Люди

Istoria unei familii, care poate fi numită "Ermitage"

Au trăit pe aceeași stradă la Chișinău, ca mai apoi să își dea întâlnire la mare, în alt colț de lume. Au reușit să viziteze țări peste țări, ca mai apoi să se realizeze în alt colț de lume. Ajunși în Canada, moldoveanul Oleg și ucraineanca Gala, au lansat un restaurant în inima capitalei - Montreal.

Gala: Ne despărțea o stație de troleibuz, dar soarta a ales să ne îndrăgostească în altă țară. Deși locuiam în Moldova, la Chișinău, pe aceeași stradă, soarta ne-a organizat întâlnire la mare. Atunci când am aflat că eu și Oleg locuim pe aceeași stradă, dar ne-am întâlnit în alt colț de lume a fost destul de amuzant. De fapt, continuă să fie atunci când le povestim prietenilor sau cunoscuților.

Oleg: La capitolul ani de studenție, a fost frumos, dar au trecut foarte repede. Eu am studiat la UniversitateaTehnică din Moldova, specialitatea inginer-tehnolog în alimentație. De aici au început primele improvizări gastronomice.

Gala: Pe parcursul anilor de studii, Oleg își prezenta experiența culinară la restaurantul „Beciul Vechi". Eu eram studentă la Facultatea de Farmacologie.

Oleg: Întotdeauna ne-a plăcut să călătorim. Astfel, din fiecare țară am preluat câte ceva din cultura și ideile oamenilor. Eu am călătorit foarte mult, grație deplasărilor de la serviciu. Cele mai memorabile deplasări au rămas cele din India și Nepal.

Gala: În doi am plecat în Africa, Ruanda, unde am lucrat timp de 2 ani. Nu a fost ușor să ne adaptăm la noua  ambianță, poporul, obiceiurile, mâncarea, dar am revenit acasă cu experiențe deosebite.

Oleg: Revenind acasă, am continuat să lucrez, la fel, în domeniul restaurantelor ("Codru", "Doina"). Între timp, Gala avea grijă de copilul nostru, acasă.

Gala: Nu a durat mult, până am decis să urmăm modelul prietenilor noștri. Era 1997 când o familie de prieteni a emigrat în Canada. Ne-am decis și noi să ajungem la Montreal. Astfel, scopul a fost obținut.Am venit în Canada și nu regretăm nimic.

Oleg: Peste un an am reușit să lansăm restaurantul "Ermitage". Depunem efort și muncim mult ca să menținem acest restaurant la nivelul său. Ne străduim să creăm o atmosferă deosebită, pentru că suntem vizitați de foarte mulți oameni și toți sunt atât de diferiți...

Gala: Ne place să găzduim multe culturi în restaurantul Ermitage. Din acest motiv preferăm să organizăm orice fel de evenimente: de la nunți, cumătrii, zile de naștere până la orice altă idee frumoasă.

Oleg: Un post radio canadian ne-a rugat să organizăm seri tematice, în care să gustăm din bucătăria fostelor țări CSI. Am gătit mult, frumos și gustos! Acestea erau condițiile principale.

Gala: Vizitatorii noștri nu pleacă acasă din restaurantul nostru până nu îi ascultă live pe Ion Zacon  (vioristși voce), Angela Crețu (vocal) și Georgeta Daraban (voce). Ei sunt niște profesioniști excepționali, cu care ne mândrim.

Vă invităm cu drag, la un răgaz multicultural, atunci când sunteți prin preajmă!

Cristina Evtodii

allfun

Еще Люди