Люди

Valeria Paşa: Visul meu este să devin o interpretă profesionistă

Avem tineri talentaţi în ţara noastră şi chiar ne mândrim cu ei. Tineri care duc faima numelui nostru peste hotare, demonstrând că avem şi noi o generaţie frumoasă, promiţătoare. Valeria Paşa este o interpretă care pas cu pas îşi face numele auzit tot  mai des în lumea cântăreţilor din ţara noastră. Succesul ei s-a conturat şi în afara Republicii Moldova, tânăra participând la diverse concursuri de interpretare, unde a adunat trofee şi premii de frunte. Fiind la început de drum, Valeria are un viitor promiţător în lumea muzicii, ba chiar startul fiind unul reuşit. Care sunt succesele ei în sfera artistică şi ce planuri are cu muzica, aflaţi în interviul de mai jos.

Valeria,  spune-ne, te rog, de unde ai pasiunea pentru muzică?

Pasiunea pentru muzică o am încă de mic copil. Prima etapă a fost grădiniţa, unde cântam la orice matineu, iar în diploma de adio m-au numit "privighetoarea" grădiniţei! Mai târziu a urmat şcoala, unde  la fel se organizau diverse festivităţi în cadrul cărora cântam. Cu timpul am început să fac ore de canto şi să frecventez şcoala de muzică.


Îţi mai aduci aminte de prima ta evoluţie pe o scenă?

Prima evoluţie a fost la vârsta de 7 ani, când am participat la un concurs din Bălţi " Steluţa Bălţiului" cu piesa "Măicuţa" de G. Voinovan. La acest concurs am obţinut premiul I, eu însă nu realizam importanţa acestuia! Mai mult se bucurau părinţii şi bunicii! Pot să vă spun şi despre premiul primit; a fost o umbrelă pentru copii, o jucarie mare de pluş şi un certificat pentru o şedinţă foto,  pe care nu am mai realizat-o!

Ai avut ocazia să participi la competiţii peste hotare. Cu ce premii ai venit?

Am multe premii în palmares, însă din cele mai importante sunt: "Slaveanskii bazar" (Belarus) – laureată, "Mamaia copiilor" – premiul III, "Grand prix of Odessa" locul I, "Ceata lui Piţigoi" (România) – Premiul Mare, "Suflet de stea" (România) – Premiul I, "Ялтинский берег" (Ucraina) – locul II,  "Armonia" (România) – Locul I, "Steaua de cristal" în memoriam Michael Jackson (România) – Locul II,  "Steaua Carpaţilor" (România) – Locul I.

Cum ai descrie piaţa show bizz-ului din ţara noastră, în special cea a tinerilor interpreţi?

În ţara noastră avem mulţi tineri interpreţi talentaţi, însă e mai greu să te promovezi, e nevoie de un bun producător. Din păcate, unele posturi TV promovează mai mult interpreţii consacraţi, însă celor tineri deseori li se închid uşile, din acest motiv tinerii interpreţi nu au curajul să se afirme în domeniul lor. Un avantaj pentru tinerii interpreţi, inclusiv pentru mine, sunt concursurile, unde pot să fiu apreciată.


Cu cine ţi-ai dori să cânţi în duet?

Mi-ar plăcea să cânt în duet cu Natalia Barbu, Cătălin Josan, Dara, Pasha Parfeni, dacă e să vorbim de piaţa muzicală autohtonă.

Care este visul tău în domeniul muzicii?

Visul meu este să devin o interpretă profesionistă. Am aspiraţii mari şi mi-aş dori  să particip cât mai mult la festivalurile de peste hotrare, pentru a obţine cât mai multă experienţă, pentru că doar ea te face mai puternic şi încrezător în propriile forţe.

Iuliana Mămăligă

allfun

Еще Люди