Люди

Ana Munteanu: Moldoveanca care a sensibilizat românii

Ana Munteanu: Moldoveanca care a sensibilizat românii

Ana Munteanu este tânăra care a participat la concursul televizat "Românii au talent" şi care a emoţionat tot publicul prin prestaţia sa. A ridicat sala în picioare prin istorioara emoţionantă pictată pe nisip. În viaţa de zi cu zi, Ana este lector la Academia de Arte din Chişinău şi artist.

Cât de dificil e să treci de la pictura de șevalet la sand art?

Deși ambele necesită cunoștințe și precizie în construcția desenului și a compoziției, în pictura de șevalet poți corecta necontenit tușele și petele de culoare pe care le pui, până la urmă poți schimba pânza, oricum arăți lumii rezultatul final. În sand art, orice linie pusă greșit poate schimba totul, trebuie să fii foarte atent,deoarece altfel pierzi firul ideii pe care vrei să o reprezinți.

Reuşeşti să combini tehnica de desen şi sentimentele pe care le trăieşti?

Chiar dacă nu întotdeauna fac subiecte pe care le-am trăit personal, consider că această tehnică permite să reprezinți atât dramatismul,cât și partea bună a unei situații sau istorii. Tehnica de sand art accentuează orice sentiment datorită liniilor fragile și gingășiei materialului cu care lucrezi.     

La "Românii au talent" a mers totul cum ţi-ai propus sau ţi-au scăpat şi careva greşeli?

Este imposibil să repeţi exact la fel acelaşi subiect de câteva ori. Astfel, de fiecare dată anumite secvenţe pot apărea diferit. Chiar şi plină de emoţii cum eram, am reuşit să fac faţă concursului.

Povesteşte-mi despre istorioara redată la acest concurs şi ce mesaj ai vrut să transmiţi publicului.

Mesajul meu a fost pentru toţi cei care au plecat peste hotare şi au lăsat acasă familii destrămate şi copii de care nu are grijă nimeni şi sunt lăsaţi în voia sorţii. Am încheiat istorioara cu îndemnul  "Veniţi acasă", în speranţa că voi sensibiliza populaţia care a plecat şi care poate îşi va aminti de cei pe care i-au lăsat aici.

Cât timp ţi-au luat pregătirile pentru concurs?

Lucrez în fiecare zi, indiferent dacă particip sau nu la un eventual eveniment. Dar dacă am vorbi despre acest concurs, pregătirile mi-au luat aproximativ o lună.

Fiind lector la Academia de Arte, ce e cel mai important ce încerci să le transmiți studenţilor tăi?

Pentru mine este important să dezvolt personalităţi cu părere şi manieră proprie în oricare dintre tehnicile plastice pe care încearcă ei să o reprezinte, să fie individuali, să fie perseverenţi şi muncitori.

Arta e la fel de preţuită ca pe timpuri?

Chiar dacă tineretul de azi optează pentru alte activităţi, arta calitativă va fi tot timpul preţuită, indiferent de subiect, manieră şi perioadă istorică.

Care ar fi ingredientele unei expoziţii de succes?

În opinia mea, principalul ingredient sunt lucrările calitative.

Ai momente de criză de inspiraţie? Cum le depăşeşti?

Cum spune o vorbă veche, "pofta vine mâncând". Fiecare artist are momentele sale de criză, dar un artist bun le depăşeşte lucrând.

Cum îţi alegi subiectele?

Subiectele vin de la sine, poate fi un sentiment care mă afectează personal sau ceva care afectează oamenii din jur. Sunt de părere că în jurul nostru sunt foarte multe subiecte care merită şi trebuie să fie abordate în arta plastică, pentru a memora un moment frumos sau pentru a spune ce poate fi dacă procedăm greşit.

Care crezi că sunt şansele tale de câştig la "Românii au talent"? 

Sunt concentrată la ceea ce fac şi încerc să perfecţionez tehnica mea în fiecare zi. În acest proiect am văzut multă lume talentată şi consider că fiecare dintre concurenţi își urmează visul şi merită să câştige. Cred că fiecare dintre noi este deja un câştigător, pentru că avem privilegiul să concurăm la un astfel de concurs superb.

Vica Gavrilenco

allfun

Партнер проекта
Cristis

15 лет на рынке красоты - уникальное сочетание опыта и качества услуг, тонкое понимание красоты, индивидуальный подход и безупречный стиль.

ул. Космонавтов, 9
Тел.: (+373 22) 23-50-23, 23-72-27
Моб.: 079 237 227
e-mail: info@cristis.md, www.cristis.md
Cristis на facebook
Пн. – Вс. - 09:00-20:00

Еще Люди