Люди

Carolina Gorun: Despre talentul său redescoperit de germani

A devenit cunoscută publicului larg odată cu participarea sa la Eurovision, încă din anul 2010. De atunci, Carolina impresionează prin prezenţa sa pe scena muzicală nu doar în ţara noastră, dar şi de peste hotare. De unde a început aventura muzicală a Carolinei, dar şi care îi sunt planurile de viitor afli din interviul de mai jos.

 Îţi mai aminteşti de evoluţia ta de pe scena naţională a Eurovisionului, cum a fost?

A fost o experienta noua pentru mine, frumoasa. Am aflat lucruri interesante, am făcut cunoştinţă cu multă lume şi cel mai important, am avut posibilitatea de a fi mai aproape de public. Le-am prezentat creaţia mea şi ceea ce-mi place să fac cu adevarat - muzică. Atunci când voi avea piese bune nu voi ezita să particip la Eurovision şi în următorii ani.

Fiecare interpret recurge la diverse metode pentru a se face cunoscut. Tu cum încerci să te faci remarcată?

Încerc să mă fac remarcată prin sinceritatea mea şi felul meu de a fi. Pun accent în primul rînd pe talent şi încerc să obţin totul doar prin muncă, depunând efort maxim.

Tu cânţi de mult timp, chiar dacă mulţi nu cunosc acest lucru. Când a început aventura ta în muzică?

Pasiunea pentru muzică a apărut încă din anii copilăriei. Încă de atunci mă remarcam prin participarea la toate evenimentele şi concursurile din cadrul şcolii, comunei, raionului, ca mai apoi să ajung şi la concursurile naţionale şi internaţionale. Cariera muzicală  a început odată cu participarea mea la diverse concursuri, festivaluri, concerte şi lecţii de canto. Pentru prima dată pe scena din Chişinău am venit la concursul "Steaua Chişinăului" la 16 ani. Atunci luasem doar o menţiune, ca după aceea să vin în studioul regretatului compozitor şi interpret, Mircea Guţu şi prin numeroase ore de canto, repetiţii am reuşit să obţin multe premii la diverse concursuri. Mircea Guţu era şi autorul pieselor pe care le interpretam. Astfel, uneori mergeam şi la diverse emisiuni TV şi Radio. Am colaborat şi cu compozitorul Vlad Mircos, care mi-a oferit 2 piese frumoase,  cu una din ele în 2009 am obţinut premiul 3 la concursul "Slavianskaia Zvezda" din or. Oriol, Rusia.

Nu muzica te-a ajutat să pleci în Germania, dar ea te-a ajutat să te remarci. Cum ai ajuns acolo ?

Când îmi făceam studiile de licenţă, am primit o invitaţie pentru a desfăşura o practică în cadrul Organizaţiei "AFO-Arbeitsstelle Forschungstransfer/Innovation Office der Westfaelischen Wilhelms Universitaet, das Team "Expedition Muensterland din oraşul Muenster, în Germania. Desigur că am acceptat şi pe parcursul unei jumătăţi m-am aflat în Germania. Am avut parte de o experienţă frumoasă. Acolo am vizitat un şir de oraşe: Koeln, Duesseldorf, Muenster-Osnabruek, Weimer, Essen, Dortmund şi multe altele. Shopping-ul în Germania este o plăcere nemaipomenită, mai ales în perioada sărbătorilor şi a reducerilor.))))))

Ce te-a determinat să-ţi încerci norocul la "Das Super Talent" şi cum a fost experienţa?

De concursul "Das Super Talent" ştiam de câţiva ani. Dacă tot eram în Germania, am profitat de ocazie şi m-am înscris la acest concurs. Astfel, am fost la preselecţii şi am fost acceptată pentru a merge în următoarea etapă, care s-a desfăşurat în august 2012. Acolo am cântat  piesa "I will always love you" din repertoriul interpretei Whitney Huston. Am avut marea onoarea de a-l vedea pe Dieter Bohlen, legendarul trupei "Modern Talking", care este şi fondatorul acestui concurs, şi unul dintre membrii juriului. Din juriu au mai făcut parte Thomas Gottschalk şi Michelle Hunziker. A fost o scenă nemaipomenită, într-o sală extraordinar de frumoasă, imensă, numită scena "Tempodrom" din Berlin. Preselecţiile au durat o zi întreagă. Astfel, pe parcurs am dat şi câteva  interviuri pentru canalul RTL din Germania, unde se defuzează concursul. Am rămas impresionată de echipa care activa în cadrul acesui proiect, foarte drăguţi, amabili, nişte psihologi foarte buni. Înainte de a ieşi pe scenă am avut şi o convorbire cu un psiholog al acestui proiect, care mi-a dat un sfat ca să mă strădui să nu fac totul perfect, să fiu eu însumi. La acest concurs nu am mers singură, am fost cu o familie de nemţi, care sînt şi prietenii noştri de familie, care m-au susţinut şi mi-au organizat o călătorie extraordinară în or. Berlin pentru cîteva zile.

Ţi-ai dori să continui să te promovezi în Germania? Care ar fi avantajele?

Poporul german mi s-a părut unul foarte amabil, cel puţin pentru mine. Atât timp cât am fost acolo şi atunci cînd aveam nevoie de ajutor, ei mi l-au oferit. Desigur, corectitudinea şi punctualitatea acestora este ştiută de mult timp, fapt de care m-am convins şi eu.

Am avut parte de o experienţă frumoasă acolo. Am făcut parte din echipa unei organizaţii, pe care am menţionat-o mai sus, ce se ocupa de descoperirea locurilor de importanţă istorica si ecologica. Tot acolo, am cunoscut din culise cum se face un show. La inceput era mai greu pentru mine, deoarece nu cunoastem foarte bine limba germană. Însa am mers la cursuri de limbă germană şi m-am acomodat. Mi-ar place să am o carieră muzicală în Germania.

Ce proiecte muzicale pregăteşti în noul an?

În noul al îmi propun să mai lansez câteva piese noi. Vreau să filmez un videoclip şi să lucrez în continuare împreună cu compozitorul şi interpretul Gicu Cimbir şi compozitorul Veceslav Daniliuc.

Maria Eşanu

allfun

Еще Люди