Люди

Dan Spasov: Între studii şi muzică

E pasionat de muzică de când se ştie. După mai multe colaborări s-a decis să se lanseze şi solo. Pentru  a-și vedea visul împlinit, a lansat o piesă pentru care a filmat și un videoclip. Cum se împarte Dan Spasov între carieră şi şcoală, dar şi cum s-a schimbat viaţa lui în ultima perioadă, vezi în interviul de mai jos.

Cum decurge promovarea  primei piese şi a primului videoclip din cariera ta muzicală?

Promovarea produsului decurge bine! Încerc să-l promovez într-un tempou  cît mai rapid. Am fost la posturi de televiziune şi am prezentat clipul Wonders. De asemenea, am promovat piesa şi la mai multe posturi de radio, care au pus piesa deja în rotaţie.

Ce ţi se pare cel mai dificil din tot procesul de creaţie?

Cel mai greu mi s-a părut procesul de filmare a clipului. A fost într-adevăr dificil, însă, totodată a fost o experienţă foarte plăcută. Împreună cu regizorul acestui clip am lucrat asupra ideei pentru scenariu, care la  început îmi părea irealizabilă.  Credeam că nu voi vedea vreodată clipul gata. Lucram la el, dar nu îmi puteam imagina cum va arăta produsul final. Erau zile când ne trezeam pe la 7 dimineaţa şi până seara căutam un spital, unde ni s-ar permite să filmăm o anumită secvență din videoclip. Am mai avut ocazii să asist la filmările unui videoclip al trupei Todo şi Mr.Bear. Însă, nu-mi puteam imagina că filmările la clipul Wonders vor fi atît de distractive.  Am lucrat pentru prima dată cu actori. În rolul principal este Elena Carafizi. O fată deosebită ! Sunt bucuros că mi-a acceptat propunerea.

De când vizitezi studiourile de înregistrări şi cum te simţi în noua ta postură de interpret?

Încă din  2007-2008 am început să merg la studiorile  de înregistrări. Pentru prima dată am început să înregistrez piese  imediat după ce am format o trupă de muzică Rock. Pe atunci avem doar 9-10 ani. În orice colectiv  am fost înconjurat mereu de oameni mai în vîrstă decît mine cu zeci de ani, iar  asta m-a avantajat.  Învăţ  foarte multe de la ei. Mă simt foarte bine în calitate de interpret. Demult visam să realizez un proiect solo. Am cântat în multe trupe din Chişinău şi am hotărît că ar fi bine să mă retrag pentru o perioadă şi să lucrez de unul singur la piese.


Ce schimbări au intervenit de atunci?

Schimbări... au fost multe pe parcurs. Datorită echipei cu care lucrez în studiou am început să fiu mult mai responsabil şi să mă implic mai activ în proiectele pe care le avem. Am început să înţeleg valoarea timpului şi sunt foarte bucuros de asta. Cu prietenii mă văd tot mai rar, însă când am ceva timp liber, îi contactez. :)

Nu pot să spun sigur ce-mi place mai mult şi ce mai puţin, fiindcă primesc plăcere din tot ceea ce fac. Aici intră mai multe ocupaţii ce ţin de menţinerea paginilor oficiale şi a site-ul meu oficial, DanSpasov.com, precum şi restul reţelelor de socializare. Prioritare, însă, este muzica şi tot ce ține de ea.

Cum îşi manifestă simpatia faţa de tine domnişoarele?

Fanele tac deocamdată, chir dacă bănuiesc că există. Sunt persoane care se apropie şi îmi spun că m-au văzut la TV sau pe internet şi le place ceea ce fac. Sincer, în aceste momente mă simt aşa de fericit!

Nu aş putea reda prin cuvinte această stare. Îmi pare nespus de bine atunci când domnişoarele se apropie de mine şi îmi spun cuvinte calde. Când oamenilor le place ceea ce faci, chiar şi necunoscuţilor, înseamnă ca trebuie să mergi pe calea aleasă.

Cu  ce ochi privesc noua ta ocupaţie părinţi şi profesorii tăi?

Părinţii s-au obişnuit demult. Nu sunt definitiv împotrivă, însă vor ca eu să dedic mai mult timp studiilor. De când am început să lucrez la proiectul solo, mi-am micşorat lista de prieteni. Nici într-un caz nu regret, fiindcă am aflat cum sunt cei care mă înconjoară într-adevăr, fără măşti. Toţi cei care au apreciat ceea eu am făcut şi au trăit cu mine toate clipele mai grele, mă ajută şi în prezent. La fel le sunt alături  şi eu lor.

Cu profesorii din liceu nicidecum nu pot găsi limbă comună, deoarece aceștea au observat că elevul lor dă prioritate  pasiunii sale, mai mult decât oricărei discipline şcolare. Şi poate voi suporta consecinţe. Acum sunt mic şi nu realizez acest lucru. Însă nu am de gînd să-mi las proiectul propriu pe planul 2  pentru o notă mai bună la... fizică sau altceva. Mă strădui să existe un echillibru între studii şi muzică. Vedem ce iese!


Maria Eşanu

allfun

Еще Люди