Люди

Nicu Timofti: Aş vrea să fiu un superdoctor şi să tratez bolile sufletului

Materialul este pregătit de Xenia Piciughin în cadrul proiectului "Redactor pentru o zi"

Astăzi vom face o plimbare prin gândurile lui Nicu Timofti şi îl vom cunoaşte dintr-o altă perspectivă. Nu aşa cum v-aţi obişnuit să-l vedeţi la evenimentele mondene sau de pe ecranul televizorului, ci ca un simplu om, încrezător, creativ şi plin de entuziasm. Majoritatea femeilor îl găsesc atrăgător fiindcă e sincer, integru şi cu un bun simţ al umorului. Aşa că ne vom începe ziua cu Nicu Timofti, pentru a ne lua doza de zâmbete şi fericire!

Soare sau zăpadă:  soare şi zăpadă
Femei sau maşini: femei
Angelina Jolie sau Candice Swanepoel: Monica Belucci
Frumoasă sau inteligentă: inteligentă, dar nu urâtă
Salată sau burger: burgher
Teatru sau club:cred că totuşi club, dar nici teatrul nu-l exclud
Apus sau răsărit: apus

Care este tradiţia preferată din copilărie, pe care ţi-ai dori neapărat să o retrăieşti alături de copii tăi?

Însăşi faptul că ieşi cu familia undeva deja e o tradiţie frumoasă. Țin minte că în copilărie mergeam cu părinţii şi fratele mai mare  la o cafenea care se numea  "Сказка". De obicei,  mergeam doar o dată pe săptămână. Din acest motiv aşteptam acea zi cu nerăbdare. Acum sunt o mulţime de locuri unde poţi merge cu copii, însă cred că tot vom avea şi noi un loc special, de suflet.

Care e cel mai bun sfat pe care ţi l-au dat părinţii?

Deşi nu există instrucţiuni cum să îţi creşti copii, părinţii mei au fost calmi şi răbdători şi mereu încercau să crească din acei copii curioşi nişte maturi echilibraţi. Ei mereu mi-au dat sfaturi bune şi continuă să o facă până acum. Însă unul din cele mai importante lucruri a fost faptul că mi-au explicat prin cuvinte şi fapte ce înseamnă să fii Om în adevăratul sens al cuvântului şi mereu mă învăţau să fiu modest, cumpătat şi înţelept.

Dacă ai putea să te schimbi cu locurile cu orice persoană de pe pământ, cine ar fi acea persoană?

Nu cred că aş vrea să mă schimb cu locurile cu cineva, dar poate cineva ar vrea să schimbe cu locurile cu mine (apropo de modestie :)). Însă aş vrea să ştiu cum au trăit străbuneii mei şi să simt emoţiile acelor vremuri.

Care este cel mai interesant reflex necondiţionat?

Uneori stau cu pixul în mână şi caut pixul sau stau cu telefonul la ureche şi caut telefonul. :)

Descrie-te în trei cuvinte.

Nu ştiu dacă ar fi corect să mă autoapreciez, însă m-aş descrie ca fiind: bun, interesant şi eu.

Și ce ar însemna Eu în contextul dat?

Îmi place să fiu eu, fiindcă mă simt bine în pielea mea. Deşi trăim într-o societate unde concepţiile şi prejudecăţile celorlalţi  ne tentează să îmbrăcăm o mască, mie îmi place să fiu sincer, adevărat şi să trăiesc în armonie cu mine însumi. Deşi în zilele noastre nu se prea apreciază acest lucru.

Dacă ai putea fi orice supererou, cine ai alege să fii?

Cred că aş alege să fiu un superdoctor şi să tratez bolile incurabile sau bolile sufletului. Aş vrea să pot trata  printr-o singură mişcare orice durere, fie ea fizică sau sufletească.

Când a fost ultima dată când ai făcut ceva pentru prima dată?

Luna trecută, când am fost în Polonia  am câştigat pentru prima dată Campionatul European la fotbal printre jurnalişti. A contat mult pentru mine când am învins cu scorul de  3-2, fiindcă am depus mult efort şi emoţii în acest campionat.

Care e cel mai ciudat lucru pe care l-ai mâncat vreodată?

Mie îmi place să experimentez, deşi nu cred că aş mânca vreodată gândaci. Am mâncat însă melci, broaşte, midii şi nu am rămas impresionat. De fapt, consider că mâncarea tradiţională moldovenească este cea mai gustoasă şi o prefer pe ea în orice circumstanţe.

Numeşte un talent ascuns pe care îl ai.

Nu ştiu pe cât e de ascuns, dar am cântat muzică populară timp de 12 ani. De fapt, chiar anul acesta am avut un concert cu  ansamblul "Plăieşii", am cântat cu foştii mei colegi şi chiar am avut nişte emoţii de nedescris. Îmi pare rău că muzica populară este uneori luată în derâdere. Mie îmi place foarte mult, consider că acesta este trecutul nostru şi patrimoniul moştenit de la strămoşi, de aceea încerc să îl promovez pe cât este posibil şi o să cultivez acest fapt şi în copii mei.

Dacă avionul în care zbori e pe cale să se prăbuşească, cine ai vrea să stea lângă tine?

Sincer să fiu chiar am frică de avioane, deşi se zice că este cel mai sigur mijloc de transport. Indiferent unde aş zbura nu dorm nici măcar un minut, de fapt e o adevărată provocare fiecare deplasare cu avionul, de aceea încerc să călătoresc cât mai mult cu trenul sau cu maşina. Dar într-o astfel de situaţie nu mi-aş dori să am pe nimeni lângă mine, fiindcă asta ar însemna să-i doresc rău cuiva. Însă sunt un norocos, fiindcă familia îmi este alături în orice situaţie dificilă, iar susţinerea lor mă face depăşesc orice frică.  

Dacă ai crea o echipă de fotbal, cum ai numi-o?

E unul din visele mele să creez o echipă de fotbal şi sper ca într-o zi să realizez  acest vis. Cu toate acestea nu m-am gândit la denumire, cred că va fi o decizie foarte dificilă, deoarece succesul depinde în mare parte şi de denumire.

Ce planuri ai pentru această vară?

În curând plec la mare în Grecia şi poate pe la sfârşitul verii voi merge să îmi vizitez fratele mai mare în America, deşi iarăşi trebuie să zbor mult cu avionul.J În rest, toată vara voi fi la muncă şi voi încerca să profit la maxim de toate posibilităţile pe care ni le oferă frumosul nostru oraş.

allfun

Еще Люди