Columns

Maria Esanu

Maria Eşanu

Curioşii şi secretele altora

Fiecare dintre noi am trăit propriile experienţe mai puţin lăudabile, de care nu am dori să afle nimeni.

Există în anturajul fiecăruia dintre noi persoane, care irită şi enervează prin atitudinea  pe care o au şi prin interesul pe care îl manifestă pentru ceea ce tu preferi să ţii departe de ochii lumii.

Şi aici nu mă refer la curiozitatea faţă de lucruri normale, precum ar fi sportul, călătoriile sau matematica.  Este vorba de o altfel de curiozitate. Acea care nu îi lasă să îşi vadă de viaţa lor, până n-o întorc pe faţă şi pe dos pe cea a vecinului. 

Sau atunci când vor să  afle de ce s-a despărţit colega de serviciu. Iar în cazul în care nu află niciun răspuns (care i-ar face mai fericiţi) îl inventează singuri. Ori atunci când vor să afle ce face, cu cine face şi când face ceva prietena  (doar pe facebook), care la rândul ei e foarte populară. Pe unii curiozitatea îi face să uite de propria viaţă, de propriile greşeli, să facă abstracţie de faptul că nu există perfecţiune.

Fiecare dintre noi am trăit propriile experienţe mai puţin lăudabile, de care nu am dori să afle nimeni. Însă, se întimplă să se ivească nişter curioşi care preferă să dezgroape ceea ce tu ai ascuns deja demult.

Există oameni care iubesc să scormonească prin trecutul altora pentru a afla ceva nou, ceva ferit de ochii lumii. Vor să afle detalii din viaţa ta personală  sau a prietenilor tăi, pe care îi respecţi cu sfinţenie şi pe care nu i-ai trăda în niciun caz. Acest ceva, credeţi că îi va face mai fericiţi?

Desigur că nu! Dar mizeriile altora îi vor face să uite de propriile complexe.  Să trăiască câteva secunde de glorie. După care să îşi creeze propriul plan, prin care să încerce să demonstreze perfecţiunea din propria viaţă . Defilînd prin faţa lumii, sub măşti false.

Еще Columns