Люди

Alex Cotofan – un medic dentist care cîntă

Eroul articolui de astăzi se ocupă de mizică timp de 12 ani, ştie a cînta la chitară şi este autorul compoziţiilor sale. Muzica - este şi a fost principala lui sursa de venit spiritual, dar în afară de asta lucrează în calitate de medic dentist.

Cît de uşor poţi construi o carieră de muzician astăzi?

Atîtă timp cît îţi iubeşti muzica, este cel mai uşor lucru posibil.

Cu ce ar trebui să înceapă calea spre glorie?

Nu cred că trebuie neapărat să găsim calea spre glorie. Calea spre fericire este cea pe care înca o caut.

Tu eşti autorul de compoziţii proprii. Cred că aceasta este o oportunitate unică de a cînta despre ceea ce iţi place.

Mă bucur şi sunt recunoscător că pot construi ceva, fie chiar şi nepalpabil. Orice piesă pe care o compun, face parte dintr-un "ritual" întreg, meditaţie, entuziasm, lucru intens şi bucurie. Este extrem de plăcut, un drog mai puternic chiar şi decît dragostea.


Ai fi de acord să cînţi piesele altora?

Da, bineînţeles. Atîtă timp cît mi-ar plăcea piesa repectivă, fără îndoială.

Succesul e un fenomen temporar? Cum poţi rămîne solicitat şi în vogă un timp mai  îndelungat?

Totul este temporar, mai ales succesul. Poţi păstra succesul maxim din momentul de cînd îl ai pîna cînd mori, şi succesul moare cu tine. Eu caut valoarea în tot ceea ce fac, ea nu moare niciodată.

Laitmotivul ultimelei tale lucrari "New Religion" este o întrebare foarte serioasa. Ce alegi tu - dragostea sau banii?

Dacă, spre exemplu,  aş alege banii i-aş cheltui pe toţi,pînă la ultimul leu (dolar,euro), investînd în dragoste, sau viceversa? Ți-as răspunde la intrebare?

În lumea în care trăim tind să cred că răspunsul este un copil rătăcit, aflat la jumatea distanţei dintre dragoste şi bani, dar priveşte spre dragoste.

Odatà ce am deschis subiectul valorilor, spune-mi, te rog,  ce este cel mai important pentru tine. Care sunt valorile tale în viaţă?

Am o regula de baza: "Tot ce gîndeşti, faci, spui, să nu dăuneze celor din jur". Toate valorile mele sunt sateliţi ai acestei reguli.

Cum ar trebui să fie clipul video al unui cîntec atit de controversat?

Sincer, nu ştiu. Împreuna cu echipa mea, ne-am gîndit extrem de mult cum să filmam şi ce scenariu să facem şi nimic nu se lega. Imediat ce ne vom da seama cum ar trebui sa arate clipul, te voi anunţa îndată.


Ce subiecte preferi să nu abordezi în lucrările tale?

Nu am problema asta niciodată. De obicei, daca ma "loveşte" inspiraţia scriu despre orice.

Muzica este principala ta sursă de venit?

"Venitul" este de două feluri - material şi spiritual. Muzica - este şi a fost principala mea sursa de venit spiritual. Dar, în afară de asta, sunt medic dentist, lucrez în propriul meu cabinet şi asta este jobul meu de om obişnuit.

Ai trecut prin stări de lipsă de inspiraţie? Care poate fi cauza unei astfel de situaţii?

Am avut o astfel de problemă. Cred că trebuie să fim mereu în mişcare, mereu într-o continuă învăţare şi educare pentru a fi inspiraţi. Nimic nu se naşte din nimic. Dragostea se naşte din dragoste, iar fericirea din suferinţă.


Maria Savina

allfun

Еще Люди