesc bucuria de pe feţele oamenilor pentru care lucrez. Emoţiile lor trezesc pictorul din mine.

Text: Anastasia Deleanu

Foto: Daniela Puşcaş

allfun

Еще Люди