Люди

Moldoveanca din "Любовь в большом городе 3"

Pe Iulia Abramţova o cunoaştem în calitate de profesoară de actorie în cadrul unei şcoli de modele din Chişinău. Avînd un succes răsunător, comedia "Любовь в большом городе 3", în care Iulia apare într-o secvenţă, a adus-o din nou în vizorul nostru. Producţia rusească nu a fost unicul proiect în care a participat. Face şcoală de actorie la Moscova.  Are doar 20 de ani, dar ambiţia şi perseverenţa o vor ajuta-o să devină un actor profesionist.


Cum ţi-ai început cariera în actorie?

 Primele încercări le-am făcut încă la grădiniţă, când la toate manifestările prezentam diferite sketch-uri. La liceu m-am înscris la cercul teatral. Astfel, am avut ocazia să participla mai multe concursuri teatrale din municipiu. Am început să caut o trupă teatrală, unde aş fi putut acumula mai multă experienţă. A urmat activitatea în cadrul teatrului pentru copii "Caramela&Co." (conducator artistic Aliona Safrina). 

În 2009 am plecat la studii în Germania. Am avut norocul  să colaborez şi acolo cu două trupe teatrale: "FTL" - teatrul de dans modern şi "Pink Caffe" - teatrul de fete. Am trăit nişte experienţe de neuitat. Am avut ocazia să punem în scenă o piese chiar în renumitul "Berliner Dom". Pentru prima oară am fost urmărită de 1000 de spectatori.

La Londra am plecat la odihna, dar  şi acolo am avut parte de o experienţă de milioane. Am urmărit repetiţiile pentru muzical-ul "Grease", iar mai apoi am fost şi la  premiera spectacolului.

După reîntoarcerea mea în Moldova, am  continuat să lucrez la teatrul pentru copii, să merg la cercul teatral de la Academia de Muzică, Teatru şi Arte plastice. Totodată, nu am abandonat carieră de model.

Următorul pas a fost unul absolut inedit, dar nu am putut să renunţ. Am primit o invitaţie din partea şcolii de modele "A.D.Models" de a preda ore de actorie modelelor.


Nu pot să nu te întreb cum ai ajuns sa te filmezi la Moscova?

Pentru prima dată la Moscova am plecat în vizita la sora mea. Dinamica şi energia acestui megapolis m-a fascinat. 

Între timp, am conştientizat faptul că drumul pe care îl parcurg se abate de la cel ce ar duce spre realizarea visului meu. Aşa că am început să expediez CV-uri şi portofolii la diverse organizaţii. După aproximativ o lună am primit o invitaţie la un casting în Rusia, care m-a scos din umbra. Apoi au urmat mai multe colaborări cum ar fi: filmul "Рокки"(denumirea filmului necomercial pentru compania "Unilever"), filmul "Семь заветных желании", telenovela "Семейные драмы" , "Кто-то находит, кто-то теряет ","Розыск","Ангел и Демон", "В Москве всегда солнечно". La fel am avut o caloborare mai de lungă durată cu postul de televiziune "Рен ТВ", în cadrul unui  proiect bazat pe reconstituiri istorice: "Великие тайны с Игорем Прокопенко".

Cât au durat filmările scenei din "Любовь в большем городе 3"  în care apari?

Filmările au avut loc exact cu 1 an în urmă. Ziua de lucru a început la ora 08:00 şi a sfîrşit la 20:00. La scena în care apar eu s-a lucrat 2 ore.

Ai asistat la alte scene de filmare sau doar la propria scena? 

Am avut ocazia sa asist la mai multe scene din acest film, doar din propria dorinţă şi pentru experienţa !


Cit de seriosi sînt ruşii cînd vine vorba de film? 

De fapt, nu am cu ce să compar, pentru ca pînă la momentul dat nu am avut ocazia să colaborez cu alte case de producţii! Dar pot spune ca este o diferenţă vizibila între filmările unui film şi a unui serial! La majoritatea filmarilor totul a fost foarte bine organizat.


Actorii de la noi, dar şi din Rusia, învaţă în mare parte după sistemul lui Stanislavski. Ceea ce ai văzut acolo coincide cu ceea ce ai învăţat aici sau diferă?

Sigur, coincide! În programul de studii teatrale de bază ramâne - Sistemul lui Stanislavski şi cel al  lui Cehov. Desigur, în Germania şi Londra am observat unele tendinţe venite din vest, mai noi şi mai diferite decît cele existente la noi.

Ai avut ocazia să comunici direct cu Alexei Ceadov, Vera Brejneva, Vladimir Zelenskii sau cu alţii? Ce părere ai despre ei şi cum sunt ei în viaţa reală?

Sunt nişte actori profesionişti pe care îi admir şi respect pentru ceea ce fac. În viaţa de zi cu zi sunt oameni simpli ca şi noi: cu două mâini şi două picioare.


Care este actorul tău preferat din acest film şi cu ce te-a impresionat jocul lui actoricesc?

Actorul preferat din acest film este Vladimir Zelenskii. Este foarte carizmatic şi are o privire expresivă, care deseori transmite mai multe emoţii decît ar putea transmite un text rostit.

I-ai cerut cuiva un autograf?

Cît de ciudat n-ar suna, dar nu îmi place să cer autografe. Am întîlnit multe persoane renumite din showbiz-ul rusesc, dar niciodată nu am cerut autografe. A fost o singură excepţie, cînd i-am solicitat solistului trupei "Zveri" să facă o poză cu mine, deoarece îmi place foarte mult  muzica pe care o face.


Faptul că ai fost la Moscova şi ai avut un contact cu o casă de producţie de acolo, înseamnă că ţi se vor deschide mai multe uşi deacum înainte? 

Nu pot spune că am facut ceva ieşit din comun, dar este un pas înainte. Lucrez perseverent  pentru a-mi atinge scopul şi orice job este binevenit pentru început! 

Care sînt planurile tale pentru viitorul apropiat?

Să continui să fac şcoala de actorie de la Moscova, să îmi încerc norocul pe la diverse castinguri pentru seriale şi filme. La moment, sunt implicată deja  în cîteva proiecte, despre care sper că veţi afla în viitor!

Otilia Grădinaru

allfun

Еще Люди