Columns

Iuliana Mamaliga

Iuliana Mamaliga

Recapitulare

Aştept noi începuturi, noi amici, noi şanse de succes şi de recunoaştere a muncii mele

Decembrie mereu mi s-a părut o lună istovitoare, cu rapoarte, dări de seamnă, tot felul de sinteze şi încheieri. Evident, e ultima lună din an, e ca duminica pentru un an,  iar ianuarie e ca ziua de luni! În schimb, decembrie mai este şi apogeul luminilor de pe străzi, a mirosului de brad şi mandarine, a ninsorii pufoase, e luna cadourilor, e luna când îmi sărbătoresc ziua de naştere!

Dar, cel mai important, e acea  perioadă a anului când am timp de meditaţii, de a genera noi idei şi planuri pentru anul ce urmează. Eu cred în lista dorinţelor. Cel mai mult îmi place să o scriu în linişte, atunci când numai visele vorbesc. Peniţa stiloului trăieşte cu mine povestea fiecărui plan pe care îl vreau real.

Îmi doresc mai multe călătorii în afara ţării, chiar am o listă de oraşe pe care vreau să le văd: Dubai, Viena, Istanbul şi Santorini. Măcar unul din acestea sper să îl vizitez la anul. Dalai Lama  spunea că e bine ca măcar odată în an să vizităm locuri pe care nu le-am mai văzut anterior. Recunosc, nu am o experienţă vastă de călătorie, până în prezent am vizitat doar patru ţări şi mi se pare puţin. Vreau să descopăr noi orizonturi, noi aventuri.

Îmi doresc mai multă energie şi forţă de muncă, oameni potriviţi la momentul potrivit, oportunităţi de acumulare a unei experienţe de viaţă mai mari, mai vaste. Sper ca soarta să nu îmi facă unele cucuie şi surprize din alea vesele, din păcate e expertă la aşa momente! 

Aştept noi începuturi, noi amici, noi şanse de succes şi de recunoaştere a muncii mele. Am învăţat anul acesta că e bine să fii prudent, e bine să o mai faci pe naivul, să te mai gândeşti şi la tine.

Dorinţele se împlinesc doar atunci când lucrezi discret pentru ele, când numai tu şi sufletul tău munciţi în unison pentru a le realiza. Iar când eşti în proces de zidire a acestor vise, nu simţi oboseală, nu simţi foame sau epuizare. Aceşti paşi care te ţin mereu în acţiune, iar agenda ta e suprasaturată, nu te deprimă, pentru că tu ştii, visul tău e în proces de a deveni realitate.

Începe să le scrii pe o foaie de hârtie şi ascunde-le undeva, unde nimeni să nu le găsească. E totuşi perioada magică a anului când Moş Crăciun are grijă de fiecare din noi. E cumpăna dintre ani, când la ora 00.00 cerul se deschide pentru a ne împlini dorinţele. Mii de vise zboară spre Univers în speranţa că vor deveni realiate şi că vor face multă lume fericită.

E timpul pentru sărbători, e timpul pentru familie şi reuniuni cu cei dragi. Speranţa unui an mai bun, mai prosper şi mai plin de oportunităţi, ne face să ne simţim mai încrezători la un viitor luminos.

Sărbători frumoase!

Еще Columns