Columns

cristina_evtodii

Cristina Evtodii

Ce trebuie să fie mai bun? Ceea ce dai sau ceea ce primeşti?

Fiecare dăruieşte ceea ce are în inimă!

Un egoist sau un egocentrist adevărat poate răspunde astfel: "E simplu, desigur, să primeşti". Mai puţini înţeleg că ceea ce oferi, aceea şi primeşti.

Este mai complicat să accepţi greutăţile, dar de regulă, cele mai dificile lucruri şi fapte motivează şi antrenează persoana.

"Începe cu ceea ce nu-ţi place" sau "Eat that frog" este titlul de carte. Autorul, Brian Tracy, a scris-o ca să aducă la cunoştinţa tuturor: pentru ca să obţii succes în tot ce îţi propui, dar şi pentru a te împăca cu sine însuţi, realizează, mai întâi de toate, care este bariera psihologică pentru tine, pe acre trebuie s-o depăşeşti. Vei simţi şi vei vedea cât de bine te simţi atunci când învingi greutăţile sau faci un bine!

La acest capitol, am găst în internet o mică fabulă. Nu cunosc autorul, dar oricine n-ar fi fost el, a spus adevărul!

"Într-o zi, un om bogat i-a dăruit unui sărac un coş plin cu gunoi, ca să-şi bată joc de el. Omul zâmbi şi plecă, ţinând în mână coşuleţul primit.

Ajuns acasă, a început să-l cureţe, să-l spele şi l-a umplut cu cele mai frumoase flori. S-a întors la omul bogat şi i-a înmânat acestuia coşuleţul. Omul, surprins, întrebă:

- De ce mi-ai dat atâtea flori frumoase, când eu ţi-am dat doar gunoi?

Cel sărac îi răspunse:

- Fiecare dăruieşte ceea ce are în inimă!"

Еще Columns