Люди

Viorica Lefter: Despre concursul Miss World Canada 2014

Viorica Lefter: Despre concursul Miss World Canada 2014

Este tînără, frumoasă şi studiază la medicină. Vrea să demonstreze că poate mai mult decît atît şi s-a înscris în lupta pentru titlul Miss World Canada 2014. Viorica Lefter este conaţionala nostră, care locuiește de 6 ani în Canada.

Cum te-ai decis să te înscrii la concursul Miss World Canada 2014?

Particip la acest concurs şi mă bucur foarte mult că am această ocazie. O prietenă a văzut anunţul  concursului şi mi-a trimis link-ul. La început am luat totul într-o glumă. Am completat  formularul  online şi apoi am trimis cîteva poze, după care am fost contactată de organizatorii concursului. A urmat  un interviu telefonic, unde am răspuns la un şir de întrebări despre educaţie, voluntariat, pasiuni şi planuri de viitor. Astfel, am fost acceptată ca participantă la MissWorld Canada 2014. Consider că participarea la Miss World Canada este o  realizare foarte mare în viaţa mea, luând în consideraţie ca sînt în Canada doar de 6 ani.

Cum te pregăteşti de acest concurs?

Pregătirea pentru concurs  este o muncă foarte  grea şi serioasă. În plus, mă pregătesc în paralel şi pentru examenele de la universitate, ce vor începe în luna aprilie, dar sper sa reusesc. 
Sînt cîteva probe: proba ţinutei de zi, proba costumului de baie, proba rochiei de seară, costumul naţional, proba fotogenică, proba de video, bazată pe experienţa de voluntariat şi interviul.

Este prima ta experienţă de acest gen?

De când am început să frecventez cursurile de modeling din cadrul agenţiei Sutherland Models, am participat la diferite prezentări de modă. Cu toate astea, studiile îmi ocupă cea mai mare parte a timpului. Modelingul este  pentru mine o pasiune  ce îmi aduce plăcere şi care m-a învăţat să fiu hotarată, perseverentă, independentă şi puternică. Principalul este că m-a învăţat sa fiu model in  viaţă.  Scopul  meu este să am o carieră de succes în domeniul medicinei, să fac totul cu plăcere, satisfactie şi dăruire. Dar, desigur că mi-aş dori foarte mult să fiu învingătoare în acest concurs.

Ce calităţi trebuie să dețină Miss Word Canada 2014 pentru a cîştiga?

 Sînt ferm convinsă că frumuseţea trebuie să fie naturală şi să trasmită mesaje frumoase. Cel  mai important e să ai incredere în tine, să ai atitudinea şi stilul tău propriu. Desigur că mai este necesar şi puţin noroc, iar restul  va veni  de la sine!  Când mă refer la atitudine, vorbesc despre abilitățile de a-ți pune în valoare calitățile și trăsăturile de caracter  ce te avantajează, nu doar frumuseţea fizică.

Cum s-a schimbat viaţa ta de cînd te-ai înscris în concurs?

Sînt sigură că această experienţă deosebită  îmi va marca viaţa. Mai întîi de toate, voi fi foarte fericită şi recunoscătoare tuturor celor care m-au susţinut în aceast concurs. Câştigarea finalei mi-ar schimba viaţa şi mi-ar deschide multe oportunităţi. Dar pentru mine foarte mult contează educaţia şi la acest capitol stau foarte bine

Viaţa mea deja  s-a schimbat mult. Mi-am făcut prieteni noi, am facut cunostinţă cu oameni minunaţi şi talentaţi şi am învăţat foarte multe lucruri noi de la persoanele cu care lucrez. Mă simt onorată si foarte fericită pentru această oportunitate.  Sper să fie o pagină frumoasă din viaţa mea, deoarece sînt o personalitate, sinceră în gînduri şi fapte,  mă aflu în echilibru cu aspiraţiile şi scopurile pe care mi le-am propus.

Ai interacţionat cu alte fete înscrise în concurs? Cum ţi se par?

Toate concurentele sînt domnişoare intelegente şi frumoase. Toate se pregătesc serios  pentru concurs. Concursul acesta  scoate în evidenţă nu numai calităţile şi personalitatea unei domnişoare, dar şi modul de a gândi, comporta şi  acţiona.

Pe lîngă călătoria în Londra şi posibilitatea de a participa la Miss World, ce alte obligaţii şi responsabilităţi mai are cîştigatoarea titlului?

În afară de călătoria la Londra , câştigătoarea titlului  Miss World Canada 2014, va primi o bursă de studii  în valoare de $ 3000, un abonament la fitnes pentru un an de zile, un abonament la un salon de frumuseţe, dar şi alte premii.

Canada  a devenit pentru tine a doua "casă" ?

Am 19 ani. Locuiesc în Canada de 6 ani. Am emigrat cu familia în anul 2008. Până a emigra aici, am locuit împreună cu părinţii la Chişinău. Cînd am luat decizia să emigrăm, am început să mă informez mai detaliat despre  Canada şi să descopăr istoria, cultura şi economia acestei ţări.

Când am emigrat în Canada, le-am luat pe toate de la zero. A fost o perioadă foarte grea, cu momente  dificile şi mai puțin plăcute.  Însă, motivaţia mea puternică şi optimismul m-au ajutat să văd partea pozitivă  chiar şi în lucrurile negative şi  m-au învăţat să fiu mai puternică. Am noroc de familia mea care întotdeauna mă susţine şi este alături de mine  la bine şi la rău.

Pe lîngă pregătirile de marele concurs ce alte priorităţi mai ai?

În prezent sunt studentă la medicină, la Universitatea McMaster care este una dintre cele mai prestigioase universităţi din provincia Ontario.  Studiez în limba engleză. De mic copil mi-am dorit să fiu medic. Dintotdeauna m-am simţăt atrasă de acest domeniu în care a profesat şi bunicul meu, care mi-a  şi insuflat dorinţa de a urma o carieră în acest domeniu.  Dedic mult timp studiilor, iar paralel mă pregătesc de concurs şi de sesiune. De asemenea, fac voluntariat în cadrul unor organizaţii ca Big Brothers and Big Sisters şi McMaster Red Cross.

Ce pot face compatrioţii de acasă pentru a te susţine?

Prin intermediul dumneavastră vreau să le multumesc tuturor celor de acasă, care continuă să mă susţină şi să voteze pentru mine. Aici pot vota>>

Maria Eşanu

allfun

Еще Люди