Люди

Vitali Cipileaga: Despre femei scriu pentru că ele sunt cea mai frumoasă parte dintr-o relație

Femeia… Râuri de cerneală au fost folosite la naşterea gândurilor şi cuvintelor despre această fiinţă uimitoare, pe care Dumnezeu a înzestrat-o cu tot ce a fost mai frumos. Vitali Cipileaga este un tânăr blogger care a impresionat zecit de cititoare şi cititori cu postările sale dedicate… femeilor. Gânduri sensibile, emoţii reale şi experienţe proprii despre femei, puteţi găsi pe blogul său - cipileagavitali.wordpress.com. Ce îl inspiră să trateze subiectul despre  "ele", citiţi în interviul de mai jos.


Vitali, blogul tău tratează subiecte mai romantice, în special multe postări sunt dedicate femeilor! Ce te-a determinat să abordezi anume această temă?

Blogul meu este despre oameni și relații. E și normal ca fiecare om, odată ce devine conștient de acest lucru, să vrea o relație stabilă și frumoasă. De obicei, mulți văd în asta o utopie și se complexează îngrozitor, trăind în iluzii, învinuiri și certuri. Pe blog eu vorbesc despre subiecte mai romantice, dar care au în spate o realitate trăită zi de zi de majoritatea. Am început să scriu despre relații pentru că am ceva să transmit la acest subiect. Iar despre femei scriu pentru că ele sunt cea mai frumoasă parte dintr-o relație. Nu mă declar expert în relații, inițiez doar o discuție.

Despre "urmaşele Evei" s-au scris milioane de versuri, texte, romane. Cum ai descrie tu femeia?

Ce  poate fi mai frumos și mai enigmatic decât o femeie? O femeie nu este stranie și nici necunoscută, este reală. Firească. De zi cu zi. Cu tot cu zbârcituri și cu tot cu rimelul pe jumătate șters. O femeie este cea responsabilă de frumusețea și feminitatea ei, care nu cedează după ce-i oferi 3 flori și-un sărut, care nu rămâne limitată la valorile oferite de experiența foștilor și care nu ia rolul de bărbat atunci când se simte ofensată de impulsuri masculine. O femeie este rebelă, cu privire mândră, ce rămâne femeie chiar și când are copii. E o femeie adevarată, cu principii de care se ghidează, cu o ierarhie a valorilor, cu rațiune. Ea este cea  care vrea mai mult decât statutul ei și mai puțin decât orgoliul, tot al ei. Nu  manipulează, ci preia controlul, nu disperă, ci își pune intuiția în mișcare. Existența și frumusețea unei femei, deci, nu este programată. Atâta timp cât în femeie încape un kilogram de tort, va încăpea și un kilogram de fericire.

Mai sunt în zilele noastre gentlemeni care să fie amabili cu femeile?

Mai sunt și vor mai fi. Un bărbat va fi bărbat dacă va respecta și va aprecia femeile din jurul lui. Şi nu vorbesc acum de băieți sau tineri. Pentru un bărbat însă mai contează să aibă pentru cine să fie gentleman. Sunt bărbați puternici și cu mintea slabă sau ageri și fără carismă. Sunt bărbați diverşi, pe cât de diversă este lumea și femeile ce îi înconjoară. Și sunt bărbaţi care pur şi simplu pot să facă fericită o femeie. În chestia de amabilitate față de femei, nu există cazuri diferite, există bărbați diferiți. Cei copți la minte nu îşi vor permite să înjosească o femeie. Un bărbat nu pune întrebări duble, el oferă nişte răspunsuri bune la alte întrebări. Și dacă o femeie este puternică, un bărbat trebuie să fie şi mai puternic. Pentru asta ea este femeie şi tu eşti bărbat.

Ce  alte subiecte abordezi pe blogul tău?

Scriu despre oameni. Despre chestii neinventate, care au loc în fiecare zi și care până la urmă contează cel mai mult. Să explic: sunt oameni care își bagă picioarele în propriile idei de viață și pe urmă viața își bagă picioarele în ei. Eu încerc să trezesc în fiecare un răspuns, fie el o exclamație de uimire sau un fapt realizat. Încerc să îi conving pe cei plictisiţi, cu mutre aspre şi leneși de crapă pământul că nu se merită. Că pentru orice întrebare există un răpuns. De fapt, pentru toate categoriile sociale, de vârstă și formă de orientare există un răspuns. Scriu deci despre lucruri care contează, din societate și care să nu ricoșeze pe lângă urechi dintr-a doua secundă. Vreau să ofer alternative: de gândire și de spirit. Dacă într-o zi s-ar stinge lumina, s-a defecta iPhone-urile, s-ar opri Internetul și s-ar răspândi virușii în online, oamenii ar  şti că sunt oameni și ar sta mai mult timp afară, ar înțelege că nu au nevoie de prea mulți GB pentru a fi fericiți.

Ce te inspiră să scrii?

Tot ceea ce se întâmplă în jurul meu, poveștile de succes și căzăturile, istorii de dragoste trăite și simțite, cu finaluri de orice fel sau pentru toată viața. Mă inspiră dragostea pe care o văd: cea care este mai mult decât Photoshop şi mai mult decât o coincidenţă. Mă inspiră frumosul în oameni și lucrurile făcute greșit, dar care știu că trebuie îndreptate. Orice lucru te poate inspira, dacă reușești să îi vezi partea adevărată, sinceră. Apoi, cred că inspirația cea mai puternică vine din propria viață și din oamenii care te înconjoară. Trăiesc o frumoasă poveste de dragoste care este mai mult decât poveste. O trăiesc real și în prezent, alături de cel mai scump om. Mă inspiră dragostea și răbdarea ei.

Pe lângă faptul că ai un blog, eşti implicat în activităţi de social media. Despre ce este vorba?

În general, cred că dacă nu te implicit să faci ceva, degeaba  îţi trăiești viața: monoton și fără inspirație. Sunt co-administrator la un site de divertisment, unde încercăm să oferim o altfel de informație media, calitativă și cu sens. Apoi, sunt coordonator al departamentului Resurse Umane în cadrul organizației MediaPoint, cât și membru al mai multor proiecte, printre care și Academia New Media. Încerc să profit de fiecare oportunitate, dar și să îmi creez oprtunități proprii. Totul este în mâinile noastre.

Iuliana Mămăligă

allfun

Еще Люди