Люди

Zaborot Iuliana: Moldoveancă care a ajuns să fie alături de renumitele modele internaționale

Corp tras prin inel, zâmbet de milioane şi iscusință în materie de defilare - acestea sunt caracteristicile datorită cărora ai putea deveni un model. Nu toți, însă,  au norocul să ajungă departe. Povestea Iulianei este una tentantă.


Care este cea mai bună parte a meseriei de model?

Consider că  la fel ca și în oricare alt domeniu, cea mai frumoasă latură ar fi experiența de viață pe care ți-o oferă. Este cel mai de preț lucru cu care te alegi  și pe care trebuie să-l apreciezi la justa valoare. Sunt toate relațiile și contactele pe care ți le creezi cu oamenii din domeniul modelling-ului, beauty,entertainement  și din domeniile adiacente. Este cunoașterea unui număr mare de oameni diferiți și psihologia acestora. Îi poți urmări în cele mai tensionate momente. De exemplu, în situațiile când prezentarea sau desfășurarea unui concurs de frumusețe este transmisă în direct. Se știe că ratingul unor astfel de emisiunii este unul foarte mare, atmosfera din backstage este una încinsă. Oamenii se lasă influențați de emoții și își arată adevărata față. Aș menționa încă o latură frumoasă a acestei meserii: uneori se leagă prietenii durabile, ce lasă în urma sa amintiri frumoase. De menționat sunt și călătoriile, practicarea limbilor străine cu nativii și urmărirea propriei schimbări și dezvoltări de pe urma acestora.

Povestește-ne despre cele mai mari prestații ale tale și cele mai de succes colaborări.

Cele mai mari prestații le-am avut  alături de agenția mea, FashionTV România. Prima experiență deosebită și marcantă a fost participarea la prezentările de modă din Franța, în cadrul Festivalului Filmului din Cannes 2013. Locația noastră era chiar vis-a-vis de covorul roșu și noi puteam urmări evenimentul de la terasă. Vedeam vedetele care calcă pe  covorul roșu în ziua respectivă mult înainte ca aceste informații să fie prezentate la TV, radio sau internet.

La Cannes am prezentat colectiile designerilor romani, Catalin Botezatu, Mihai Albu, Andreea Dogaru, Wanda’s Dream  și a câtorva designeri din Istanbul și Milano. Un alt eveniment important din acest an, la care am participat, a fost  Bucharest Summer Fashion Week. Aici cei mai de success designeri din România și câțiva designeri special invitați din Italia și-au prezentat ultimele colecții. Iar vara, pentru ca toată lumea din România se muta în modul direct pe litoral, în Constanța, pe parcursul a 2 luni și jumătate are loc Fashiontv Summer Festival Mamaia. În cadrul acestui eveniment au loc prezentări de amploare și concursuri de frumusețe în fiecare weekend, la care se perindează zeci de designeri locali și din străinătate, sute de modele și mii de spectatori. Printre alte experiențe remarcabile aș putea remarca și prezentările de modă ce au avut loc în deschiderea locațiilor FashionTV în Europa și Asia. În decembrie s-a inaugurat I Love FTV Café în Vienna, chiar vis-à-vis de renumita Operă din Viena. Un alt club Fashion  a fost inaugurat în preajma Crăciunului, la Praga. Acolo, la fel, am avut prezentări.

Cea mai recentă și exotica prestație de până acum am avut-o în perioada Revelionului, în Cambodia, în capitala acesteia - în Phnom Penh, la fel  la inaugurarea clubului marca FashionTV, în Hotelul Nagaworld. Aici am avut ocazia să cunosc o cultură total diferită, să cunosc oameni total diferiți. Nu vorbesc doar de aspectul fizic, ci și de educație, obiceiuri, religie, cultura acestora. Aici am prezentat colectiile lui Cătălin Botezatu. Este o prestație de acre sînt mîndră, deoarece el este foarte apreciat și iubit de toată lumea din România și de peste hotare. 


În Moldova și România cine câștigă mai bine în modelling băieții sau fetele?

Nu aș putea să răspund la această întrebare, pentru că venitul oricărui model depinde în primul rând de agenția cu care colaborează, de contractul semnat cu aceasta, de experiența si de "vechimea" în domeniu, de condițiile impuse de către client agenției  și mulți alți factori. În orice caz, aș putea remarca faptul că sunt mai multe fete în acest domeniu de activitate, decât baieți. Respectiv, concurența între fete va fi mai mare  și, probabil, că uneori băietii sunt remunerați mai bine.

Sunt designerii generoși ? Pe lângă remunerația în bani, vă fac cadou - produse?

Da - câteodată  și atunci rămâi surprinsă plăcut.

Care sunt condițiile pe care trebuie să le întrunești ca să devii model în România?

Mereu au existat anumite condiții pe care trebuie să le întrunești ca să devii model, indiferent de țară în care activezi. În primul rând, se va lua în considerare înălțimea și silueta. Aceștia sunt pilonii de bază ai unui model. Cât ține de înfățișare, din punctul meu devedere, în domeniul dat nu există anumite criterii. Frumusețea este subiectivă, iar câteodată un fotograf bun  poate să scoată în evidență trăsăturile fetei atât de reușit, încât chiar și așa-numitele "defecte" se vor transforma în atuuri.

Care consideri tu că poate fi punctul culminant în cariera de model?

După părerea mea, fiecare fată care a cochetat vreodată în acest  domeniu, a decis din start la ce se așteaptă din această experiență. Cineva a hotărât că asta va ramâne un hobby, iar altcineva va dori neapărat să ajungă pe podium, alături de îngerașii și modelele de la Victoria’s Secret. Punctul culminant al oricărui model totuși ar putea fi colaborarea cu cele mai mari case de modă din străinatate și cover-urile celor mai în vogă reviste.

Ce părere ai despre toate fetele propulsate în cariera de model fără a avea trăsăturile fizice necesare?

Să știi că odată cu creșterea nivelului profesional, astfel de lucruri nu mai au loc. Niciun designer nu va risca să introducă  în prezentarea sa  modele care nu corespund  etalonului. Și în acest caz, deobicei, îmi amintesc de o fraza dintr-un  film rusesc "Золушка": "Niciun blat nu-ți va face piciorul mai mic sau sufletul mai mare ".

E real să reușești și la studii și pe podium?

Desigur, și nu doar îmbinarea carierei de model cu studiile sunt compatibile. Este de ajuns să urmărim top-modelele care au copii, familii și business-uri și care se descurcă perfect cu toate angajamentele luate. În plus, mereu arată impecabil și par fericite.

În viața de zi cu zi stilul vestimentar îți este dictat tot de modă?

Nu neapărat, desigur că urmăresc tendințele fashion  și atunci când mă cucerește un articol vestimentar - îl achiziționez. Stilul meu l-aș putea defini ca unul smart casual. În general port haine în care mă simt eu bine, confortabil și atragatoare.

Cât de deschise sunt ușile modelling-ului internațional pentru moldovence?

Ușile modelingului internațional sunt deschise în aceeași măsură pentru toată lumea. Desigur, dacă ai trăsăturile fizice corespunzătoare și mult, mult noroc șansele sînt mai mari La fel important este să fii la timpul potrivit în locul potrivit, să știi să folosești oportunitățile care se deschid în fața ta și să îți asumi anumite riscuri. Să nu-ți fie frică să o iai de la început.

Cu ce designeri vrei să colaborezi?

Desigur, visez să colaborez cu giganții industriei fashionului, colecțiile cărora strălucesc pe podiumurile săptămânilor de modă internaționale în New York, Paris, Milano, Londra. Cu oricare dintre ei ar fi o mare onoare și realizare să colaborez, fie ei designerii de la Dolce & Gabbana, Versace, Gucci, Chanel, DKNY, Prada, Giorgio Armani, Dior. Aș dori foarte mult să am ocazia să-i cunosc în procesul de lucru deasemenea pe Karl Lagerfeld și John Galliano.

Vica Gavrilenco

allfun

Еще Люди