Люди

Inga Ojog: Între modeling şi actorie

Inga Ojog: Între modeling şi actorie

Cine nu visează la o viaţă în lumina reflectoarelor? Acolo, de unde se desprind imagini ale unei vieţi aparent perfecte şi fără griji? Inga Ojog, model şi mai nou, actriţă de film ne prezintă o retrospectivă a activităţii sale profesionale şi ne vorbeşte despre miturile celebrităţii.

Cînd ai făcut primii  paşi în industria modelingului?

Am început să cochetez cu modelingul  dintr-o simpla ambiţie de adolescentă. Îmi doream să devin o lady cochetă. Iar la vârsta de 17 ani am urmat  nişte cursuri de modeling la şcoala "Fast Fashion", unde am învăţat să am o ţinută corectă, să înţeleg ce înseamnă cu adevărat lumea modei si cum pot să mă  afirm în acest domeniu. Nu pot să neg, la început nu-mi dădeam şanse mare, dar cu ambiţie şi multă dorinţă am reuşit să-mi fac un drum!

Ce a urmat după instruire?

-Am avansat odată cu reality-show-ul din România "Next Top Model by Cătălin Botezatu",  sezonul nr. 1. Aici  am înţeles cît de diferită este viaţa reală a modelelor, comparativ cu ceea ce apare în poze şi pe ecrane. De cele mai multe ori cea ce se arată la televizor nu corespunde realităţii. Iar ca să fii în top trebuie să munceşti mult  asupra ta: corp, aspect fizic, inteligenţa etc.

După proiectul din România  au urmat şi alte concursuri de Miss International:
1. Miss World Bikini Model-2011 (China şi Taiwan).Premul - Miss Fotogenic, Miss Bikini XUZHOU city;
2. Miss Tourism Queen International-2011 (China- Xi-an City).Premul - Top 30 ( din 130 tari);
3. Miss World League Of Beauty and Fashion-2012 (Turkey).Premul - Miss catwalk;
4. Miss Tourism European-2012 (Romania).Premiul - Top 5, Miss Fotogenic;
5. Miss Summer International- 2012 (Bulgaria).Premiul - Miss Gratie, Miss the best dress;
6. Miss Summer European-2013 (Bulgaria).Premiul - Miss Beauty.

Ce te-a ajutat cel mai mult în obţinerea acestor performanţe?

Important este să crezi în tine şi în visul tău. Acesta este ingredientul de bază al fiecărui succes. Pe lângă asta, în modeling  este foarte important să ai o ţinută perfectă. Printre condiţiile importante se regăsesc şi parametrii corpului, 90-60-90 (-/+ 1,2cm), iar tenul, unghiile şi părul  trebuie să fie îngrijite . Fiecare detaliu este important.  Iar pentru a-ţi asigura o longevitate  în modeling este nevoie şi de inteligenţă.


Cum de-ai reuşit să apari pe ecranele din Turcia în calitate de actriţă?

Dintotdeuna mi-am dorit să combin cele două pasiuni ale mele pentru modeling şi actorie. Acest lucru mi-a reuşit în Turcia. A fost ceva spontan. Pentru prima dată  mi s-a propus un rol de actor-amator de Revelion. Imediat după acestă filmare, regizorul-scenarist, Semrei Dündar Öğün mi-a propus sa interpretez rolul unei rusoaice în filmul său artistic, gen comedie "Vay Başima Gelenler".

Prima filmare mi s-a părut mai simplă. Nu mi-a luat prea mult timp. Dar după ce am încheiat un contract cu ei a fost mult mai stresant şi mai obositor. Totul era nou pentru mine: de la cultură şi gastronomie până la cele mai mici detalii.

Cu ce impresii ai rămas în urma acestei experienţe?

-Am trăit ceva unic, irepetabil. Un eveniment marcant în experienţa mea de viaţă. Filmările peliculei "Vay Başima Gelenler" m-au marcat. Cu toate astea, a fost frumos. Am trăit  o experienta de nedescris. Am muncit alături de oameni cu renume în Turcia. Am fost pe un platou de filmare cu oameni, care şi-au dedicat întreaga viaţă cinematografiei.

Cum reuşeşti să te menţii într-o formă fizică buna?

- Nu am un regim strict de alimentaţie. În schimb, mănânc sănătos. De asemena, consider că am şi gene bune. Încerc să duc un mod de viaţă activ, făcând cât mai multă mişcare.

Maria Eşanu

allfun

Еще Люди