Люди

Interviu pe acorduri de chitară cu Pavel Denesiuc

Dacă treci prin pasajul subteran de la Mall și auzi sunetul unei voci ce aduce cu cea a lui James Arthur, să știi că nu te-ai teleportat undeva pe străzile din New York și nici nu ai în fața ta un talentat american sau britanic rătăcit. Aici cîntă  pe fundalul de acorduri de chitară Pavel Denesiuc,un tînăr de la noi căruia îi curge muzica de calitate prin vene. 

Cei din jurul meu mă consideră talentat. Eu cred că sunt leneș. Sunt o fire foarte emotivă. Iubesc muzica la nebunie și vreau să ajung foarte departe. Stilul meu preferat este RnB.

Mămica m-a forțat să fac ore de pian. La vîrsta de 7 ani m-a înscris la niște cursuri. Apoi, am fost acceptat la Școala de Arte "A.Stîrcea", însă nu am absolvit-o pentru ca vroiam sa devin basketbolist.

Primul meu public au fost colegii de școală. Prima dată am urcat pe scenă să cînt încă în anii de școală. Făceam repetiții cu colegii de clasă înainte de un concert și am cîntat cîteva piese în limba engleză. Le-a plăcut ceea ce au auzit. Am avut emoții dintotdeauna, dar cînd ies pe scenă, acestea dispar.

Primii mei bani i-am cîștigat din muzică. Am fost inspirat de Pleasure P, fostul solist Pretty Ricky. Am început sa cînt în 2008. Apoi am început să studiez și chitara. Singur. Dar,într-o zi m-am întîlnit cu doi baieți care se duceau să cânte în subterana de la Mall. M-am alăturat lor. Am făcut împreuna în jur de 140 de lei. De atunci, deseori trec pe acolo pentru a cînta. Am început să cîștig bani din muzică de la 17 ani. Apoi, am primit cîteva propuneri de a cînta prin localuri, însa nu am lucrat mult în acest domeniu.

Am aflat de preselecțiile show-ului "X Factor" prin intermediul amicului meu, Adrian Carasic. Mi-a zis că merge la casting. M-am alăturat și eu. Însă, din păcate, am trecut preselecția doar eu. Atunci a început totul. Cînd le-am cîntat juraților o piesa de-a lui Justin Bieber "As long as you love me", aceștia au spus că merg cu ei la Bucuresti. Am fost foarte fericit că mi s-a oferit o asemenea șansă.

Sunt foarte muțumit de tot ceea ce am dobîndit la show-ul muzical "X Factor". Am ajuns pînă în etapa a 3-a. Am rămas cu Afina Madoian, o fată foarte talentată de la noi. Însă, nu am ajuns pînă la urmă să cîntăm în galele live, unde ne aștepta o experiență extraordinară.

De cele mai mute ori, oamenii care mă văd cîntînd reacționează foarte bine. Mai ales generația mai tanară. Și asta se întîmplă deoarece ei sunt cei care vad lumea în alte culori, cei care se opresc și ascultă ceea ce-ți cîntă nu doar vocea, dar și inima.

Unii încep să discute cu mine în engleză, crezînd că sunt american. Rap-ul și Rnb-ul m-au apropiat și mă unește de viața americană. Pe langa acestea, am și prieteni cu care vorbesc mult în engleză și privesc meciuri de basket difuzate în această limbă. De cultura lor, sunt pasionat de mic copil.

Am înregistrat o piesă cu Shawn Coleman, un tînăr talentat, american. Ne-am întilnit într-un local, la un Open Mic, iar apoi am început să cîntăm în subterană. Într-o zi, i-am propus să facem ceva cu schița unei piese pe care o aveam mai demult. În cîteva minute am făcut refrenul, apoi ne-am înțeles să înregistrăm ceea ce ne-a ieșit în studiou. Mai tîrziu, am înregistrat chitara solo și freestyle-ul lui Shawn. Așa ne-a ieșit produsul final: Link:

Maria Eșanu

allfun

Еще Люди