Люди

Valeria Cojocari – un vis frumos născut din bijuterii

Accesoriile hand made sunt mereu în trend. Varietatea lor este de nedescris, iar lumea acestor bijuterii adună tot mai mulţi adepţi pasionaţi de hand made. În acest material vă prezentăm creaţiile Valeriei Cojocari, o tânără care s-a îndrăgostit de frumuseţea bijuteriilor confecţionate manual. Lucrările ei o să le puteţi admira şi procura în cadrul celui mai frumos eveniment de modă, DARE Social Fashion Show. Până atunci, vă invităm să îi aflaţi istoria Valeriei şi de unde se inspiră pentru a crea bijuterii originale!

În una din călătoriile mele peste hotare am descoperit niste creaţii hand-made ce mi-au plăcut foarte mult! Atunci mi-am şi procurat un set de bijuterii confecţionat manual. Apoi, am început să mă informez despre această artă. Pas cu pas, am purces la realizarea propriilor creaţii. Eram entuziasmată de munca mea! Prima creaţia a fost un set de cercei şi un pandantiv. Chiar dacă a fost mai stângace, asortarea culorilor era una deosebită.

Mereu sunt în căutare de noi modele. Îmi place să experimentez noi forme, asortări de pietre, culori etc. Nu sunt pretenţioasă în ceea ce priveşte materia primă pentru realizarea bijuteriilor. Caut mereu ceva nou şi deosebit. Am chiar şi o linie de bijuterii, numită Fleuris. E ceva la care am muncit mult şi cu toată dragostea.

Materia primă pe care o folosesc este dragostea! Fără ea creaţiile mele nu ar fi existat. Creativitatea este un alt element folosit la cote maxime pentru bijuterii. Apoi, o asortez fie cu argilă polimerică, pietre naturale, pietre Swarovski, în funcţie de model şi de idee.

DARE Social Fashion Show este puntea de lansare a bijuteriilor mele. Creaţiile din colecţia Fleuris vor fi prezentate la acest eveniment unic pentru ţara noastră.  Graţie acestuia, am avut ocazia să cunosc oameni deosebiţi, cu o voinţă interioară de luat în exemplu. Atunci mi-am zis, de ce să nu merg şi eu la o provocare?

În cadrul acestui eveniment împreună cu doamna Maria Cristea, Lileta şi Moon vom crea portul folck, prezentat de 6 modele extraordinare ! Fleuris vine să completeze ţinutele folck cu bijuterii florale!

Inspiraţia vine în procesul de creare a bijuteriilor Fleuris. Când încep a face o bijuterie – nu ştiu exact cum o să arate aceasta în final. Asta şi mă intrigă să le fac. Ştiu că o să iasă ceva nou, fie în materie de forme, de culori, de combinaţii cu pietre, etc. La moment este un hobby prin care îmi dezvolt creativitatea şi răbdarea. Nu exclud o continuitate a acestuia într-o afacere!

Iuliana Mămăligă

allfun

Еще Люди