Columns

Iuliana Mamaliga

Iuliana Mamaliga

Ziua ta din săptămână

Dar dacă nu aveţi luxul de a alege o zi din săptămână, atunci optaţi pentru câteva ore


Sunt şapte zile în săptămână. Pe parcursul acestora noi reuşim să facem o mulţime de lucruri, să realizăm o sumedenie de task-uri, să participăm la evenimente diverse, etc. Dar, hai să fim un pic egoişti! Hai să alegem o zi din săptămână dedicată numai nouă.

E ziua în care suntem liberi să facem ceea ce ne place. Pentru mine, sâmbăta este suma celor 24 de ore care-mi sînt dedicate în totalitate. Am timp de filme, cărţi, ieşiri în oraş, somn mult, planificări pentru săptămâna care vine, revizuirea agendei, ordine în casă, o baie fierbinte şi alte tratamente dragi. Excepţii sunt doar când am evenimente importante de la care nu pot lipsi, în rest - îmi aparţin. Sâmbăta este ziua care nu îţi dă bătăi de cap: nu te frămîntă gândul că mâine ai putea să dai nas în nas cu o trezire prea matinală şi un job, lecţii etc. E foarte important să ai timp pentru tine, pentru priorităţile tale, dorinţe şi vise, gânduri şi trăiri. Mi se pare o şansă bună de a-ţi reîncărca bateriile pentru o săptămâna plină ce urmează. Avem dreptul de a fi fericiţi şi de a ne oferi un răsfăţ. Nu trebuie să uităm de ceea ce ne place, de timpul nostru, de faptul că merităm şi noi momente numai ale noastre.

Majoritatea dimineţilor de sâmbătă încep târziu, cam pe la ora 11.00. Suficient timp pentru ca să îmi întind oasele! Apoi, nelipsita cafea fierbinte şi o muzică bună, dau startul unei zile frumoase, indiferent de timpul de afară. Nu ai stresul că trebuie să pui un make up, cu ce haine să te îmbraci, părul cum să îl coafezi. E ziua când pijamaua poate fi dress cod-ul zilei. E sâmbăta când sunt eu, liberă şi fără efortul de a mă găti. Nu răspund la telefoanele legate de muncă, refuz multe ieşiri care ar putea fi uşor substituite cu o lectură bună. Am timp pentru a mă gândi la diverse proiecte şi idei, de a căuta oameni pentru interviuri, de a vedea ce am făcut pe parcursul săptămânii care s-a dus, pentru ca visele mele să se împlinească. Ştiu, voi toţi aveţi treabă de luni până vineri, poate chiar şi mai draconic. Dar dacă nu aveţi luxul de a alege o zi din săptămână, atunci optaţi pentru câteva ore. De ce să nu mergeţi la un SPA, de exemplu. Aşa, fără vreun motiv anume, doar pentru faptul că vreţi şi că vă place? Sau de ce n-ai avea parte într-o seară de luni de o cină romantică? Învăţaţi să gândiţi în afara tiparelor, nu fiţi în standarde. De ce trebuie să trăieşti după principiile turmei, de ce trebuie să te conduci după legi şi stereotipuri care nu îţi convin? Suntem atât de limitaţi în timp pentru a refuza să ne facem viaţa mai colorată, mai vie şi mai dinamică. Hai să gândim out of the box, pentru că suntem unici, suntem diferiţi, iar acest lucru contează! Prin urmare, nu uita să îţi rezervezi ceva timp şi pentru tine, pentru visele şi dorinţele tale, indiferent că sunt mici sau mari!

Еще Columns