Columns

Nicu Covalenco

Nicu Covalenco

Game review: Infamous: Second Son

Infamous: Second Son e cel mai tare joc exclusiv la Sony PlayStation 4 al acestei primăverii.

Făcând un salt mare în comparaţie cu precedentele două capitole, Second Son povesteşte despre aventurile altui personaj -  un american nativ, DelsinRowe.

Personajul principal e un conduit. Ceea ce înseamnă că posedă abilităţi supranaturale, pe care are ocazia să le folosească din plin pe parcursul jocului. Una din primele abilităţi ce le primeşte Delsin este cea de a controla focul. Astfel, el poate împuşca cu foc, poate aprinde un lanţ de foc pentru a  lupta cu inamicii din apropiere. Acest foc îl poate folosi chiar şi pentru a zbura. În decursul jocului, personajul de asemenea acumulează şi alte puteri, de exemplu puterea neonului. În totalitate, primeşte acces la patru puteri diferite.

Antagonistul principal în Infamous este regimul autoritar guvernamental ce persecută conduiţii  sau aşa cum ei îi numesc - bio teroriştii, ca Delsin. Din primele momente, rudele băiatului sunt torturate de către soldaţi pentru a afla informaţii despre un carevaconduit. Pentru a-şi salva rudele şi tribul  DelsinRowe porneşte într-o aventură plină de pericol, emoţii şi noi prietenii.

Unul din cele mai interesante aspecte ale Infamous este abilitatea de a influenţa decurgerea aventurii prin alegerea de a lupta de partea binelui sau a deveni un răufăcător. Totul în jurul lui Delsin depinde  de această decizie. Oamenii pe stradă îl vor întâlni cu aplauze în cazul când îi ajută şi cu huiduieli dacă a făcut multe stricăciuni. Alegerea de a fi rău sau bun nu afectează doar personajele care interacţionează cu jucătorul ci şi cu abilităţile eroului principal. În decursul jocului eroul evoluează şi are ocazia să-şi îmbunătăţească unele aspecte ale puterilor. Fiind rău duce la îmbunătăţirea capacităţii de distrugere, pe când fiind bun facilitează astfel de puteri ca vindecarea celor cu probleme.

Delsin e un iubitor de graffiti şi nu ezită de a-şi marca teritoriul chiar din primele clipe ale jocului. Procesul de colorare a marcajelor e un mini-joc în sine ce foloseşte capacitatea de mişcarea a noului controller Dual Shock 4.

Seria Infamous e populară prin faptul că oferă jucătorului o gamă largă de puteri supranaturale ce pot fi folosite într-un oraş mare. Libertatea în acţiune, ca şi în alte jocuri, cum ar fi Assassin’sCreed, este elementul cheie în Second Son. În acest caz, dezvoltatorii de la SuckerPunch ne oferă oraşul Seattle. Fidelitatea cu care e reconstituit acest oraş din punct de vedere grafic e excepţională. Second Son e unul din primele jocuri ce reuşeşte să folosească toată puterea noii console PlayStation 4. Particulele efectelor şi abilităţile diverse ale lui Delsin impresionează enorm. Iluminarea şi textele sunt conforme ultimului nivel tehnologic. Demnă de menţionat e şi animaţia facială a personajelor, ce permite redarea credibilă a unei game diverse de emoţii.

Pentru a termina aventura principală sânt de ajuns zece ore, iar pentru a completa toate misiunile jocului s-ar putea să aveţi nevoie de câteva ore în plus. Varietatea activităţilor prin care trece Delsin nu vă va lăsa să va plictisiţi în Seattle. Puteţi desena graffiti, ajuta oamenii care au probleme, puteţi opri contrabanda cu  droguri şi combate spionajul împotriva conduiţilor. Pentru a pune capăt dictaturii totalitare e necesar de a elibera fiecare cartier al oraşului. Această acţiune constă dintr-o luptă încrâncenată între eroul principal şi forţele opresorilor. Există puţine jocuri ce permit dezlănţuirea unor astfel de distrugeri impunătoare.

Second Son e un joc vesel, divers şi impresionant din punct de vedere vizual. Poate fi pe placul oricui care îşi doreşte să se simtă în pielea unui mutant din X-men, dar şi celora care apreciază îmbinarea unei  poveşti cu posibilitatea de a lua decizii importante. Libertatea de acţiune în Seattle oferă o perspectivă de gen GrandTheft Auto. Infamous din nou reuşeşte să ne impresioneze prin calitatea excepţională a inovaţiilor tehnologice. Nouă, celor de la Allfun, ne place jocul şi vă recomandăm să-l încercaţi.

Еще Columns