Люди

Lia Popescu: despre Monaco şi succesul după "Miss"

Succesul Lilianei Popescu nu se opreşte doar la titlul câştigat în 2011 la un concurs de frumuseţe din Italia. Frumoasa moldoveancă este implicată în diverse proiecte unde depune mult efort. Cel mai drag şi cel mai solicitant rămâne, totuşi, Festivalului de Film din Monaco.

Titlul  câştigat "Miss Muretto 2011" ţi-a adus faimă. Ce a urmat după această frumoasă experienţă?

În prezent sunt manager-ul Festivalului de Film din Monaco. Este o funcţie pe care o deţin de 2 ani. În cadrul acestui proiect am început să lucrez după ce  finisasem toate proiectele pe care le-am avut cât timp eram Miss Muretto.

Ce responsabilităţi presupune funcţia pe care o ai în acest proiect?

Eu sînt responsabilă de colectarea şi realizarea filmelor în cadrul festivalului. Deasemenea, mai răspund de atragerea sponsorilor care să susţină financiar festivalul nostru.

 De ce îmi place să lucrez aici? E simplu! Deoarece festivalul nostru este unul caritabil. Pentru mine este o plăcere să ştiu că pot face ceva pentru cei care nu au nimic. De mai mulţi ani  Festivalul nostru susţine financiar orfelinatul de copii  "Virlanie" din Filipine. Eu cred că funcţia asta m-a ajutat să cresc foarte mult  şi m-a făcut să fiu mai bună cu cei din jurul meu. Trebuie să învăţăm să iubim şi să dăruim necondiţionat, asta este cea mai mare fericire şi cea mai frumoasă urmă pe care putem lăsă omenirii dupa noi.

Petreci foarte mult timp peste hotare, te-ai obişnuit uşor cu acest mod de viaţă?

În străinatate mă simt bine, deoarece familia mea este acolo şi pot să spun că  de fiecare dată când sînt acolo mă simt fericită. Îmi place să schimb atmosfera cateodată, dat fiind faptul că mă plictisesc dacă stau mult timp într-un loc. Obişnuiesc periodic să îmi schimb reşedinţa. Dar în general, funcţia pe care o deţin acum mă obligă să călătoresc foarte mult. De cele mai multe ori sînt plecată prin diverse locuri, pentru că sunt implicată şi în alte activitaţi. Aici, la Chişinău, petrec mult timp. Îmi place foarte mult Chişinăul, are ceva ce ma atrage din ce în ce mai mult.

Cochetezi cu modeling-ul. Cât de mult contează aspectul fizic în ceea ce faci zi de zi?

Mai fac înca câte ceva în modeling când mai am timp liber. În curand urmează să mai am nişte sesiuni foto, să mă filmez pentru un clip video  şi tot aşa. Consider că aspectul fizic este extrem de important, deoarece este primul lucru pe care-l observi atunci când întalneşti pe cineva. Dar, totuşi, nu este acesta cel mai important.  Eu mă strădui să arăt mereu bine şi să mă simt comod în ceea ce îmbrac şi ce încalţ.

La ce trucuri de frumuseţe recurgi pentru a te menţine în formă?

Nu există o "reţetă", datorătî căreia o femeie devine automat frumoasă. A fi frumoasă este mai mult decât o stare de spirit, decât ceva care ţine de aspectul fizic. Modul în care te percepi şi felul în care te porţi te ajută să te simţi o femeie frumoasă. Eu încerc de fiecare dată să fiu plină de energie pozitivă, să zâmbesc şi când ies în societate să fiu amabilă şi politicoasă cu cei din jurul meu.

Fiecare femeie nu ar trebui să uite să fie fericită. Fericirea este contagioasă şi  dacă te vei simţi bine - vei avea  o părere bună despre propria persoană şi în această situaţie şi cei din jurul tău te vor percepe astfel.

Ce trebuie şi ce nu trebuie de vizitat în Monaco?

În Monaco trebuie  să vizitezi orice. Aici orice nimic pare ceva. În viziunea mea îl percep ca pe un oraş al perfectiunii. Poate nu trebuie de vizitat casionul.  Este cam contagios locul acela :)!

Prin ce te-a cucerit acest colţişor al lumii?

Monaco rămâne a fi oraşul meu preferat din punct de vedere al securităţii şi siguranţei pe care o simţi  atunci când eşti acolo. Poliţia din Monaco este cea mai numeroasă din lume, având în vedere rezultatele pe cap de locuitor şi pe suprafaţă. Este mereu aglomerat de turişti, care sunt atraşi de clima plăcută şi de cazinoul său :).

Oamenii sunt la fel ca şi în altă parte a Europei.  În rest, este foarte verde tot anul împrejur şi aerul este de "Cote D°Azur", ţi se taie respiraţia de fiecare dată, cînd te plimbi pe acolo. Familia mea locuieşte foarte aproape de Monaco şi practic în fiecare weekend, când sînt şi eu acolo, ne ducem şi vizităm locurile din Monaco.

Deşi este cel de cel mai mic stat independent din lume, este tot atât de mare şi bogat când vine vorba de  natură, cultură şi artă, ca nu îţi mai ajunge niciodată timp  suficient pentru a le descoperi şi a le vizita pe toate. Au o gastronomie specială, italiano-franceză.

Ai reuşit să înveţi să prepari ceva specific Maroc-ului?

Îmi place Paeglia gătită doar într-un singur restaurant din Monaco. O gătesc într-un mod special, ca nici într-un alt loc. Pot să gătesc mâncare tradiţională în stil italian, spaniol, românesc, dar nu marocan.

Spuneai că ţi-e drag şi te atrage oraşul Chişinău. Ce te face să te întorci mereu aici?

Nu am un argument clar. Inima mă atrage şi mă aduce aici. Deşi am încercat de multe ori să mă integrez în viaţa de acolo şi să mă stabilesc, trebuie să recunosc ca nu mi-a reuşit. Oriunde călătoresc şi de fiecare dată când sunt în avion spre vre-o destinaţie nouă, îmi place să cred de fiecare dată că plec la Chişinău. Acest gând mă linisteşte.

Maria Eşanu

allfun

Еще Люди