Люди

Ornella Ciubotaru: Despre cum e să fii fica lui Ricky Ardezianu

Este tânără, frumoasă şi fiica unui cunoscut interpret autohton. Deşi cochetează cu modellingul, Ornella îşi doreşte o carieră în politică. Pentru a-şi îndeplini visul s-a pus cu burta pe carte la Bucureşti.

Pe ce ai cheltuit primii banii cîştigaţi din modelling?

Am reuşit să fac câţiva bănuţi din modelling, deşi nu foarte mulţi. Această meserie am început să o practic în Republica Moldova, încă de pe băncile şcolare. Din banii câştigaţi din prezentările de modă, sesiuni foto şi participări la emisiuni televizate, la care desigur că mai adăugau cîte ceva şi părinţii, mi-am luat pantofi şi genţi. La fel fac şi acum, deoarece acestea reprezintă slăbiciunea mea.

Cît de mult te solicită acest hobby?

Sunt pasionată de modelling şi de scenă încă de mic copil. Atunci visam la o carieră în acest domeniu. În prezent, pasiunea pentru modelling este depăşită de noile obiective şi scopuri pe care mi le-am propus să le ating. Ceea ce ţine de modelling, cred că va rămâne în mare parte  doar un hobby, o plăcere care îmi unge sufletul şi îmi dă fiori de fiecare dată când urc pe scenă.  În prezent, mă axez mai mult pe studii şi facultate.

Deşi, iniţial preferam podiumul, acum sunt atrasă de arta fotografică, care îmi pare mai interesantă şi cred că mă reprezintă mai mult. Îmi place să pozez, pentru că, din punctul meu de vedere, fotografiile transmit mult mai multe emoţii, trăiri, stări sufeteşti decat o simplă prezentare pe podium.

Tatăl tău, Ricky Ardezianu, este interpret. N-ai fost tentată să îi calci pe urme?

Pasiunea pentru muzică am descoperit-o înainte de a-mi facă modelling-ul cu ochiul. Am făcut ore de canto şi vocal şi chiar aveam planuri şi în acest domeniu. Îmi doaream să devin interpretă de muzică uşoară, cum îşi doresc, de altfel, foarte multe domnişoare. M-am ocupat cu muzica vreo 2-3 ani, având în repertoriu chiar şi o melodie, doar a mea (versuri: Stela Martiov, mama mea şi compozitor Igor Rusu). Am renunțat, însă, la cîntat  în favoarea noii mele pasiuni - modellingul. Deja  mă visam un top-model de succes :) .

Cum e să fii fiica lui Ricky Ardezianu?

Să fii fiica unei persoane publice nu e atît de usor. Există în jur foarte multă invidie şi critică. De cele mai multe ori eram acuzată că tot ceea ce obţin o fac pe spatele celebritatii tatălui meu. Din aceasta cauză, am vrut să demonstrez că întotdeauna m-am descurcat singură, îmi place să fiu independentă. Am fost admisă la o facultate de renume din Bucureşti, la buget dealtfel, prin forţe proprii şi cu ajutorul notelor bune obţinute la liceu. Vreau sa îmi croiesc o cariera de una singură, fără ajutorul parintilor:).

În rest, ceea ce ţine de relaţia mea cu tatăl meu, pot spune ca suntem buni prieteni. Ne înţelegem foarte bine şi mă mândresc că sunt fiica lui . Dealtfel, şi el este mîndru de fiecare succes al meu, fie el cît de mic.

Vrei să cochetezi pe viitor nu doar cu modellingul, dar şi cu politica. Crezi că aceste două domenii pot fi combinate?

La Bucureşti fac facultatea de Ştiinte Politice. Mi-am ales acest domeniu, pentru că mă atrage diplomaţia, politica şi relaţiile internaţionale.

Nu cred că practicând modelling-ul, trebuie neapărat să devii model. Experinţa în acest domeniu mă învaţă să am o ţinută frumoasă şi corectă, mă ajută să interacţionez cu multă lume pe care nu o cunosc. De asemenea, m-a ajutat să devin mai sociabilă.

Un politician trebuie să arate şi bine, pe lânga cunoştinţele pe care se presupune că ar trebui să le aibă.  O femeie, în special, trebuie să îşi cunoască atuurile şi să ştie să fie frumoasă în orice situaţie. Indiferent de meseria practicată, femeia trebuie să fie frumoasă în primul rând pentru ea, înainte de a se arăta întregii lumi.

Moda în politică prinde bine. Un model de femeie- politician, pe care o admir mult, este Iulia Timoshenko, fostul prim-ministru al Ucrainei. O admir pentru bunul gust de care dă dovadă şi rafinamentul cu care este înzestrată.

Сe simbolizează numele tău şi cît de mult te reprezintă?

Am fost numită aşa în cinstea frumoasei actriţe şi model italian, Ornella Muti. Aceasta era considerată  prin anii 80-90 una din cele mai talentate şi frumoase femei din lume. Părintii mei, în special tatăl meu, care este un bun cunoscător şi iubitor de limba şi cultura italiană, a îndrăgit-o foarte mult. Astfel, tatăl meu ştia cu mult timp înainte de a apărea eu pe lume ce nume voi purta.

Ornella vine din italiană de la  cuvîntul "oro", ceea ce în română înseamnă "aur" şi simbolizează frumuseţea.

Maria Eşanu

allfun

Еще Люди