Люди

"Harta Succesului" este conturată de Evelina Cudalb la Paris!

Evelina Cudalb este o tânără care a visat să cunoască lumea dincolo de harta Moldovei. Soarta i-a oferit şansa de a descoperi oraşul modei, al iubirii şi al altor lucruri frumoase - Paris. Anume capitala Franţei a fost cea care i-a oferit posibilitatea de a face studii la Facultatea de Psihologie, dar mai ales,  i-a arătat adevărata faţa a celei  mai renumite metropole din lume. Evelina este pasionată şi de artă, nu doar de psihologie. E clar, Parisul îi oferă la orice pas  şansa de a descoperi multe lucruri frumoase. Nu vom greşi dacă vom afirmă că frumos este şi proiectul ei online "Harta Succesului". Despre el, dar şi despre alte momente "pariziene" ale Evelinei, aflaţi în interviul de mai jos!

Evelina, ce studiezi în Franţa şi de cât timp?

Din acel moment când am ajuns aici, în Paris, am acordat atenţie artei şi psihologiei, cele două pasiuni care îmi reprezintă şi vocaţia. Sigur că sunt şi studentă la Universitatea din Paris, la Facultatea de Psihologie. Nu aş putea spune că sunt mulţumită de ea, deoarece nu corespunde nevoilor mele. Informaţiile care îmi sunt oferite sunt direcţionate mai mult spre ştiinţă. Din acest motiv am preferat să fiu autodidact. Știu ce vreau şi ştiu unde să găsesc tot de ce am nevoie pentru a reuşi în ceea ce mi-am propus. Şi nu voi înceta să studiez niciodată, căci cel care se opreşte de învăţat îşi opreşte evoluţia personală!

De ce ai optat pentru studii anume în această ţară?

Scopul suprem al plecării din ţară nu se găseşte în dobândirea unei diplome. De când eram mică, învăţasem că Franţa face parte din cele 7 puteri ale lumii. Astfel, mi-am propus să ajung în una dintre ele. Indiferent de faptul că pe parcursul anilor  situaţia economică s-a schimbat mult, visul meu trebuia realizat. Franţa oferă un nivel de viaţă pe care orice om merită să îl aibă, cultură, activităţi, peisaje ce te fac să te simţi prezentă într-un  paradis. Aici simţi că tot ce ţi-ai putea dori, se poate transforma în realitate.

Cum au fost începuturile "studenţeşti" în Franţa?

Nu m-am simţit niciodată student. Timpul alocat realizării de sine era mult mai important, dar să nu uităm că unde nu am fi, sunt aceleaşi bănci, tineri şi domni care-ţi stau în faţă şi repetă de ceva ani buni discursul lor. :)

Deja ştim care sînt punctele de atracţie ale Parisului. Sunt însă unele momente care nu le apreciezi în capitala franceză?

Avem nevoie de contrast pentru a putea face diferenţa, căci cum am simţi fericirea dacă nu am şti ce-i aia tristeţe. Deci, prea multă suferinţă, persoane distruse ce-şi plimbă corpurile pustiite, în încercarea de a-şi prelungi durerea cu încă o zi. Cartiere frumoase, dar invadate de persoane ce nu apreciază această frumuseţe şi distrug, căci ce face omul fie distruge ceva, fie pe el însuşi, fie le face pe amândouă! Preţuri exagerate, ceea ce-i face pe oameni să alerge toată ziua, pentru a putea face faţă cheltuielilor de aici. Astfel, oamenii nu mai reuşesc să respire şi să profite!

Tu ai un proiect, Harta Succesului. Spune-ne mai multe despre el.

Există o lege a naturii, potrivit căreia primeşti tot ce-ţi doreşti, dar nu înainte de a oferi. Ăsta este şi scopul meu - să transmit lumii un mesaj, că pentru tot ce trăim şi simţim suntem responsabili şi că trebuie să încetăm să învinovăţim societatea, lumea pentru tot ce ni se întâmplă. Avem şansa să schimbăm tot, cu o singură condiţie - să schimbăm interiorul nostru, convingerile şi emoţiile ce nu ne avantajează. Sunt la început de proiect, dar am planuri mult mai mari, despre care voi vorbi puţin mai târziu!

Ai dori să te întorci în ţară după studii?

Precum am spus deja, nu am plecat pentru studii, ci pentru viaţa visurilor mele. Acum lucrez la fundamentul viitorului meu şi sunt fericită. În Chişinău voi reveni cu o regularitate de o dată pe an.

Ce ţi-ar plăcea să faci pe viitor?

Aş putea spune ce nu mi-ar plăcea să fac. Nu mi-ar place să nu-mi trăiesc visul. Deci tot ce-mi doresc este să mă desăvârşesc,  pentru că scopul vieţii este evoluţia ta ca fiinţă. Îmi propun să continui să mă iubesc şi să iubesc, să trăiesc într-o casă cu vederea la mare, să escaladez munţii cu entuziasmul unui copil, să port cu mine un jurnal şi să scriu, fie pe timp de ploaie, fie soare, să scriu, să creez, să iau pensule, culoare şi o pânză şi să fiu autorul unei opere de artă. Să scot la maxim din experienţa mea pe pământ.

Iuliana Mămăligă

Foto: Zina Esepciuc

allfun

Еще Люди