Люди

ICE Creations – un nou brand în domeniul handmade

ICE Creations – un nou brand în domeniul handmade

Accesoriile handmade sunt foarte populare şi apreciate în ţară. Astfel, lucrul manual a devenit o ocupaţie pe placul mai multor doamne. Astăzi facem cunoştinţă cu Irina Cebotari, meşter handmade care vine să aducă pe piaţa din Moldova accesorii personalizate, făcute cu mult drag. "ICE Creations" este denumirea brandului care de azi înainte va înfrumuseţa femeia.

Cum te-ai decis să începi să faci accesorii handmade? Nu ți-a fost frica că te-ai putea pierde în multitudinea produselor de acest gen?

Luînd în considerație că totul a început dintr-un hobby, nu pot spune că am studiat această piaţă atît de bine ca să îmi asum careva riscuri. Pînă la urmă, depun multă pasiune în lucrurile pe care le fac. Astfel, am decis să mă dedic accesoriilor handmade şi, în particular, bentiţelor pentru copii, dar și accesoriilor pentru doamne şi domnișoare. Primul lucru făcut manual a fost destinat unei finuţe. Obiectul a plăcut atît de mult părinţilor și apropiaților, încît m-au încurajat să continui. În aceste condiții, ocupaţia mea a devenit o mică afacere.

Cu ceva timp în urmă la modă, în mare parte, erau accesoriile scumpe, pompoase. Astăzi lucrurile stau altfel. Se optează pentru naturaleţe şi accesorii lejere. Cum crezi din ce cauză s-a produs această trecere?

Eu cred că această alegere este una individuală. Pînă la urmă, tot ce este la modă, nu întotdeauna  convine tuturor. Desigur, astăzi poţi întîlni doamne cu multe accesorii, care uneori se potrivesc ținutei, însă avem și alte tendințe. Această trecere este dictată de faptul, că la  modă este curentul minimalist. Putem admira coafuri lejere, la fel ca şi accesorii. În particular, doamnele, domniţele optează pentru accesorii handmade din stofe naturale, care le conferă plus valoare.

Atît timp cît vorbim despre o muncă legată de creaţie, nu pot să nu te întreb despre veşnica problemă a poeţilor – inspiraţia. De unde îţi vin ideile pentru următoarele accesorii?

Totul vine de la sine. Mă poate inspira o mărgea pusă pe materie sau o idee pusă pe hîrtie. Avînd copil mic, nu întotdeauna dispun de timpul necesar pentru a-l dedica confecţiilor. Însă, cînd apare posibilitatea, îmi iau toate ustensilele lîngă mine şi încep să creez. În proces, îmi imaginez produsul final şi încep să mă gîndesc la următoarea bentiţă, de exemplu. Deja o văd cum trebuie să o fac, ce materiale trebuie să folosesc. Chiar şi atunci cînd nu confecționez, îmi vin idei, forme și culori pentru următoarele lucrări.

Handmade-ul se asociază, în mare parte, cu originalitatea. Cum crezi, de ce oamenii tind să fie diferiţi unul de celălalt?

Handmade pentru mine, mai întîi de toate, înseamnă calitate. Eu cunosc cum am făcut fiecare accesoriu în parte, cunosc cum am cusut fiecare mărgea şi sunt sigură că acest lucru va trăi o perioadă lungă de timp. Fapt care nu îl pot menţiona despre lucrările făcute la uzină. Da, desigur, un accesoriu handmade este unul original și asta-i valoarea. Ştii, uneori sunt rugată să fac două coronițe identice şi oricum nu-mi iese, oricum se observă o mică deosebire. Oamenii din fire se doresc a fi individuali. De obicei, hainele şi accesoriile sunt cele care vin să-i ajute în asta. Cel puţin, accesoriile create de mine vin să evidenţieze omul care le poartă.

Cum crezi, ce te face pe tine diferită de alţi producători handmade din ţară?

Cum am mai zis, nu mi-am propus să analizez piaţa din acest domeniu. Dar cred că sînt diferită prin faptul că mă axez în mare parte pe accesoriile pentru copii, avînd și o linie pentru maturi. Mă gîndesc la un proiect în care aş îmbina accesoriile, de exemplu, mama şi fetiţa să aibă în comun un element. Dacă fetița va purta o bentiță, mama ar avea o coroniță, în aceeași gamă de culori. Pînă la urmă fiecare meşter își are stilul său, eu îmi iubesc creația și sper că lucrările mele transmit energie pozitivă.

Dacă tot am vorbit despre procesul de creaţie, vorbeşte-ne despre materialele pe care le foloseşti?

Sunt adepta stofelor naturale şi folosesc doar materiale calitative. În ceea ce priveşte furnitura, mă strădui să le aleg astfel ca acestea să condimenteze compoziţia. În special, tot ce fac pentru copii, este ales ca să fie comod și potrivit.

Ai avut experienţa participării în cadrul unor tîrguri sau expoziţii?

Deocamdată nu am avut o asemenea experienţă, însă am primit cîteva propuneri pe care le analizez. Oricum va veni și această etapă. Organizarea şi participarea în cadrul unor tîrguri implică mai multe nuanţe şi vreau să fiu pregătită corespunzător.

Despre multe am vorbit, dar nu am aflat de ce ai ales să te numeşti "ICE Creations", povesteşte-ne şi nouă.

Păi bine, brandul este un lucru foarte important. Nu am vrut nimic să fie legat direct de cuvîntul "handmade" şi m-am gîndit că "creations" este mai potrivit. Am fost inspirată de propunerea soțului, care implica inițialele mele. Într-un final am ales să fie "ICE", deoarece vine de la nume și prenume, care combinat cu "creations", a devenit "ICE Creations". Totul este simplu, îmi place cum sună, iar cel mai mult contează produsul. Atunci cînd clientul este mulţumit de calitate și stil, numele începe a fi cunoscut și solicitat, ceea ce generează mai multă inspirație și creativitate, lucruri foarte importante și necesare pentru fiecare meşter.

Deleanu Nastea

allfun

Еще Люди