Люди

Stela Boțan: Muzica m-a adus la radio

Pentru Stela Boțan muzica este mai mult decât un hobby sau o meserie. Cu toate că și-ar dori să dedice mai mult timp carierei de interpretă, bruneta rockeriță activează și la radio, acolo unde cucerește ascultătorii prin vocea sa blîndă, activând în calitate de animatoare.


Preferi să cânți pop-rock, cît de mult te regăseşti în acest stil?

Se zice că celor carora le place muzica rock au avut o copilarie grea. Nu pot să afirm acest lucru, dar nici sa-l infirm. Copilaria mea nu a fost ușoară și întotdeauna am avut o sensibilitate aparte. M-au afectat foarte mult anumite fapte ale oamenilor dragi, iar în muzica rock am găsit alinare. Cand mă inchideam în cameră și ascultam muzica rock, nu-mi venea să cred că a mai trecut cineva printr-o situație asemănătoare. Dacă ne uităm la toți mai marii rock-ului, găsim oameni  care au suferit mult cândva și au a:)uns să cânte despre asta. Mie îmi dă energie acest stil de muzică. Eu sunt un om foarte energic și plin de viață, dacă nu mă doboară atmosfera din :)ur.  Încerc, cel puțin, să-mi păstrez calmul și optimismul. Cânt pop-rock pentru că asta simt!

Care dintre piesele tale le consideri mai de succes?

"Inima mea"e prima în listă. Este o melodie care a fost compusă dintr-o răsuflare, fără prea multă meditație sau schimbări. Linia melodică a  fost șlefuită de mai mulți artiști, precum Konstantin Dushku (care este compozitorul), fratii Ștefan și Mihai Postoronca ș.a.  E piesa aceea care mă reprezintă - e dulce și agresivă în același timp! :)

De asemenea, îmi place mult colaborarea mea cu baieții din The Cadence of Heart, piesa "Alive"! Am lucrat-o vara și a ieșit așa văratică, non-conformistă, nebunatică și foarte "alive". Ascultați-o mai des, o să vă placă!

Care sunt principalele reușite din cariera ta de interpret?

Am filmat un videoclip, am :)umătate de album și fac voluntariat ori de câte ori am timp. Pe parcurs, am înțeles că visele mari se realizează în pași foarte mici și siguri, de aceea am suficient timp ca să-mi fac și alte vise. Îmi doresc să mă concentrez mai mult pe acele "vise mărețe". Ele sunt farmecul vieții.

Ce lecţii de viaţă ai învăţat, analizând demersul tău artistic?

Hmmm… mai pus pe gânduri!  Cred că am învățat mai multe: am învățat să accept critica și să filtrez părerile care vin la adresa mea.

Am învățat că pot fi mult mai puternică decât credeam.

Am învățat că nu o prea am cu dansul :)și, la fel , am învățat că dacă vreodată aș alege să învăț actoria, aș deveni o actriță bună.

Pentru ce fel de public preferi să cînți și pe ce scene te simți mai bine?

Îmi sunt dragi invitațiile unde publicul este într-un număr mic și este ascultător: :). Mă refer aici la faptul că dintotdeauna am fost adepta muzicii cantate live, cu un public care a venit să asculte, nu sa danseze. Nu neg faptul că îmi plac nespus de mult și momentele în care publicul reacționează și mă suține prin mișcare. Chiar recent am avut un concert la Orhei. Aici m-am simțit cel mai bine pentru că eram acasă. M-am născut și am copilarit în orasul Orhei și mă leagă multe amintiri frumoase de acest loc și de oamenii de acolo. Publicul era foarte receptiv și cald. Aceste momente îmi sunt dragi!  În perioada apropiată voi participa la preselectiile X Factor din România. Tineți-mi pumnii! :)

Evoluția ta din anul trecut pe scena Eurovisionului a fost un succes. Prin ce crezi că ai cucerit publicul?

Am muncit mult - atât la piesă, cât și la videoclip. Pentru  prestația scenică, de asemenea, am muncit mult și îmi pare bine că oamenii le-au văzut și le-au apreciat.

Piesa "Inima mea" este scrisă și compusă chiar din inima mea și sunt nespus de fericită că are un refren melodic ce prinde. Îmi amintesc și acum prestația din acea seară: nu îmi auzeam vocea bine în boxe, pentru că publicul canta cu mine: "Inima mea…se bate cu-a ta.." :)

În prezent, ce loc ocupă muzica în lista priorităților tale?

Nr 1!!! Muzica e cea care m-a adus la radio, aici unde activez și tot din cauza ei merg la canto, repetiții și discut cu oameni din domeniu. Îmi place tot ce este legat de muzică. Pentru inspirație, ascult multă muzică.  Recomand Lana del Rey și Indila.

În prezent m-am concentrat mai mult pe cariera mea de la radio și TV, dar simt că timpul  îmi aduce noi inspirații și sper foarte curând să mă aprofundez în dorința mea de a crea melodii. Cînt aproape zilnic, daca nu la lecții, atunci acasă sau cu Nick, chitaristul cu care fac repetiții.

Suntem mereu în mișcare.

Ce ai alege dintre radio și muzică?

Mă împart cu greu între muzică și radio/TV. Am înțeles că-mi este aproape imposibil să fac două lucruri odată. Mă dedic în totalitate în tot ceea ce fac și din acest motiv, trebuie să aleg. Și, până la urmă, dacă tindem să fim profesioniști în ceva, nu ne putem apuca de mai multe profesii odată. Da! Aș renunța la radio de dragul muzicii!

Cu ce vrei să ne surprinzi în viitorul apropiat?

Am vorbit deseori despre idei de viitor, unele dintre care nu s-au realizat. Deaceea, planul meu este să muncesc! Cu siguranță, veți mai auzi de mine!

Maria Eșanu

allfun

Еще Люди