Люди

Sergiu Matei (OT Beatz): Sportul si muzica ma face sa ma simt om

Materialul este pregătit de Serghei Kino în cadrul proiectului "Redactor pentru o zi"

In ziua de azi sa te inconjoare oamenii care intr-adevar apreciaza ceea cu ce se ocupa si au rezultate in domenii nu sunt asa de multi. Acum o sa va prezint o persoana care combina 2 ocupatii diferite si obtine rezultate mari in ambele. Este vorba de Sergiu Matei - fotbalist si in acelasi moment sub pseudonimul OT Beatz - beatmaker, artist, dj.


Cum apreciezi rezultalte nationalei U-21 si ce scop aveti la moment?

Personal cred ca rezultatele nationale U-21 sunt foarte bune, am reusit sa acumulam cele mai multe puncte din istorie, ceea ce ne da speranta sa ne batem mai departe la calificare. Dupa ce am pierdut de la Finlanda - shansele s-au micsorat, insa victoria cu Lituania ne-a readus pe traseu. Acum in septembrie ne dorim foarte mult sa scoatem un rezultat bun cu Anglia care o sa ne garanteze locul 2 in grupa. Acest rezultat ar fi foarte bun pentru nationala noastra.

Pe cine din fotbalistii moldoveni ai putea sa evidentiezi si crezi au un viitor bun?

Cred  ca la moment Artur Ionita este moldovenaul cel mai promitator si cu cele mai multe perspective , iar transferul sau recent la Verona spune totul.

Ce trebuie sa se schimbe in conducerea federatiei de fotbal ca noi sa nu fim outsideri in fotbalul european?

Nu e in competenta mea sa spun ce ar trebui de schimbat, cred ca federatia face totul ce este posibil pentru dezvoltarea fotbalului la noi in tara. De exemplu, regula impusa cluburilor sa foloseasca un jucator de nationala de tineret deja are roadele sale, rezultatele se vad clar in aceasta campanile preliminara a nationalei de tineret. Personal cred ca federatia ar trebui sa indrepte mult mai mult atentia spre copii si juniori, deoarece ei sunt viitorii jucatori ai nationalei mari de la care cu totii asteptam rezultate inalte.

În urmatorul sezon unde ai planurile sa joci? Si in general care sunt planurile pe anii viitori in cariera ta de fotbalist.

Urmatorul sezon nu stiu la moment unde o sa evoluez. Situatia e putin mai complicata, imi doresc o echipa unde as putea sa joc meci de meci si sa progresez cit mai mult. Am nevoie de asta cit mai mult acum cit sunt tinar. În viitor am ca scop sa ajung la nationala mare si sa evoluez la o echipa buna in Europa.

Iar acum o sa-ti dau citeva intrebari ce țin de al doilea tau domeniu de activitate, unde ne-am si cunoscut cu tine. Pentru tine muzica este ceva ce te incarca cu energie? Cind ceva iti reuseste asta te stimuleaza pentru mai multe?

Pentru mine la inceput muzica a fost  la fel ca un joc de calculator. Acum 5 ani in urma, in timp ce unii tineri isi pierdeau timpul jucindu- se in diferite jocuri, eu am inceput sa fac diferite ritmuri in programe de muzica, incepuse sa ma inspire si am inceput sa fac ceva mai serios. La inceput eram foarte bucuros cind imi iesea ceva super, pentru ca nu am studii musicale si totul ce faceam era doar dupa auz.  Insa la moment dupa ce am invatat mai multe, deja eu sunt stapin pe situatie si ceea ce am in cap transfer in muzica mea in ceea ce vreau si ceea ce simt.

Dupa mai multe incercari totusi am reusit sa aducem un stil nou de muzica si pe scena moldoveneasca. Tu esti unul din acei care au stat la baza acestui proiect ca BLVCK FRIDAY. Cum iti pare ca decurg lucrurile?

Sunt foarte bucuros ca am luat parte la acest fenomen. Muzica trap imi place foarte mult si imi este foarte familiala, deoarece se aseamana foarte mult cu hip hopul, iar acest gen mi-a fost cel mai apropiat de cind eram mai mic. Am ajuns in proiectul Blvck Friday atunci cind l-am cunoscut pe Serge Kino, care mi-a propus sa fac parte si sa ma apuc de trap. La moment cred ca lucrurile merg foarte bine.  In aproximativ un an s-au schimbat foarte multe.  Blvck friday a devenit un brand de petreceri la noi in Moldova, la care tinerii sunt nerabdatori sa ajunga. La acest eveniment au participat si multi artisti cunoscuti cum ar fi DJ Meg, Terror Tunes, Stewart (Amatory) si sper ca viitor sa fie mai multi.

Pentru tine acest proiect a adus ceva realizari in plan profesional (muzica)?

Datorita acestui proiect am inceput sa imi dezvolt „skill-urile” de DJ. Totodata, datorita acestui proiect am inceput sa fac trap si pe 18 Iunie o sa fie lansat EPul meu de trap,  ce contine 2 trackuri pe  care multi le-au auzit in video-urile de promovare BLVCK Friday.

Cea mai mare realizare a ta cred ca este release-ul la un EP pe cel mai vestit  trap label din Rusia - Elementary Muzik. Cum crezi ce va fi dupa aceasta?

Da, cred ca este o realizare mare atit pentru mine, cit si pentru tara noastra. Lumea trebuie sa stie ca si la noi se misca lucrurile. In viitor nu stiu ce va fi, insa imi doresc sa scot cite mai multe trackuri care sa ajunga in player la oameni si sa rupa cluburile.

Spune o mica indrumare pentru toti tinerii care cauta sau au gasit deja o ocupatie sau hobby.

In primu rind, i- as sfatui pe tineri sa se regaseasca in ceea ce le place si in ceea ce simte ca trebuie sa faca, sa nu piarda timpul in zadar. I-as sfatui pe fiecare in parte sa se dezvolte in ceea ce doresc sa faca, deoarece tineretul e viitorul, iar Moldova are nevoie de un viitor mare.

Serge Kino

Еще Люди