Люди

El Radu: Am primit un cadou - o vizită în Sri Lanka

El Radu: Am primit un cadou - o vizită în Sri Lanka

Nu vorbim despre vreo lansare de videoclip sau noi piese, deşi are destule în palmares. Ne-am propus să-l descoperim pe El Radu - amatorul de călătorii interesante. Recent, talentatul interpret, producător, textier şi moderator a vizitat Sri Lanka. Despre impresiile acestuia şi despre cadourile exotice cu care şi-a alintat apropiaţii vorbim mai jos.


Am primit un cadou. Pe 26 aprilie, 2013, am sărbătorit ziua mea de naştere şi lansarea clipului la piesa "Despre Ea". Tot atunci, am primit un cadou din partea familiei - o călătorie la celălalt capăt al lumii, aşa cum îmi place mie să zic, adică în Sri Lanka. M-a motivat să merg acolo, o chemare inexplicabilă, poate aveam nevoie de răspunsuri la unele întrebări, ce aveau nevoie de linişte în preajmă :).


Am dorit să descopăr o civilizaţie nouă, una care niciodată nu se grăbeşte, fiind conştientă că a doua zi totul va fi la fel. Desigur şi pentru turişti, soare, ocean, culoare.... E simplu. Nu am preferat niciodată destinaţiile banale, acolo unde merge toată lumea. Mai bine mai rar, dar un pic mai altfel…


Activez în calitate de prezentator tv şi radio de vreo 6 ani. În afară de cariera de interpret mai sânt şi textier, producător, prezint diferite evenimente. E o muncă ce mă consumă continuu. Nu sunt o persoană care stagnează la un moment dat. Dacă ţi se dă şansa, întinde-i mâna şi dă tot ce ai mai bun. Asta e filosofia mea.


Am învăţat câte ceva în limba singaleză (limba populaţiei băştinaşe), recunosc că e dificilă, are un accent aparte. Poate pare straniu, dar am devenit un pic mai liniştit, poate e din cauza că m-am molipsit de spiritul celor de acolo, care nu au un ritm de viaţă foart activ. Am mers singur, asta contează foarte mult, există plusuri, există minusuri, pe care le descoperi, doar dacă te afli în pielea respectivă.


Bucătăria lor e foarte condimentată. Deseori, atunci când comandam ceva de-ale gurii, nu mă jenam să îi rog să reducă din condimente. La fel, am ezitat să gust nişte fructe specifice, care nu arătau foarte bine. Poate "next time". Totuşi, m-am îndrăgostit de un fel de mâncare, care conţine orez, peşte şi sos curry.


Într-o zi s-a întâmplat ceva foarte funny. Am chemat tuc-tuc-ul, aşa se numeşte un fel de motocicletă pe 3 roţi, produs în India şi m-au dus în altă parte, decât unde aveam nevoie. Din păcate, băştinaşii de acolo nu prea prietenesc cu engleza, mai au de exersat la acest capitol.


Am o slăbiciune pentru statuete de diferite dimensiuni. Dacă prin 2006 mi-am adus din Egipt, pe lîngă multe alte lucruri şi flecuşteţe, două statui impunătoare ale zeităţilor Pantheonului Egiptean ( Osiris şi Anubis), de data asta, "a sosit" la mine acasă şi Măria Sa, Buddha. Am adus ceai chiar de acolo, produse cosmetice autohtone pentru mama mea şi încă pentru cineva :).


Înainte de a călători undeva, mă informez şi îmi construiesc un traseu de parcurs. E ceva indispensabil atunci când te porneşti într-o altă ţară. Astfel, mi-am propus să vizitez şi recomand tuturor: Parcul Naţional, Rezervaţia "Safari", oraşul Kandi, care este cunoscut pentru vizitarea elefanţilor, Grădina Botanică Regală, Templul lui Buddha şi, desigur, plantaţiile de ceai şi condimente.


Cel mai important acum e că am adus cu mine amintirea locurilor de acolo. Nu se compară cu nimic apusul de soare, văzut de pe malul Oceanului Indian, în localitatea Induruwa, lângă oraşul Bentota. Vă îndemn şi pe voi să vizitaţi acele meleaguri, mai ales că nu e chiar atât de scump pe cât pare. Spre exemplu, un kilogram de banane costă 5 lei.

Partea proastă e că zbori mult, aproximativ 10 ore, îţi pare că durează o veşnicie. Sunt 5 ore până la Dubai, apoi 5 pînă la Colombo.


Dacă apare ocazia voi vizita din nou ţara insulară. E un tărâm cu totul şi cu totul splendid. Pe pagina mea de facebook puteţi vedea un album plin cu poze de acolo. E mai bine să vedeţi ce frumuseţe vă întâlneşte chiar din aeroport. Şi da, luaţi-vă cât mai puţine haine, pentru că e foarte cald.

Cristina Evtodii

allfun

Еще Люди