Columns

Il Separatio

Il Separatio

Dar ce urmează?

Vroiam doar să Vă spun că spre deosebire de mașini, atunci când alegi partenera de viață, nu trebuie să faci nici un fel de compromis.

Stăteam zilele acestea cu un coleg mai în vârstă, pe care-l stimez foarte mult pentru consecvenţa şi înţelepciunea de care dă dovadă în orice situaţie. Discutam despre noul Mercedes-Benz clasa S. La petrecerea de Crăciun a Clubului Petrolier Român mi s-a oferit posibilitatea de folosi această maşină pentru o săptămână.

Este cu siguranţă o maşină genială, care satisface toate cerinţele pe care le poate avea un client faţă de un automobil, în plus te surprinde cu inovaţii tehnice de care nici nu ai bănuit că ar putea exista. Este o confirmare clară a faptului că posesorul acestui automobil este un om împlinit, care are totul ce-şi poate dori cineva de la viaţă.

Bineînţeles că coasta mea de moldovean imediat a început să mă ispitească: vinzi casa, plăteşti prima rată, apoi lunar pe parcursul a 4-5 ani dai jumătate din salariu pe contractul de leasing si, daca ai noroc, poate îţi rămân şi ceva bani de benzină şi mâncare. Sau poate între timp prind şi un contract mai şmecher şi atunci chiar că nu ar fi o problemă. Pare foarte realizabil!

-  N-ai tu nevoie de maşina aceasta, mi-a întrerupt colegul elanul. Eşti mult prea tânăr! Chiar dacă nu ar exista un efort financiar pentru achiziţia maşinii, oricum, eşti mult prea tânăr şi nu are sens. Maşina trebuie să-ţi confirme nu doar statutul financiar şi social, dar şi experienţa, starea de spirit şi aspiraţiile. Ori din moment ce tu ai un Mercedes Clasa S ultimul model este absolut clar că tu nu mai ai spre ce evolua!

- Adică?!

- Păi da gândeşte-te ce urmează, fiindcă tehnologiile evoluează şi mereu îţi vei dori ceva mai bun?! Ce urmează după Clasa S?! Nu mai există evoluţie, practic eşti nevoit să opreşti într-un perete şi ori să te loveşti cu capul de el, ori să-l priveşti ca prostul, ori să te întorci înapoi, plictisit de tot ce deja îţi este cunoscut. Nu există "după"!

- Pai da sunt şi maşini de altă clasă, nu neapărat mai înaltă, dar cu siguranţă mai scumpe: Rolls-Royce, Bentley, Ferrari.

- Balanţa valorilor în lume se schimbă radical. Hoţii frustraţi care impresionează masele cu asemenea achiziţii, pe bani furaţi tot de la ei nu mai sunt la modă. Oameni s-au săturat de prostia din jur şi au tendinţa să-şi individualizeze activitatea, fiecare tinde să devină propriul său stăpân şi să dezvolte tradiţia. În curând iarăşi vor apărea familii renumite de măcelari, brutari, cizmari croitori, medici profesori, ingineri, iar concurenţa îi va face atenţi şi competitivi.

Dar cu siguranţă nu despre maşini vroiam sa Vă povestesc, mai ales că, trebuie să recunosc, chiar nu sunt genul de om care să sufere după vreo maşină. Vroiam doar să Vă spun că spre deosebire de maşini, atunci când alegi partenera de viaţă, nu trebuie să faci nici un fel de compromis. Dacă găseşti "modelul" dorit, să nu-ţi fie frică să faci paşi necugetaţi pentru a o căpăta, fiindcă e una şi e pe viaţă.

Еще Columns