Люди

Stanislav Reniţă şi Octavian Orheianu: Ne-am antrenat împreună cu Kyshenko şi acum suntem pregătiţi

KOK WORLD GP este unul dintre cele mai aşteptate evenimente din această toamnă. Cei pasionaţi de lupte sunt nerăbdători să asiste la un show de excepţie, în timp ce  luptătorii continuă să se pregătească. Unii în sala de sport, alţii, însă, undeva prin Spania, alături de sportivi cu renume mondial. Cum decurg pregătirile pentru gală ne povestesc Stanislav Reniţă, luptător la categoria 65 kg şi Octavian Orheianu, vice-preşedintele „WAK-1F Moldova".

Cît de important este acest eveniment pentru ţara noastră?

Octavian: Este un eveniment foarte important, comparativ cu campionatele precedente, acesta va fi de o amploare mai mare. Luptele de la Gală vor putea fi urmărite în direct,  în peste 80 de ţări la postul de televiziune Eurosport şi Fight Box. În cadrul evenimentului sunt programate în total 12 lupte.

Iar pentru voi , luptătorii, ce înseamnă K.O.K.-ul?

Stanislav:  În primul rând, pentru a creşte şi a acumula experienţă acest eveniment este unul pe care îl aşteptăm şi pentru care ne pregătim mult. Anume pe data de 19 septembrie vom vedea care sunt roadele muncii noastre.

Vă cunoaşteţi adversarii, ce prognoze aveţi pentru luptă?

Stanislav: Îmi cunosc deja adversarul, am avut cândva şi antrenamente comune. Deasemenea, cu el a luptat şi un coleg din clubul nostru. Nu pot să spun cu certitudine cine va învinge, totul depinde de ring, veţi afla în curând.

Octavian: În principiu, fiecare luptător care urmează să vină doreşte în mod nemijlocit să fie învingător, ţinem pumnii pentru băieţii noştri şi sperăm să aibă cele mai bune rezultate.

Aţi revenit recent dintr-un cantonament din Spania, povestiţi-ne despre această experienţă.

Octavian: Cantonamentul sporeşte nivelul de pregătire atâta timp cât în afară de antrenamente şi odihnă sportivii nu mai au alte activităţi. Acest cantonament l-am petrecut alături de un campion mondial de K1, Artur Kyshenko,  care evident că a contribuit destul de mult la pregătirea lui Pavel Voronin şi a lui Stanislav Reniţă. Nu este pentru prima oară când mergem la cantonamente şi o vom face şi pe viitor pentru că astfel sportivii sunt pregătiţi la nivel.

Cum v-aţi pregătit pentru această gală şi cât timp v-a luat?

Stanislav:  Pregătirile intense au început de acum 2 luni dintre care 10 zile le-am petrecut în Spania, în cadrul cantonamentului. De obicei, regimul era acelaşi, două antrenamente pe zi, unul dimineaţa şi altul seara. Regim alimentar, antrenamente diverse şi uite că suntem pregătiţi.

Este acest eveniment unul solicitat, cât de repede s-au vândut biletele?

Octavian: Într-adevăr, evenimentul ce urmează a fi este unul extrem de solicitat, biletele s-au vîndut mai repede ca oricând. Acest fapt se poate datora atât luptătorilor puternici care vor fi prezenţi, precum şi invitaţilor noştri speciali, cum ar fi rapperul Timati. În ultimul timp se înregistrează tot mai mulţi amatori de lupte, lucru care nu are decât să ne bucure.

Se vor adeveri aşteptările publicului în ceea ce ţine de show, de organizare şi de lupte, nu în ultimul rând?

Octavian: De fiecare dată evenimentele similare care au fost organizate au avut parte de show-uri nemaipomenite, cu invitaţi onoraţi. Sunt sigur că si de această dată nu ne vom decepţiona publicul.

A câta oară participi la un eveniment de o aşa anvergură, cu ce s-au soldat experienţele trecute?

Stanislav: În cadrul luptelor K.O.K este a 4-a oară când particip. Evident că prima luptă a fost una foarte stresantă, pentru că era prima, un public enorm, un ring mare. Cu timpul, însă, mă simt foarte bine în faţa adversarului, nu-mi este frică nici de ochii admiratorilor.

Octavian: Într-adevăr te simţi bine în ring atunci când deja ai o experienţă şi te poţi detaşa şi  asta contribuie la calitatea şi rezultatul luptei.

Va fi ultima săptămână una hotărâtoare în pregătiri sau, din contra, vă veţi odihni pentru a fi în formă vineri?

Stanislav: Ultima săptămână va servi mai mult pentru restabilire, mai multă odihnă să acumulăm destulă energie şi forţă.

Care au fost metodele de pregătire ale lui Artur Kyshenko şi ce sfaturi va dat pentru luptă?

Stanislav: Pot să afirm sus şi tare că alături de Artur Kyshenko am acumulat o experienţă preţioasă, tehnici noi şi încredere.

Octavian Stanislav şi Pavel sunt pregătiţi ca niciodată.  Artur Kyshenko a influenţat foarte mult nivelul de pregătire al acestora. Însăşi sportivul ne-a declarat că  băieţii au o pregătire foarte bună şi că este mai mult decât sigur că luptătorii  de la Lion vor avea parte de nişte lupte foarte frumoase. Țin să mulţumesc nespus de mult prietenilor noştri care ne-au ajutat să mergem la acest cantonament, în special, o mare mulţumire preşedintelui FEA, Dorin Damir. 

Victoria Gavrilenco

Foto: Tina Purcel

allfun

Еще Люди