Columns

Il Separatio

Il Separatio

Ușuratic sau om

Faci sex cu parteneri anonimi sau prostituate?

Lumea care mă cunoaște rămâne uneori mască când îmi manifest cumva furia, fiindcă chiar sunt calm ca un elefant. Dar dacă m-ar vedea cineva de dimineață ar zice că-s mega nervos: urăsc prostia omenească repetată, iar dimineața permanent mă confrunt cu un prost – șoferul din față!

Însă am observat că uneori, fiind în trafic, mai înjur și aiurea, fără prea mare motiv, simțind o stranie eliberare de stres, de mici frustrări, de anumite inhibiții și limite. Vreau să înjur și înjur, cât mă ține gura!

Și într-o bună dimineață, cum înjuram eu așa din plăcere am reușit să rezolv o dilemă care mă tot frământa zilele acestea: m-a întrebat o prietenă ce cred eu despre sexul la prima întâlnire! Bineânțeles i-am răspuns că sunt mereu pentru, doar că discuția era virtuală și ea era la câteva mii de chilometri distanță, așa că nu pot fi în niciun caz învinuit de conflict de interese.

Dar să revenim la subiect: este bun sexul la prima întâlnire sau nu? Toți știm că sexul la prima întâlnire poate să strice totul sau dimpotrivă, să fie unica soluție pentru o relație de lungă durată. Și poate crea o impresie absolut greșită despre persoana implicată.

Eu, personal, imediat identific nimfomanele, respectiv sexul la prima întâlnire cu ele e ceva oarecum firesc. Dar a nu se confunda cu fetele mai emotive și afectuoase, care pe parcursul primei întâlniri pot traversa toate etapele necesare apropierii fizice.

Vreau acum să vă dați răspuns la următoarele întrebări: faci sex cu parteneri anonimi sau prostituate?; eviti sa te implici emotional în relatiile sexuale?; masturbezi excesiv?; privesti frecvent filmulete porno? Te trage frecvent la sex masochist sau sadic?; te trage la sex în public?

Toate acestea vorbesc despre dependență de sex, o experiență initial plăcută, dar care are tendința de a deveni o obsesie, lipsită de orice farmec. De fapt, este o formă violentă de evadare de la  singurătate, depresie, anxietate sau stres.

Aceste manifestări sunt provocate de o disbalanță hormonală sau minerală din organism și necesită intervenția unui specialist, fiindcă pot avea cele mai neplăcute consecințe.

Dar mai există un aspect care nu poate fi nicidecum omis: liberalizarea sexului a făcut din acesta ceva într-atât de comun, încât este privit de majoritatea ca o simplă placere fizică, cum e sportul sau o masă copioasă, fără prea mari judecăți. Este exact ca înjuratul meu de dimineață: vreau sex, fac sex!

Din fericire, ne-a dat Cel de Sus și rațiune, deaceea ține deja de discreția fiecăruia cât de frecvent își schimbă partenerul(a). Doar că problemele care încerci să le rezolvi prin sex, prin sex devin doar mai acute. Într-un final, oricum se rezumă la: ce dai aceea primești.

Еще Columns