Columns

Roxana Iorgulescu

Roxana Iorgulescu

Rotunjoarele-l au pe vino-ncoa’ mai mult decât frumoasele 90-60-90?

Rotunjimile generoase par să constituie un real atù al reprezentantelor sexului frumos, în ciuda convingerilor potrivit cărora, standardul 90-60-90 ar fi idealul feminin în materie de atractivitate.

Cel putin aceasta este concluzia la care au ajuns specialistii, efectuând studii aprofundate in domeniul psihologiei masculine vizand sex-appeal-ul si alte calitati similare ale partenerelor subiectilor intervievati.

Potrivit statisticilor intocmite, a rezultat asa dar ca in viata de zi cu zi, plinutele se bucura de mai mult succes in fata reprezentantilor sexului opus, decat rivalele lor, cu talii trase prin inel.

Acestea din urma insa, sunt preferate pe micul sau marele ecran, in spectacole de muzica, teatru, dans sau in alte forme artistice de reprezentare a idealului de frumusete feminina.

Totusi, chiar si in pictura, sculptura sau fotografie, curbele sinuoase ale femeilor plinute, si-au castigat de multe ori un loc privilegiat in preferintele artistilor, servind drept sursa de inspiratie unor pictori celebri precum Rubens sau Botero, iar mai recent si a unor fotografi de exceptie, precum Yossi Loloi sau Jen Davis, in proiectele lor mai putin conventionale.

Din secretele plinutelor seducatoare

Se pare ca mai bine de 80% din cautarile efectuate de barbati pe Internet, avand drept subiect femeile apetisante, se axeaza pe categoria plinutelor si nicidecum pe cea a subtirelelor.

Pe de o parte, acest fenomen pare sa aibe la baza aspectul plin al sanilor si soldurilor femeilor cu forme generoase, care stimuleaza imaginatia erotica a barbatilor, iar pe de alta parte, ar fi vorba chiar despre atitudinea acestor sirene rotunjoare.

Grasutele sunt mai vesele, mai dispuse sa glumeasca si sa se lanseze in cochetarii, nu ezita sa guste din plin distractia si sunt mai putin complexate cand fac sex, preferand sa se lase purtate de valul pasiunii, in loc sa-si piarda timpul intrebandu-se cat de bine arata sub cearceaf.

In plus, majoritatea apreciaza la justa ei valoare o cina copioasa, nu se sfiesc sa rada cu pofta la glume ceva mai deocheate si stiu sa puna la punct un barbat atunci cand exagereaza, cu autoritatea unei mame, care nu permite drept la replica, ceea ce-i determina deseori pe barbati sa descopere sub aceasta infatisare, combinatia perfecta "mama-prietena-amanta".

Moda XXL – in plina expansiune

Marile case de moda ale lumii, nu au ramas insensibile la astfel de statistici, care sugereaza ca ar fi cazul sa acorde o atentie sporita categoriei consumatoarelor oversize, incantate sa cheltuiasca sume considerabile pentru produse vestimentare si accesorii de calitate, cu un pedigree indiscutabil in universul fashion.

Aceste aspecte au condus la lansarea, in ultima perioada, a unor veritabile campanii de marketing, dedicate consumatoarelor supraponderale, in vederea incurajarii acestora spre achizitionarea de articole de lenjerie intima, costume de baie si accesorii din cele mai apetisante, transmitand cat se poate de clar mesajul ca frumusetea feminina nu se raporteaza la standardele 90-60-90.

Modelele Jay Sharif, Gabi Gregg, Jada Sezer si Robyn Lawely au imbratisat cu entuziasm initiativa realizarii unui serviciu fotografic menit sa sublinieze acest concept, potrivit caruia reprezentantele sexului frumos sunt indreptatite sa-si poarte cu seninanatate costumele de baie, chiar si atunci cand poarta eticheta XXL.

Cine poate oare sa le contrazica?

Еще Columns