Рататуй

Cheesecake cu coacăză după reţeta specială a Nicoletei Gavriliţă

Materialul este pregătit de Nicoleta Gavriliţă şi Andrei Tostogan în cadrul proiectului "Redactor pentru o zi"

Într-o zi pofticioasă de vară nu poate fi nimic mai gustos decât un cheesecake cu coacăză. Mai ales că este un desert simplu de preparat şi nu necesită ingrediente sofisticate. După ce aţi reuşit să citiţi reţeta, nu vă rămâne decât să suflecaţi mînicile hainei şi să vă apucaţi de gătit. Cele necesare le găsiţi mai jos:

Ingrediente:

Pentru crustă: 12 biscuiţi
2 linguriţe de zahăr
4 linguri de unt topit

Umplutura:
300 grame brânză de vaci
1 pachet extract de vanilie
1/8 linguriţă de sare
4 ouă
¼ pahar cu smântână
o portocală
toping, după preferinţă ( zmeură, căpşuni, banană, gem, etc)

Modul de preparare:

1. Încingem focul în cuptor la 170 de grade.

2. Trecem biscuiţii, împreună cu 2 linguriţe de zahăr prin blender. Apoi adăugăm  untul şi continuăm să amestecăm . Aşezăm compoziţia pe toată suprafaţa tavei (pe margini întindem compoziţia cu 2 cm în sus !). Punem la foc pentru

10 minute, apoi lăsăm să se răcească la temperatura camerei.

3. Într-un bol larg, mixăm brânza şi zahărul timp de 3 minute, la temperatură medie, până obţinem o compoziţie pufoasă. Adăugăm extractul de vanilie, sare, iar apoi, pe rând, ouăle, mixând bine după fiecare ou adăugat. Dintr-o portocală stoarcem 3-4 linguriţe de suc proaspăt şi turnăm peste compoziţie, iar la sfârşit adăugăm smântâna şi le mixăm împreună.

4. Turnăm compoziţia peste crusta formată în tavă şi lăsăm la cuptor pentru aproximativ 20-30 de minute. Când scoatem cheesecake-ul din cuptor, compoziţia trebuie să fie vâscoasă, moale la  mijloc.

5. Lăsăm să se răcească, iar apoi adăugăm toping-ul.

Poftă bună !

Еще Рататуй