Люди

Nicoleta Buru: Nu e uşor să îţi menţii stilul vestimentar atunci când călătoreşti

Oamenii care au oportunitatea să călătorească mult şi să descopere noi ţări sunt cu adevărat norocoşi! Mentalităţi, culturi, stiluri de viaţă dar şi  stiluri vestimentare ţi se deschid în toată splendoarea lor, iar tu doar trebuie să le descoperi pas cu pas. Nicoleta Buru este o tânără din ţara noastră care a format cel mai frumos tandem la care ar putea visa o domnişoară: călătorii şi modă. Nicoleta munceşte într-o companie avia, iar acest lucru îi permite să viziteze cele mai necunoscute locuri de pe planetă. Fiind pasionată şi de modă, tânăra a creat un  fashion blog. Toate impresiile ei din călătorii, dar şi în materie de trend-uri, look-uri le puteţi descoperi pe blogul ei, pentru a vă inspira! Ce impresii are Nicoleta din călătoriile sale, dar în special, cum o fascinează moda din alte culturi, aflaţi în interviul de mai jos!


Nicoleta, tu eşti angajata unei companii avia, ceea ce îţi permite să călătoreşti foarte mult.  Ce destinaţii ai vizitat până acum şi care te-au impresionat în mod special?

Îmi este mai uşor să zic care nu le-am văzut! Am vizitat toate continentele în afară de America Latină. Prefer destinaţiile asiatice pentru plajele exotice şi vegetaţia abundentă (Thailanda, Malaezia, Insulele Indoneziene). Îmi place China pentru diversitatea lucrurilor şi vibraţia poporului. E un haos creativ în China care te surprinde de fiecare dată. În acelaşi timp ador  pacea şi clima din Noua Zeelandă, e o ţară minunată, Australia pentru parcurile populate de koala şi canguri. Iar în top este şi va fi pentru totdeauna Japonia. Sunt îndrăgostită de armonia niponă. Sunt organizaţi, respectuoşi, foarte creativi şi toleranți. Nu mai menţionez cât de avansaţi sunt la toate capitolele.


Pe lângă faptul că munceşti, mai ai şi un blog de fashion.  Spune-ne mai multe despre el.

Am nu doar un blog www.nicoleta.me , dar şi o comunitate fashion www.starpiq.com (momentan, în proces de lifting!). Blogul este locul unde îmi expun impresiile și gândurile despre pasiunile mele supreme - călătoriile şi moda. L-am creat iniţial ca un proiect personal pentru a-mi îmbunătăţi stilul personal şi cunoştințele în modă. Acum e un jurnal zilnic unde adun toate experimentele mele de style, prezint tineri designeri, scriu recenzii de colecţii, branduri şi articole de inspiraţie. În următoarele luni încep câteva proiecte noi şi cu această ocazie blogul va apărea cu un nou design.


Având oportunitatea de a călători, ce ai putea să spui despre moda din ţările pe care le-ai vizitat? 

E un noroc incomensurabil de a călători atât de des şi  de a avea ocazia să observi diferenţele de stil şi street style de la o ţară la alta. Un lucru foate curios pe care l-am observat e că majoritatea femeilor din ţările asiatice încearcă să adopte un stil occidental. Europenii (mai ales francezii) îl prefer pe cel hippie, indie, adică,  mai apropiat asiaticilor. Americanii şi australienii sunt adepţii unui stil comod ori casual chic, întotdeauna în tendinţele modei. Europenii sunt indiscutabil adepţii stilului elegant. Foarte interesantă observaţie am auzit-o de la un pasager australian care atunci când i-am spus că sunt originară din Moldova, mi-a zis că femeile din părţile noastre sunt foarte elegante şi îi plac cum se îmbracă. Probabil street style-ul cel mai proeminent care m-a impresionat cu desăvârşire este cel nipon. Japonia e patria libertăţii totale  de exprimare la capitolul fashion.  Dacă dai un search pe net la cuvântul „harajuku”  vei crede că e vorba de un eveniment la care persoanele au venit îmbrăcate specific. Nici vorbă de aşa ceva! E street style-ul japonez în forma sa genuină şi nealterată.


Cât de des ai ocazia să faci shopping?

Am început să aplic nişte tactici care să mă ajute să mă abţin de la shopping. În unele destinaţii îmi las intenţionat cardul în hotel ca să nu trec peste limita care mi-am pus-o atunci când călătoresc. Totuşi, de când am blog, shoppingul nu mai este atât de haotic. Prefer produse mai de calitate, mai originale. Nu-mi place să port ceva uşor re recunoscut.

Care este stilul tău vestimentar preferat?

Probabil, pentru faţa de copil pe care o am, stilul girlish mi se lipeşte fără să vreau! Prefer ţinute elegante şi feminine. Sunt adepta conceptului „mai simplu, mai drăguţ”. Dar se mai întâmplă să mă joc cu alte stiluri şi culori, de aceea şi se numeşte blogul - Reinvent Yourself (nu ştii niciodată ce poate să îţi placă până nu încerci). Probabil este influenţa mamei. Ei îi plac hainele colorate şi de impact, cele jucăuşe şi printurile, într-un cuvânt tot ce vribrează. Mie îmi plac mai mult pastelurile şi broderiile. Am o pasiune aparte pentru pantofi şi pălării!


Cum îţi inspiră călătoriile felul de a te îmbrăca?

Nu e uşor să îţi menţii stilul vestimentar atunci când călătoreşti. Fiind minonă, prefer tocurile şi ţinutele elegante. Ori, în călătorii nu e posibil. Ajungi să porţi haine casual, încălţăminte comodă şi în felul astă te pierzi în mulţime. Un indiciu că totuşi m-am îmbrăcat drăguţ şi original e atunci când oamenii încep să mă fixeze din priviri. În ultima mea călătorie în Australia, un cuplu s-a oprit şi mă analiza. Credeam că sunt curioşi să vadă cum folosesc selfie stick cu care îmi făceam poze. Dar s-au apropiat şi mi-au zis că le place cum am combinat dress-ul în buline cu pantalonii scurţi.  Se întâmplă ca lumea să mă oprească în stradă şi să întrebe de unde am cumpărat o piesă ori alta (nu că aş fi eu un fashion icon, dar probabil vin cu ceva divers pentru destinaţia respectivă).

Acum te afli în Dubai, un adevărăt imperiu turistic, al distracţiei dar şi al cumpărăturilor. Cum e să faci faţă tentaţiilor din acest oraş?

Nu fac faţă! E imposibil să rezişti ofertei. Sunt foarte multe branduri. Mai nou, s-au deschis şi câteva magazine online care oferă haine de designeri renumiţi. Aşa că ai ocazia să  măsori în mall ce te tentează, să te mai gândeşti acasă şi mai târziu să comanzi online!

Ce părere ai despre fetele noastre, la capitotul vestimentaţie? 

Apreciez faptul că fetele noastre au simţul frumosului. Se îngrijesc şi reusesc să se îmbrace plăcut, avînd un buget limitat şi o ofertă mai redusă. Un singur lucru care mi-ar plăcea sa îl evite e copy-paste style. E mai bine să porţi o piesă care nu e neapărat un brand renumit şi să fii original, decât să fii ca toată lumea!

Vă aştept pe blog!

Iuliana Mămăligă

allfun

Еще Люди