Columns

gavrilenco vica

Vica Gavrilenco

Hello, I’m your EX

Ex-ul este ex, nu vine cu flori și șampanie în mijlocul nopții și nici tu nu te trezești în vreo dimineață cu senzația că, dacă nu-l vezi azi, o să mori

M-am izolat repejor în odaie. Cartea asta am început să o citesc de câteva săptămâni și tot n-o mai duc la capăt. Ideal, atmosferă perfectă pentru un sfârșit de săptămână. Dar ba, vibrează telefonul și….unde o mai apuci că e tonul de apel care jumătate de an în urmă-mi provoca fiori.

-Da

-Ăăăă…salut

-Bună

-Ăăăăă ce mai faci, cum o mai duci? De mult nu am vorbit.

Pfff...Exact din acel moment când mi-ai spus că nu ești gata pentru o relație serioasă

-Bine, merci. Tu ce faci?

-Încetișor. Ce zici să ne vedem la un ceai?

-Nu știu.... Insuficiență de timp, știi tu, ore, lucru, sport... dar cred că mâine seară am putea ieși, dacă nu durează mult.

- Sigur, mi-ar plăcea să te revăd.

-Ok, atunci pe mâine.

Mă aștepta lângă mașină, aprinzându-și țigara, în cămașa pe care i-am dăruit-o, blugii și pantofii frumoși pe care-i poartă de sărbători. De obicei, venea în costum sportiv, obosit de atâta lucru și cu mina lui acră. Eu, însă, mi-am îmbrăcat repejor primii blugi la îndemână și un tricou, mi-am amintit de întâlnirea noastră ultimele 15 minute. De obicei, îmi lua ore întregi să-mi aleg ținuta potrivită care să coincidă cu gusturile lui, pantofi cu tocuri - pe care încălțându-i sa nu fiu mai înaltă ca dânsul și să arăt și sexy.

- Arăți foarte bine.

Iar ție ți-au mai apărut câteva fire cărunte de păr pe cap.

-Salut.

-Hai să mergem undeva, nu e trecut de 6, patiseria unde se face preferatul tău cheesecake ar fi un loc ideal.

Opa, hai că-i bună.

Include muzica și începe să cânte tot playlist-ul pe care evitam să-l ascult acum jumătate de an că mă apucau bocetele. Un șir de blablabla în care îmi povestește ce a mai făcut în această perioadă de timp.

E straniu, mi-l amintesc  comportându-se așa doar în prima lună când eram împreună. Mă întreabă dacă am pe cineva.

- Nu, dar ies cu un băiat și îl plac. Îți amintești când ne-am văzut pentru prima oară, pe 12 mai, atunci am avut și un seminar la care a participat și el, de atunci mă urmărește.

- De fapt, prima oară ne-am văzut pe 14 mai, era seară, ți-am dat hanoracul meu pentru că erai îmbrăcată în rochița cea roz subțire și se lăsase frig. În ziua aceea nu ai avut niciun seminar, ai mers la ore și după sport te-am convins să ieși chiar dacă de fiecare dată mă refuzai.

La dracu, de când ai devenit tipul nostalgic cu  povestiri lacrimogene și în ce moment ți-a revenit memoria de-mi amintești și ziua-n care ne-am văzut.

-Probabil, ceea ce vroiam să spun e că băiatul ăsta demult mă place și e destul de drăguț.
Un ceai de ghimbir, vă rog, și un cheescake cu mac.
-Îți amintești a 3-a întâlnire a noastră, am mers la film, după care am intrat într-o cafenea unde tot ai comandat un ceai de ghimbir, nu cunoșteam pe nimeni care să bea așa ceai.

Încetează la naiba că-mi vine să vomit.

- Da, e ceaiul meu preferat.

Un sfert de oră de vorbă despre nimic, un sfert de oră de plictiseală de moarte... Și...imediat îmi amintesc de prietena mea inexistentă care aterizează în câteva ore și trebuie să reușesc să-i pregătesc o surpriză.

- Sigur, îmi beau cafeaua și mergem. Dacă vrei pot să trec să te iau când te eliberezi.

Nu mai vrei.

-Te sun.

Ajung acasă și-mi sun imediat prietena să am companie când am să buhnesc în râs.

Au trecut de atunci 2 saptămâni, primesc zilnic sms-uri și sunete de la el. Și e un deja vu, după fiecare despărțire, indiferent de cine și  cui i-a dat papucii, urmează o perioadă de liniște, după care tot ei sunt cei care inițiază tot felul de pretexte pentru a restabili relațiile.

Ceea ce vreau să spun e că, indiferent de complicitatea situației în care te afli acum, oricum vine și acel moment de plăcere sadică când te sună el continuu, iar tu pui telefonul pe silențios, pentru că ești cu cel mai iubit și cel mai bun băiat din lume și nimeni nu trebuie să vă perturbe liniștea.

Еще Columns