Люди

Vigi Urban despre lansarea primului său album solo

Vigi Urban a lansat recent piesa "Azmele", una dintre cele 12 piese ce urmează să se regăsească pe primul său album solo întitulat "Amsterdam", care va fi lansat în iarnă, într-un mod original.  


Primul său album a fost lansat în 2011, în colaborare cu trupa Latinii, iar odată cu acest album au venit și primii săi bani din muzică. După care a urmat lansarea sa în calitate de artist solo și colaborarea cu mai mulți artiști din țară. Detalii interesante despre muzică, colaborări artistice și planuri de viitor aflați de la artistul urban, Vigi.


Acum lucrez la albumul meu solo. Am deja șapte piese lansate și muncesc în continuare pentru a finisa proiectul. Concomitent cu primul album lucrez și la cel de-al doilea volum. Albumul Amsterdam va fi unul experimental și încerc să combin aici mai multe stiluri, în viitor cred că o să folosesc și folclor.


Piesa "Azmele" a fost făcută așa, din lene și nu mi-a luat mai mult de o oră. Această piesă redă starea mea, dar cred că și a multora dintre ascultători. Nu are prea mult sens, dar este melodică și captează atenția. Azmele reprezintă denumirea prescurtată de la expresia "Azi mi-e lene" din care "am mâncat" niște litere, exprimând astfel aceeași stare de lene.


Nu încerc să mă limitez la un singur stil. Melodia aparține stilului reghin, dar combinat în același timp cu pop și rnb, reprezintă de fapt un mix de stiluri. Până acum am colaborat cu mulți artiști talentați din țara noastră și aici mă refer la Mani,  Cicatrice, Gloria, Kapushon, Stresatu, Smoova și alți cântăreți care fac muzică bună. Mă gândesc să leg chiar și niște colaborări cu unii artiști din România, dar deocamdată aceasta este doar o idee și eu lucrez la ea.


Pe mine mă reprezintă mai mult muzica ritmată, urbană precum este  hip-hop, rnb, trap. Multe din aceste stiluri, însă, nu sunt promovate la noi în țară, dar cred că lucrurile se vor schimba cu timpul prin intermediul internetului. Am observat, totuși, că și internetul a devenit astăzi un element de propagandă pentru că se promovează multe chestii necalitative din punct de vedere muzical și odată ce dispun de surse financiare așa zișii artiști investesc în promovarea lor.


Pe lângă muzică mai scriu și poezii. Chiar mă gândesc în viitor să lansez o carte, iar dacă aș avea ocazia să mă întorc la vechea mea profesie, cea de jurnalist mi-ar plăcea să mă ocup de domeniul cultural, dar nu cred că jurnalismul mi se potrivește.

Ascultați aici ultima piesă semnată de Vigi Urban.

Viorica Ursachi

allfun

Еще Люди