Люди

Alexandra Bordian: Mă simt onorată că voi reprezenta ţara la concursul Miss Globe International

Modelingul este un domeniu destul de dur şi nu permite oricui să ocupe, fără un efort considerabil, un loc de frunte în TOP. Cu toate astea  Moldova, avînd statutul ţării în care locuiesc cele mai frumoase femei, îşi poate permite luxul de a se încadra cu succes în acest domeniu. Astăzi o cunoaştem pe Bordian Alexandra care va reprezenta Moldova  la concursul de frumuseţe Miss Globe International.

Una din frecventele întrebări ce sunt adresate la concursurile de frumuseţe, dacă nu greşesc, este cea în care concurenta trebuie să povestească cîte ceva despre ea. Ce răspuns ai pregătit pentru această întrebare?

Să ştiţi că la prima vedere această întrebare pare a fi simplă, însă modul în care discuţi şi te prezinţi are o mare importanţă. Astfel juriul face cunoştinţă cu tine, am impresia că se apreciază pînă şi limbajul non verbal. În fine, la prezentarea generală voi zice că sunt din Chişinău şi am 22 de ani. De asemenea, voi menţiona că studiez la facultatea de fizică şi inginerie, specialitatea ingineria şi managementul calităţii. În rest, alte detalii trebuie să le gîndesc mai bine.

Agenţia de modeling Beauty of Moldova te-a ales în calitate de participantă şi reprezentant al ţării. De ce crezi că anume ţie ţi s-a oferit o asemenea şansă?

Acest concurs este o etapă importantă. Desigur că faptul că am fost aleasă a însemnat mult pentru mine, mă face să mă simt onorată. Nu cunosc de ce anume eu, pot doar presupune că sunt o candidatură bună şi voi demonstra acest lucru. Cel puţin, tot ce se cere de la mine voi îndeplini cu toată responsabilitatea şi seriozitatea.

Povesteşte-ne cum e sa fii model. Te întreb pentru că unii consideră că, de fapt, munca de model este o meserie de vis, care nu presupune un efort prea mare.

Să fii  model este un vis, însă nu totul apare în lumină roz. Deseori se întîmplă să refuzi nişte gustări apetisante,  urmăreşti într-un mod exagerat felul în care arăţi, îţi menţii continuu kilogramele. Dar fiţi de acord, atunci cînd ești ispitită de o felie delicioasă de tort, e cam greu să faci față tentaţiei. Oricum, cu toate greutăţile pe care le ai de trecut, a fi model este o adevărată artă. Este nevoie de mult curaj, răbdare şi perseverenţă pentru a-ţi atinge scopul pus din start.

Munca de model este o meserie bine plătită în întreaga lume. În acest context vreau să te întreb ce înseamnă banii pentru tine şi cît de important este aspectul financiar?

Nu mă pot numi o materialistă, însă consider că banii, totuşi, sunt o necesitate. Cu toate astea, şi cel mai bogat om are dureri mari de cap pentru că nu ştie unde să îşi ascundă averea. Banul pentru mine are o mare valoare, în sens că este foarte greu să îl cîştigi şi destul de uşor să îl cheltui. Eu cunosc preţul monedelor şi mă strădui să fac investiţii cumpătate. În ceia ce ține de sumele plătite modelelor internaţionale, sunt de acord cu tine, doar că ne dăm bine seama că Moldova nu este ţara care ar putea oferi aceleaşi privilegii ca şi Marea Britanie, de exemplu.

Pentru a concluziona discuţia aş vrea să te întreb ce aşteptări ai de la acest concurs?

Desigur că am mari aşteptări şi sunt sigură că voi acumula o experienţă necesară pentru mine. Cu toate astea am şi scopuri bine definite ce mă leagă de acest concurs. Mai întîi de toate, mi-aş dori să cuceresc publicul nu doar prin frumuseţe şi aspect exterior, dar şi prin intelectul pe care îl posed. Aş vrea să demonstrez că fetele frumoase nu sunt doar frumoase, dar mai sunt şi inteligente, pentru că acest stereotip deja mă enervează. O altă dorinţă de a mea este să-mi găsesc amici şi să-mi fac legăturile necesare, care m-ar ajuta să merg mai departe în acest domeniu.

În aceste condiții, nu ne rămîne altceva de făcut decît să îţi dorim succese şi fie ca Moldova să obţină o victorie. Fie ca acest concurs să îţi deschidă mai multe uşi care ţi-ar permite să duci faima ţării tale cît mai departe.

Vă mulţumesc mult!

allfun

Еще Люди