Люди

Ana Irina Petrea: Sunt o fashionistă cuminte!

Ana Irina Petrea este o tânără mămică, frumoasă şi  care din când în când mai cochetează cu moda.  Are un blog de life style, unde puteţi să găsiţi articole interesante, începând cu recomandări de frumuseţe, dar şi cum e să fii mamă. Rolul de mămică nu e o piedică pentru Ana Irina să pozeze în pictoriale de modă, să fie invitată la evenimente mondene şi de frumuseţe.  Din materialul de mai jos veţi afla despre colecţia impresionantă de accesorii ale Anei Irina, despre stilul vestimentar preferat, dar şi care e părerea ei vis-a-vis de felul în care se îmbracă fetele noastre.

Sunt o fashionistă cuminte! Nu mă ghidez după tendinţe, după noile colecţii ale marilor creatori de modă sau ale culorilor care sunt în vogă. În primul rând, avem un acces larg la informaţii despre industria fashion, totul e la  la un click distanţă. Putem să aflăm tot ce ne interesează despre modă. Oricum, mergând prin magazine, poţi singură să indetifici care sunt trend-urile. Eu am mare noroc de prietenele mele, fashioniste înrăite, care mă informează cu noutăţile din această lume frumoasă!

De obicei, nu îmi ia mult timp ca să-mi aleg o ţinută. Sunt adepta stilului casual, comod şi lejer. Când e vorba de o ieşire în oraş seara, atunci e puţin mai diferit!  Au fost perioade când cochetam cu diferite ţinute, trend-uri. Pantofii cu tocul înalt erau nelipsiţi. Cred că îi purtam peste tot. A urmat însă o reprofilare bruscă: haine cu elemente metalice, ţinte, ghete şi tenişi dominau în garderoba mea.

De când o am pe fetiţa mea, optez doar pentru comoditate. Tricouri, blugi, fuste lungi, încălţăminte joasă, cam acestea sunt ţinutele mele în această perioadă. Încerc din răsputeri să evit costumul sportiv! În fiecare dimineaţă când deschid dulapul, acesta parcă mă aşteaptă cuminte să îl aleg pentru ţinuta mea. Chiar dacă e comod şi lejer, încerc alte asortări - ghete sau loaferi cu blugi, sau orice mi-ar oferi o stare de confort.

Am o colecţie impresionantă de brăţări. Cred că am un sertar şi vreo 5 cutii mari cu cele mai diverse modele de brăţări. Sunt fana lor! Când în anii precedenţi au apărut în vogă asemenea accesorii, eu am renunţat la ele! Căutam într-o zi o pereche de cercei mai vechi pe care nu îi găseam. Mi-am spus că nu este exclus să îi găsesc în una din cutiile cu...brăţări! Erau multe de care am şi uitat. De când o am pe fetiţă, am renunţat la accesorii, pentru că aia mică mă mai trage din când în când de cercei!

Dacă brăţărilor şi cerceilor nu le mai acord o atenţie deosebită, iată cu pantofii e altă poveste. Am încălţăminte păstrată din clasa a X-ea. Îmi sunt scumpi şi dragi, nu mă încumet să îi vând sau să îi dăruiesc! Am fost deseori invitată la târguri de fashion pentru a vinde ceva din încălţămintea mea, dar am refuzat!  S-a mai întâmplat să dăruiesc nişte pantofi, dar după ce îmi cumpăram câte o rochie, mereu îmi spuneam că ar fi ok să o asortez anume cu pantofii pe care i-am dat! Chiar dacă nu îi port de 2-3 ani, nu mă îndeamnă inima să îi dau!

Am un blog de life style. Ideea acestuia a venit când fetiţa mea era încă bebeluş. Scriam postări despre maternitate, întrebam tinerele mămici cum se descurcă ele în situaţii similare pe care le aveam. Feedback-ul a fost unul interesant. Eu nu ajutam, cât ceream sfaturi. Mi-am abandonat  un pic blogul, dar voi reveni la el curând. Graţie lui am cunoscut multe persoane cu care am interacţionat şi în viaţa reală, nu doar virtual.

Am călătorit mult, am cumpărat multe, dar nu prea investesc în lucruri scumpe. Dacă aleg ceva deosebit, atunci să fie pantofi sau genţi. Optez pentru piese clasice, pentru piese care nu se demodează.  Nu sunt adepta cămăşilor sau a rochiilor scumpe, stofa fie se uzează, fie modelele devin vechi, nu mai sunt în trend.  Încă nu am ajuns la punctul în care pot să arunc banii pe haine scumpe şi să nu îmi pară rău că am investit în ele.

Fetele noastre se îmbracă bine sau cel puţin încearcă să arate ok.  Nu sunt neglijente şi asta bucură. Un pic exagerează cu ţinutele în anumite momente, dar această tendinţă este în scădere. Rochii de seară, cercei masivi şi tocuri de 11 cm- cam aşa arată uneori ţinutele unor fete care vin ziua la mall, de exemplu. Sunt însă tineri care au ocazia să călătorească, să studieze peste hotare şi să adopte un stil vestimentar mai comod, să aducă noi trend-uri, noi tendinţe! Dacă fetele noastre se vor îmbrăca după tipul de eveniment şi ocazie, atunci totul va fi bine şi frumos!

Iuliana Mămăligă

allfun

Еще Люди